Friday, January 16, 2009

Im proud to serve govt...hahahahaha

Aku dah tender aku yer resignation to my company last Tuesday. Bos siap draf letter tuk aku lagik coz aku yer condition special ckit coz supposed aku kena bg 1 month notice. Since the offer letter received pun on Monday kan. Kang takut HR Dept x faham mau aku kena byr balik 1 month yer salary. But bos request kat aku tuk kalu boleh postpone my lapor diri coz byk benda aku kena handover balik kat dia. Plus aku kena train kat dia sytem yg aku dok megadap tiap2 hr coz bos aku mmg lps tgn kat aku suruh handle system tuh. Aku cakap kat depends la tiem aku gi PICC nanti..klau boleh sy pun mmg nak postpone la coz x syok berhenti dgn kelam kabut.

So Wednesday aku n bos gi farewell lunch. Bos belanja aku. Bos mmg selalu belanja aku. Plus dia tuh food lover n mmg pandai masak. So aku selalu kena jd mangsa kena share makanan ngan dia kalu dia rasa sesuatu makanan. Aku nak gak belanja dia coz dia mmg bos yg paling best sepanjang aku bekerja nih. But dia x kasik coz dia kata staff x belanja bos. Apa2 jer lah bos..hehehehe.


Semalam aku dah gi lapor diri n taklimat tuk jawatan DH41 aku tuh kat PICC. Almost 500++ orang calon yang berjaya dtg.Aku keluar umah dlm kul 7 coz aku budgeted the journey will take 30-40minutes frm my house. Siap pagi tuh suruh Mr. Hubby ambik gambo aku lagik sebagai hr pertama aku as govt servant konon.

Haruslah ayu berbaju kurung kan.....selamat x ada batik ja...



But aku stucked coz ada xcident depan d.damai. Kemalangan maut yer..siap aku aku nampak mayat kat atas jln lagik....So..sapa2 yg bwk moto tuh berhati-hatilah. Then aku stucked dlm jem lagik kat hway NKVE from Kota Damansara to Subang coz ada xcident gak.


Selamat aku ada gak kenai org yg sama2 nak gi lapor diri, ada geng..yesssssssss.. Sampai2 dah ramai umah siap ada yg bwk mcm satu kampung. aku jugak yg gi sorang. Dulu time adik2 aku gi lapor diri mak n ayah aku anto but aku kali nih sorang. Ada gak aku lawak ngan parent aku...nanti kalu aku dpt masuk govt, mak n ayah kena la anto gak..kekekekekeke

The registration counter open lambat ckit dr time yg sepatut yer.. kami ambik masa 30 mins gak la tunggu then ken aq panjang plus aku kena q dgn org laki coz nama aku start ngan M. sempat la aku jumpa sorang laki geng yg akan lapor diri kat Kolej yg sama ngan aku.siap boleh jd geng lak tuh but dia laki...hahahahahaha

Rupayer boleh postpone tuk lapor diri. Then aku trus pilih nak lapor diri on 2nd Feb. Bg chance kat aku handover kerja kat bos, cuti2 msia n dok lepak2 kat umah jap. Dgr taklimat sampai kul 2 mcm tuh lunch n trus balik rumah. taklimat best gak coz dia jer pasai jawatan n yg paling best is Gaji n allowances la. Besides, dia ada citer peluang tuk further study coz golongan mcm kami skrg govt bg priority tuk further study....I hope i can further my PHD before my age 40. Ada gak officer cakap kami bertuah coz tuk jawatan tuh almost 20K++ yg apply but selected only 400++ ja. Tuh tuk 2nd nanti nanti in middle of the year, dia cakap ada 3OK++ yg ada dlm system tuk ditunggu di panggil interview. so sapa2 yg dah apply tuh aku doakan korang dipanggil interview.aminnnn

hari nih aku dah call aku yer pengarah kat Kolej Komuniti tuh n cakap aku akan lapor diri on 2nd Feb. But dia tanya aku grad mana? majoring apa? Linux? Open source? SAP? Networking? Multimedia? Isk..risau gak apa aku kena ajar coz yg aku tau akan mengajar Kelas tuk Sijil Teknologi Maklumat.

Apa2 pun lps nih aku kena buku2 aku balik, x pun nak senang aku rebus buku2 aku tuh yg minum air dia.. agak2 ok tak? X sabar yer nak gi bekerja tempat aku tuh even still x tau jln nak gi kena . Mr. Hubby pun x tau jln....sapa2 leh citer tak mcm mana nak gi Banting ??? or korang suggest kat mana aku boleh pindah in the middle of Tmn Tun and Banting tuh??

3 comments:

  1. watie...aku sgt jeles sama kamu! aku apply xdapatla.hehe...jgn risau pasal kelass. hehe...i bet u can do it easily!

    ReplyDelete
  2. Re:

    Tet- nanti aku pk...

    Ida- hang apply lagik ida..nanti leh kita share info or notes... Weih meh jd mentor aku...

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.