Monday, January 12, 2009

Alhamdulillah.....I'm H.A.P.P.Y!

Alhamdulillah..i'm happy today. speechless this morning when i got a veryyyyyyyy good news.

Ingat tak entry nih? Aku citer aku nak masuk govt sector. Aku tunggu 2 result which is:

i) KPLI (MOE) and ii) Lecturer Politeknik & k. Komuniti(MOHE).

Did i told you the KPLI's result? Owh.....lupa la tuh nak buat entry coz the result made me sad. Im failed KPLI's interview even the panels siap cakap nanti jumpa awak time lapor diri...tetiba time check result..x dapat.vley gitew? Aku buat rayuan gak where the result akan tau on 29th nanti.



Rupayer ada hikmah aku x dapat KPLI. sebab yer...pagi nih aku dapat surat aku dapat jd lecturer kat Kolej Komuniti. Yeah...actually yg nih yg aku nak ...lecturing n insyallah ada rezeki aku dapat further PHD. Gulp!


Aku lapor diri hari Khamis nih(15th) at PICC then dalam surat tuh dah stated aku posted kat Kolej Komuniti Kuala Langat, Banting. Erkk., jauh but insyallah we (me & hubby) need to plan proper la.


I want to share with all of you this morning but once i mengadap my blog im speechless. But im keep smiling sampai telinga hr nih.. Kerja pun semangat nak buat coz i need to finish my tasks before i left the company.

Walaupun aku yer dream dah aku achieved hari nih byk perkara aku perlu pk:

i) How i want to inform my current bos ? since i need to tender 1 month notice. aku yer perlantikan yg br nih dah berkuatkuasa hr Khamis nanti.

ii) Ramai cakap jauh from our house-we need to choose:
a) Stay at our current hse and aku terpaksa berulang dlm jarak yg jauh
b) Cari rumah yg tgh2 to be fair between me and Mr. Hubby

iii) School bb Hani. Kat Banting tuh x ada Q-dees lak..

iv) sapa nak jaga anak aku? BB Sitter vs Maid?

Byk benda kena pk but apa2 pun i wont reject this opportunity even ada gak yg kata sayang aku tinggai my current company coz gaji & benefit aku pun lebih dr kerja govt tuh. What ever it is..yg nih yg sebenarnya aku tungguuuuuuuuuuuuuuuuu.

Semangat nak kerja nih....Wish me Luck! n owh ya...Thank you so much kat korang yg doakan aku sblm nih esp Nina yg layan aku yer sedih time aku x dapat KPLI. N jugak kat mak & ayah aku yg doakan kat Mekah serta adik beradik aku.

Also to Mr. Hubby yg x sabaq2 gi post office awai2 pagi tuk collect aku yer Poslaju n tolong sampaikan this good news this morning while aku inside Putra..Rasa mau melompat2 ja dlm Putra tuh. Sampi office trus gi sujud Syukur. Alhamdulillah

12 comments:

  1. CONGRATULATION!!!!

    I know u can get the job! Takper KPLI tak dpt..huh..selamat pagi lecturer!!! hehehehe..takper watie..pelan2 kayuh.. doa pada tuhan semoga dipermudahkan dan diberikan panduan untuk menyelesaikan all the things that u've been thinking..

    welkam to govt club bebeh.. gaji ciput..tp kejernya terjamin..:) muahhhhhsssss

    p/s: entry pasal kad kahwin tuh..fara tuh..fara aku kaa?? heheheh

    ReplyDelete
  2. congrats watie...
    AKHIRNYA...
    selamat dtg ke servis yer..
    meh la jumpa aku khamis ni..
    sekangkang kera aje opis aku ngan PICC..
    call aku eh..
    hehe tu la ari tu tak sabar2 nak tunggu result...
    wakakakaka

    ReplyDelete
  3. watie..tahniahh..sonoknye kan...good luck to u..

    ReplyDelete
  4. congrats besan ku....bestnya dpt gov...tahniah tahniah...tumpang happy utk watie;-)

    ReplyDelete
  5. Watie...congrats to you....
    ambil je peluang ni...
    coz peluang hanya datang sekali chewah.. :D

    apa2 pun...mmg kena plan betul2...
    ala susah la nak jumpa watie pas ni kan...jauh dah...kat Banting..unless u all tak pindah rumah.... :)

    ReplyDelete
  6. wah!!ko dapat ye watie!! tahniahlah!! welcome to lecturing world!hehe..

    ReplyDelete
  7. BIG Congratulation to you dear!!! I'm sooooo happpyyyy forr youuuu!!!

    ReplyDelete
  8. hehhe..wati ..congratulations again...hehe..welcome to the govt sector..pas ni susah la nak together2 family day...

    p/s: terharu nyee..anyway wish u best of luck la..selamat bertugas di tempat baru..

    ReplyDelete
  9. waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa kenapa aku tahu lambat ...mencikkkkkkkkkkkkkkkk nyaa

    ReplyDelete
  10. congrats watie,insyaAllah ade rezeki dpt sambung study pulak nanti.

    ReplyDelete
  11. Re:

    thanks all....mak terharu weih...doakan mak succes yer n semangat waja nak didik anak bangsa kita...n my journey br nak start i hope i wll get PHD before age 35.

    ReplyDelete
  12. Re:

    fara-woit..hang la tuhhhhhhhhhh..meh jawab

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.