Wednesday, November 25, 2015

Resepi Cheese Nan yg paling mudah

Salam.

Rindunya Penang. Due beberapa factors x ada rezeki lagi nak balik ke Penang. Balik Penang wajib akan mkn Cheese Nan dan Tandoori Kapitan.

So untuk mengubat rindu and plus nampak kat timeline ada resepi Cheese Nan so why not try la kan. Plus skrg nih asyik hujan n kids lak cuti sekolah. So asyik lapar jer lah semedang.


Rupanya senang sgt buat Nan Cheese nih. Lepas nih boleh buat lagi. Doh kali nih siap boleh frozenkan lagi. Terbaiklah.



ROTI NAN CHEESE 
Sumber resepi : Kamariah Maria

Bahan2..
1kilo tepung gndum
½cawan plnta
½cawan gula
2½cawan air 
1 sdb mauripan
Mozarella Cheese Parut

Cara2:-
Masukn gula dalm air kacau..
Masukn tepung,planta,mauripan dlm bekas gaul sampai sebati...pastu tuang air +gula kedlm tepung sikit2 dn uli sampai tepung x melekat tpi jagn keras bncuhan....tutup ngn kain basah dn perap dlm ½jam.
Bila bncuhan dh naik tumbuk2 kn tepung tu..pastu uli bulat2 besar dn masukn chese kdlm tepung kn cnaikn leper....biar dlm 15 minit pastu msak dlm kuali pan dgn api perlahan...tutup kuali dgn penutup dn bila dah npak masak sapukn ngn majerin...tu mmbuat roti jdi sedap bau nye...potong dn boleh mkn dengan tandoori ayam atau dalca atau sambal ikan bilis atau enak dimakan begitu sahaja ketika panas.


Selamat mencuba!




Sunday, November 22, 2015

Resepi Nan Cheese Paling Mudah

Salam semua,

Happy School Holiday!

Ada setengah mommy mesti rasa lega coz pagi-pagi x perlu nak bersilat siapkan kids n siapkan bento kids. Plus x rasa kalut nak hantar kids ke sekolah jerit baca buku, kemas beg dan 1001 kisah sekolah lagi.

For me bila kids cuti sekolah lega coz balik kerja x la kena kejar kids buatkan homework dan kemas beg butttt paling risau nih actually cuti sekolah coz kids dok ngan rumah ngan bibik.

So bila diaorg dok rumah ada 2 perkara yg saya kena fikir iaitu 1) Menu bfast, lunch dinner n tea break kids 2) Pengisian aktiviti cuti sekolah esp bila dok rumah x ada sapa nak monitor.

Selalu buat stok frozen karipap n donut. Kali nih teringin nak buat roti nan cheese nih coz dok rindu nan cheese kapitan. Dah lama x balik Penang. huhuhu

Resipi dapat dari FB. Source x ingat lak coz dah lama copy masuk note. So semlm mmg tgh hujan cuba lah buat. Thanks Mr Hubby tolong kat dapur.

Rupanya senang sgt. Jimat byk buat kat rumah plus boleh letak cheese byk2. Baru nikmat.



Ok nih resepi:

ROTI NAN CHEESE 

Bahan2..
1kilo tepung gndum
½cawan plnta
½cawan gula
2½cawan air 
1 sdb mauripan
Cheese keping

Cara2:-
Masukn gula dalm air kacau..
Masukn tepung,planta,mauripan dlm bekas gaul sampai sebati...pastu tuang air +gula kedlm tepung sikit2 dn uli sampai tepung x melekat tpi jagn keras bncuhan....tutup ngn kain basah dn perap dlm ½jam.
Bila bncuhan dh naik tumbuk2 kn tepung tu..pastu uli bulat2 besar dn masukn chese kdlm tepung kn cnaikn leper....biar dlm 15 minit pastu msak dlm kuali pan dgn api perlahan...tutup kuali dgn penutup dn bila dah npak masak sapukn ngn majerin...tu mmbuat roti jdi sedap bau nye...potong dn boleh mkn cicah nn kari dal atau trpulng nk cicah ape aje ....  

Selamat mencuba :)

Saturday, November 21, 2015

Penangan Baby Oil Tropical Herbs

Salam semua,

Hari ini kena bekerja. huwaaaa. Kena gi promosi kat Kem PLKN Princess Haliza.

Then balik trus ke Amway Bukit Tinggi coz ada org order baby oil tropical herbs.


Pengalaman saya ialah bila 1st time guna Set Bersalin Amway ada included baby oil. Bau dia best sgt x la kuat. Rasa fresh n pengalaman sy bila anak2 sy waktu baby pakai, x la kuat tuk kulit baby dan alhamdulillah my babies semua dulu jarang kembong.


Even saya guna baby oil nih time sy selsema. Saya akan sapu baby oil nih n alhamdulillah selsema hilang.

Dek penangan baby oil nih dapat order dr customer dia beli trus 12 botol. Mmg terbaiklah.




so ibu-ibu diluar sana, dr uols beli brand 'yuy*' yg kita dengar mcm2 yg negative why not uols cuba baby oil nih.

If berminat atau perlukan maklumat tambahan boleh berhubung dgn saya.

whatsapp/telegram 0193229737
email: mornizawati@gmail.com

Saturday, November 14, 2015

Page Alvin Tan Di 'banned' oleh Facebook

Yahooooo Finally!



 
Page Alvin Tan telah diremove/dibanned oleh Facebook selepas isu pakcik tu guna Alquran as toilet paper. 

Source: Malaysianinsider

Memang dari dulu sy ada syorkan x yah nak LIKE page dia. Coz makin kita LIKE makin dia glamer di luar negara tuh. Siap boleh survived kat sana tuh.

Moga dibanned sehingga selamanya atau ada page baru kita report lagi kat FB.


Semoga agama Islam di martabat yg atas dan dipertahankan. 



Thursday, November 12, 2015

Tips packing mudah untuk anak-anak

Salam semua,

Termasuk weekend nih dah 2 kali kids g kem. Last week kakak hani pergi ke kem di Hulu Langat. Minggu ni lak kakak hani dan abg ichlas akan ke kem qiamulail disurau.

Terima kasih kepada ustaz dan ustazah KAFA diaorg yg sentiasa mengadakan program program seperti ini. Kids excited utk sertai. Plus diaorg pun dah tahap 2 so mummy pun dah rela hati benarkan mereka join kem.

So esok program tapi mlm nih kita balik kerja jer terus kejar kita nak itu ini coz nak packing baju. Ichlas dia main lambak jer baju dia while hani dah pandai susun as checklist yg ustaz mention. See different kan atr laki dan perempuan. Hehheheh

So im worried nanti ichlas main capai jer baju so i come out with this idea. Sort dan labelkan set baju dan spender bagai. 


Then susun yg paling last pakai iaitu Ahad pagi kat paling bawah n Jumaat mlm baju tido paling atas. So x perlu la dia korek baju dia just ambik n pakai shj. While toiletteries dalam satu ziplock n segala sikat dan mosquito repellent dlm satu ziplock yg lain. Satu plastik dan satu non woven beg utk later dia masukkan baju kotor.

This is 1st kem yg Ichlas join. Excited dia coz sblm nih tgk jer kakak hani pi kem.
Looking forward byk lagi islamic kem coz pengisian jiwa rohani mereka perlu dr awal lagi.

Hopefully 3H2M kem nih berjalan dengan lancar. Risau ? no problem kot coz dekat jer mummy leh g jenguk. hehehhee


Have fun kids.

While mummy2 yg lain, selamat mencuba!

Love,
Mummy Iswatie

Saturday, October 24, 2015

Asam Pedas Daging Tetel dan Tulang Noxxa



ASAM PEDAS DAGING TETEL DAN TULANG MUMMY ISWATIE

BAHAN-BAHAN:
1/2 kg daging tetel n 5 ketul tulang daging
Cili blender 1 bekas dadih
2 batang serai diketuk
1 sudu rempah kari daging
1 sk serbuk kunyit
1 sk serbuk lada hitam kasar
2 inci halia di ketuk
5 keping asam keping
1 -2 cawan air asam jawa
1 sk garam
segengam daun kesum
1 batang bg kantan

CARA-CARA MEMBUATNYA:

1. Panaskan minyak dlm inner pot Noxxa Prssure Cooker menggunakan mode 'Stir Fry'.
2. Tumiskan cili blender. Masukkan serai, halia serbuk kunyit, lada hitam dan rempah kari.
3.Dah agak naik minyak, masukkan daging dan tulang
4. Masukkan asam keping, air asam jawa dan garam
5. Tutup tudung noxxa pressure cooker dan set ke High Pressure. Setkan 30minit atau 45minit. 
6. Dah 30-45 minit, releasekan pressure. 
7. Buka tudung dan masukkan daun kesum, bunga kantan dan tomato. Check rasa garam. Kalau still x rasa garan tanbah dan gaulkan.

Siap utk dimakan dengan ulam-ulaman. 

Menarikkan guna Noxxa Pressure Cooker kan?

Untuk demo dan pertanyaan, hubungi saya:

Mornizawati Abdullah
Email: mornizawati@gmail.com
Amway Top Agent


Saturday, October 17, 2015

Testimonial Set Bersalin Amway

Salam semua,

Bulan nih ramai betul whatsapp saya bertanyakan Set Bersalin Amway. Antara soalan yang selalu ditanya ialah:


1) Berapa harga?

2) Ok ker?

3) Panas tak?

4) Boleh kurus tak?

Itu adalah antara soalan-soalan yang selalu ditanya lah. However semua persoalan tersebut dapat dijawab oleh Set Bersalin Amway. So ramai ibu-ibu repeat menggunakan apabila berpantnh anak no 1, no 2 dan seterusnya.

Dibawah adalah salah satu testimonial my customer.




Yang pasti bila start guna barangan amway, dia melarat berkenan barangan amway yg lain pulak. 


testimoni lain



Amway menawarkan pelbagai barangan kegunaan rumah n berbaloi dengan money u spent.

RM320 termasuk pos. FREE BENGKUNG!

Untuk konsultasi dan pertanyaan, noleh hubungi saya samada sms atau whatsapp 0193229737 atau email to: mornizawati@gmail.com

Thursday, October 8, 2015

Sesi 'on air' di iM4U. fm

Salam semua,
Diharapkan semua sihat. Jerebu pun nampak dah kurang.

Malam nih nak bercerita pasal pengalaman sy baru-baru ini apabila diberi peluang utk 'on air' di radio im4u.fm sempena Hari Volunteer Malaysia 2015.

Kat office im the officer yg uruskan Program CSR and selalu liase dgn im4u.fm utk dapatkan dana n participate dlm xtvt sukarelawan.

Maybe because tahun 2014, kitaorg participate and we have a good relationship with im4u, so diberi penghormatan utk diinterview di im4u.fm. waaa excited n excited.Plus perlu bawa student juga.

I choose to brought my exco sukarelawan. Orang kuat mak nih. hahhaha



Even soalan yg simple tapi dek krn  nervous jenuh gak la kumpul ayat nakncakap. Even my student sampai terkelu. However mmg fun lah dapat bersama dengan announcer im4u.fm di dlm konti. mmg kecoh n sporting diaorh tau.



Paling yg paling tak lupa bila diaorg suruh nyanyi. weihhhhh im not person yg hafal lagu n nyanyi. Mmg kelaut la but lantak la kan. Janji i 'on air' kat radio. hahhahah




Pengalaman paling BEST! Terasa berbaloi dgn segala pengorbanan n kerja kuat kat opis.



see bertapa sporting jiggyman n tylerboy. hahhaha rajin lak comment kat my instagram



mmg sengal tau diaorg. Terbaiklah!












Monday, October 5, 2015

Resepi Sup Ayam Ala Chatuchak Market




Salam semua, last weekend jerebu teruk betulkan? Esp kat Shah Alam nih. So Sabtu and Ahad x pi mana-mana pun. Eh coppp ada pi masjid jamek join program homeless kul 5am ngan mr hubby n pi jumpa supplier jap ambil brg.

Bila dok rumah, asyik nak makan jer lah. Ni lah masa tuk cuba resepi baru. Dah lama dah teringin nak buat bila tengok kat KS yer Instagram.

Selalu tertangguh nak buat coz x ada dlm fridge stok daun ketumbar. My fav resepi yg ada letak daun ketumbar dan yg kuah masam pedas semua ada.

Alhamdulillah kids nampak gaya suka. Tuk yg nih saya x letakkan cili padi/burung coz kids nak makan kan. 


Ok meh kita tengok resepi dia:
Bahan-bahan:
Ayam
Bawang besar di hiris
Halia diketuk
Bawang Putih diketuk
Batang Daun Ketumbar
Daun ketumbar dihiris kasar
Tomato dipotong
Cili padi/cili burung diketuk
Garam
Sos ikan
2 biji limau nipis diperah dan diambil air shj.

Cara membuatnya:
1. Masukkan kesemuanya dlm periuk kecuali daun ketumbar dan tomato.
2. Setkan Noxxa Pressure Cooker kepada High Pressure selama 12 minit.
3. Selepas 12 minit, check garam.
4. Masukkan tomato dan daun ketumbar
5. Siap dan sedia di makan


Selamat mencuba!



Wednesday, September 30, 2015

Penang Food Review: Nasi Kandar Kg Melayu


Balik ke Penang pada Hari Raya Aidiladha ini amat ditunggu coz salah satu sebab nak pi bfast makan Nasi Kandar Kg Melayu. Mr Hubby pun suka layan nasi kandar nih. Selamat mr hubby rajin jer bangun awai nak pi redah bukit baru ke Kg Melayu demi sepinggan nasi kandar. Luv u baby!

For me tak tau nak describe mcm mana but taste nasi n segala jenis gulai kat situ rasa fresh coz prepare awai pagi. Lauk yg simple but mampu mkn sepinggan licin.

Tips utk pergi kesana dgn mudah follow jer Waze. Search jer Nasi Kandar Kg Melayu or else x jumpa gak tanya la orang Penang, insyalllah boleh jumpa.


Nak senang cari jer bangunan/flat kat atas tuh.Tuh la yg dipanggil Flat Kg Melayu. So Kedai Nasi Kandar Kg Melayu ada kat bawah flat nih. Follow jer org ramai jln menuju pi mana , harus jumpa lah.


Bila sampai jer kat sana haruslah kena q. Selalu me n mr hubby akan sampai awai n q kejap jer. Time tuh sampai dah rambang mata nk pilih lauk apa. Rasa semua lauk nak ngap. Ada lauk ikan, ayam, daging, telur dan perut lah. Selalu sy akan pilih ikan goreng bendi gulai campuq kasi banjir.



Boleh makan kat situ. Selalu me akan pi cop meja n while me hubby q. muahahahha.

Kalu x mo makan nasi kandaq boleh gak order roti canai. Setakat nih order bungkus kat kids ja coz mata dok nampak nasi kandaq. But kat situ leh tengok ada pakcik penang dia pekena nasi kandar then lepas tuh dia sambung pekena lak roti canai banjir. Perghhh mmg heaven yer pakcik. Harus lps tuh perut senang hati.

Dari segi price wise, eh setakat nih mr hubby yang bayar. Rasa x mahal kot compare dgn kedai nasi kandar yg glamer but rasa biasa biasa jer. Setakat nih mr hubby x ler complaint pasal harga so harga reasonable lah tuh.

But trust me kalu rasa superb i no hal la byr mahal sikit but tak lah sampai ratus2 ringgit kan.

So sapa-sapa yang jln2 ke Penang maybe boleh letak dlm list satu tempat yg kena pergi n kena makan once u sampai kat Penang. Lps tuh boleh pi Bukit Bendera utk naik train n lihat pemandangan Pulau Pinang. 

So sapa yg dah pergi pekena Nasi Kandar Kg Melayu? meh tinggal sikit comment.

muahhhh







Sunday, September 27, 2015

Salam Aidiladha

Salam Aidiladha buat semua yang beragama islam.

Tok mama berada di Mekah.

Kami balik beraya di Penang. Baru nak balik raya coz hari tuh time hari raya posa x balik Penang coz 2 weeks kat Sarawak.

Apply cuti on Friday at first but tgk mr hubby kata Rabu dia cuti so buat muka kesian gak apply cuti. Boleh pulak x perasan rupanya minggu cuti sekolah jugak. Bad mommy btul rasa bila x perasan cuti sekolah. Selamat Rabu yer cuti approve. Yeayyyyyy

So Rabu pagi masak sesiap nasi tomato dgn niat tak singgah rnr coz bajet akan ramai org. Kami picnic kat astaka kat rnr. Kids nampak enjoy. X yah gaduh2 nak cop tempat duduk n belikan makanan. Qina pun bebas berjln kat astaka tuh. Dlm pukul 3pm sampai lah Penang.

Temgok ketupat n rendang daging dah siap. Then buka fridge, tgk ada ayam n bahan2 buat kari ayam. Terus buat kari ayam. Mak x ada coz dia g gotong royong kat surau. Prepare bahan2 tuk majlis kenduri korban esok harinya. 

Owh indahnya balik Pulau Pinang. 

Thursday, September 24, 2015

Insiden rempuhan Mina: Sekurang-kurangnya 220 orang maut, 450 cedera

Sumber: Astro Awani


 
MINA: Angka kematian dalam insiden rempuhan manusia ketika mengerjakan haji tahun ini telah meningkat kepada 150 orang, lapor Jabatan Pertahanan Awam Saudi di akaun rasmi Twitter agensi itu.

Dalam laporan itu turut memberitahu, jumlah umat Islam yang cedera di  Mina adalah 400 orang.

Buat masa ini, warga Astro AWANI masih cuba mendapatkan pengesahan Tabung Haji jika ada warga Malaysia yang terlibat dalam rempuhan tersebut.


BERITA LANJUT MENYUSUL

Wednesday, September 16, 2015

PETUA PENJAGAAN RAMBUT



POTONG

Terimalah hakikat yang anda perlu memotong rambut, walaupun anda sedang cuba membiarkan rambut anda panjang. Kerap menggunting sedikit rambut akan menjadikan anda kelihatan segar serta menyingkirkan rambut yang kering dan rosak. Kerap melakukannya akan mencegah lebih banyak rambut putus. Seinci pun akan membawa perbezaan yang besar! 


BIARKAN IA KERING SENDIRI

Tahan diri daripada mengeringkan rambut dengan tuala. Menggosok rambut dengan tuala akan menyebabkan kutikel rambut terangkat dan mengakibatkan penampilan keriting halus yang tidak diingini. Tekap rambut anda hingga kering dan biarkan udara melakukan selebihnya. 


KURANGKAN PENGGUNAAN HABA

Kurangkan penggunaan alat penggayaan sebanyak mungkin. Terlalu banyak menggunakan pengering rambut, pelurus rambut, pengikal dll boleh merosakkan rambut anda. Kerap menggunakan alat penggayaan haba ini pada rambut anda akan menyebabkan hujung rambut bercabang dan rambut putus yang sukar dibaiki lama-kelamaan. 


GUNAKAN PERAPI, GUNAKAN PERAPI, GUNAKAN PERAPI

Jadikan perapi sebagai sebahagian daripada rutin harian anda. Perapi bertindak sebagai agen pelicin untuk menyekatakan kutikel rambut untuk memberikan anda rambut yang kelihatan lebih sihat. Walaupun anda tidak seharusnya mencuci rambut anda setiap hari, sapu perapi bersaiz sebiji kacang pis pada rambut setiap hari untuk rambut yang kelihatan lebih licin, lebih lembut. Jika rambut anda rosak, pergi selangkah lebih jauh dengan menggantikan perapi dengan masker penggiat 2-3 kali seminggu. 


LEPASKAN RAMBUT ANDA

Beri peluang rambut anda ‘berehat’. Jangan sentiasa mengikat atau menocang rambut anda. Mengikat rambut anda menyebabkan ia ditarik dan disentap yang memberikan tekanan berlebihan kepada folikel anda yang sensitif. Kerap melakukannya akan menyebabkan rambut putus dan ‘lekuk’. 



----------------------------


Memperkenalkan penjagaan rambut untuk abad ke-21. Satu koleksi yang lengkap yang terdiri daripada syampu, perapi, rawatan dan penggaya yang dikuasakan oleh ENERJUVE™ yang eksklusif iaitu kompleks nutrien bercas positif berpaten yang diperkuat untuk mentenaga dan menjadikan rambut menawan dari dalam ke luar. Rumusan SATINIQUE adalah berdasarkan keperluan rambut, dari kelebatan hingga membaiki dan lebih lagi. 

Semuanya dikategorikan mengikut warna-warna terang supaya lebih mudah untuk anda mencari produk yang tepat untuk anda.






7 Rahsia Rambut Sihat

Hari ini rasa free sikit coz awal-awal pagi dah siap masak nasi dan lauk pauk.

Btw pagi nih rasa nak share pasal Rahsia Rambut Sihat which i get the info frm Berita Harian newspaper. Menarik gak.


So 7 rahsia tuh ialah:
1) Mulakan dengan mengatur makanan
Betullah orang kata tubuh badan yg sihat adalah dr makanan. Pilih makanan yang mengandungi sayur-sayuran hijau dan buah manis. Produk susu dan yogurt juga baik untuk rambut. Begitu juga dengan kelapa. No wonder hujung-hujung pregnant orang tua advise minum air kelapa.

2)Hindari makanan olahan yg diawet.
Makanan dengan pengawet buatan dan bahan kimia tambahan tidak akan memberi manfaat nutrisi untuk tubuh serta badan. Minuman sejuk juga mengganggu proses pencernaan. Esp lepas makan makanan lemak coz dia menangkap lemak dan menyebabkan lemak melekat di dinding usus.

3) Rempah-ratus seperti lada hitam
Lada hitam bermanfaat utk kesihatan rambut. Tambahkan rempah ratus ini ke dalam sup atau masakan lain.


4) Hindari tekanan kerana dalam jangka panjang
Waaa tekanan memberi effect kepada warna rambut. Tekanan yg tinggi ada potensi menyebabkan rambut anda menjadi uban. So cubalah aturcwaktu dan tugas untuk kurangkan tekanan. Rehat dan lakukan meditasi

5) Jauhi produk kimia yg keras
Produk kimia yg keras boleh merosakkan rambut. Pilih syampu dan perapi yg semulajadi dan lembut esp bg sesiap yg kerap mencuci rambut.

6) Urut kulit kepala
Rajin-rajinlah urut kulit kepala dengan minyak zaitun atau minyak kepala utk melembapkan kulit kepala.

7) Jgn sisir rambut ketika rambut anda basah.

Ok selamat beramal.

------------------------------------------


Memperkenalkan penjagaan rambut untuk abad ke-21. Satu koleksi yang lengkap yang terdiri daripada syampu, perapi, rawatan dan penggaya yang dikuasakan oleh ENERJUVE™ yang eksklusif iaitu kompleks nutrien bercas positif berpaten yang diperkuat untuk mentenaga dan menjadikan rambut menawan dari dalam ke luar. Rumusan SATINIQUE adalah berdasarkan keperluan rambut, dari kelebatan hingga membaiki dan lebih lagi. 

Semuanya dikategorikan mengikut warna-warna terang supaya lebih mudah untuk anda mencari produk yang tepat untuk anda.


Untuk pertanyaan atau pembelian,

Hubungi/Whatsapp 0193229737 atau email mornizawati@gmail.com


Monday, September 7, 2015

Order Set Lepas Bersalin Tropical Herbs Amway


Penangan harga terbaik untuk Bulan September nih, ramai customer yg terus grab. Plus siap tambah lagi minyak bayi. 


Yup betul tuh saya atleast ada 4 botol kat rumah. Satu tingkat atas, satu tingkat bawah, satu dlm beg baby dan satu lagi kat office.

Bau pun sedap


So sapa2 lagi nak beli, boleh WA 0193229737 atau email mornizawati@gmail.com

Saturday, September 5, 2015

3 Sebab anda perlu pergi Farm In The City

Sempena cuti yang panjang sempena Cuti Merdeka kami buat keputusan utk tidak kemana-mana. Ini krn saya yg decide tuk rest shj kat rumah setelah 3 minggu direct bekerja. Plus hari Jumaat tuh sy ambil keputusan utk apply annual leave. 

Tapi nama jer cuti 4 hari but tak rest pun coz time ni lah spending time ngan kids n hubby n uruskan beberapa perkara. 

However pada hari Ahad kami ajak adik iaitu Nora sekeluarga ke Farm In The City. Actually Hana yg selalu dok ajak pergi coz dia dah pernah pergi during her school's trip.


Pergi awal pagi but bfast dulu kat Presint 8 kat kedai nasi lemak yg katanya glamer but x sedap pun. Nasi keras n ayam masak merah dia biasa biasa jer.

Lepas bfast trus ke sana. Parking dekat  parkingyg opposite dgn Farm in the City. Owh btw Farm in the city nih dekat ngan Giant Seri Kembangan dan dekat dgn bangunan nama Atmosphere.



Utk masuk dia ada pakej family. Macam kami guna pakej family. Pakej family cover 2 dewasa dan 2 kanak-kanak. Tinggi bawah 90cm percuma. Hana dah lebih 90cm. Then selamat adik ada quota sorang x cukup so masuk dlm pakej family dia. hahhahahha



Tempat nih oklah baby stroller friendly. Tempat pun x panas coz byk2 pokok yg rendang.



Masuk2 jer jumpa tortoise yg besaq yg x dok dlm kandang. Ada pekerja bg kat kita kangkung tuk dibg mkn but dia mkn sikit ja.


Then ke bahagian burung n tgk burung merak.






Part paling best ialah ke bahagian kambing. Bg makan kangkung kat kambing. Waaaa kelaparan kambing tuh. Bibik siap peluk2 ngan kambing tuh. muahahhaha






Kemudian bg mkn rabbit pulak dan slps tangkap ikan. Seekor ikan pun x dapat tangkap. Rasanya ikan-ikan tuh dah tau cara tuk survive. hehheheh



Rehat jap minum n mkn ice cream kat cafe then jln2 lagi. Q tuk pony ride since dapat kupon free bila beli family pakej. 






Semua dah penat dan bertolak balik ke Putrajaya. Owh btw waktu nak keluar jgn lupa minta sijil. Dapat sijil uuuu


Balik tuh singgah kedai n tapau nasi ayam n balik mkn kat rumah adik.

Lepak2 jap then ke Swimming pool kat presint berapa tah n lps penat swimming maka balik ke rumah adik tuk dinner n mandi. Then balik rumah zzzzz



Thursday, September 3, 2015

1001 Fakta mengenai Set Lepas Bersalin Tropical Herbs dari Amway


Salam semua,

Masih lagi belum membuat keputusan nak guna Set Lepas Bersalin yang mana?     Hari ini saya letakkan 1001 fakta mengenai Set Lepas Bersalin Amway. Mungkin apabila telah membaca fakta ini, tuan/puan akan jatuh cinta dengan Set Lepas Bersalin Tropical Herbs ini.

Untuk melihat lebih jelas, tuan/puan boleh klik pada gambar tersebut.










Harga Jualan RM320 termasuk pos. FREE BENGKUNG

Untuk pertanyaan lanjut dan membeli boleh hubungi saya di talian 0193229737
atau email di mornizawati@gmail.com





Seterika PerfectCare Aqua System Philips.





Menyeterika sebarang pakaian yang boleh diseterika dari sutera hingga ke linen, kapas dan kashmir tanpa perlu melaraskan suhu.

Penerangan
  • Menyeterika sebarang pakaian yang boleh diseterika dari sutera hingga ke linen, kapas dan kashmir tanpa perlu melaraskan suhu
  • Teknologi OptimalTemp – kombinasi sempurna suhu dan stim untuk semua pakaian yang boleh diseterika
  • Stim yang berterusan sehingga 120g/min & penggalak stim 240g
  • Sehingga 5 bar tekanan stim untuk menyeterika dengan pantas
  • Tapak SteamGlide untuk kerja menyeterika yang lebih licin
  • Easy De-Calc, sistem antikerak yang tidak merumitkan dan berkesan


Ciri-ciri Produk:

- Wattan: 2400W
- Tangki air: 2.5L
- Panjang hos: 1.7m
- Panjang kod kuasa: 1.8m
- Berat seterika: 1kg
- Seterika + berat dasar: 4.5kg
- Dimensi: 36.2(T) x 27(L) x 26.3(D)cm


PERCUMA papan seterika Philips tambahan dan DVD dengan pembelian Seterika PerfectCare Aqua System Philips.

Waranti: Satu (1) tahun waranti terhadap kerosakan pengilangan. Peralatan UNTUK KEGUNAAN DI RUMAH sahaja.

Harga Pasaran RM1482.95

Tetapi hanya bayaran RM457.30 anda akan terus menerima dan menggunakan Iron Ajaib ini.

Nak tahu caranya, WA 0193229737 atau email : mornizawati@gmail.com

bulan 1 rm457.30
bulan 2-4 rm291.00

Sunday, August 30, 2015

25 kebaikan Allano Lotion Power

Salam,

How's ur day today?


We all hari nih enjoy sangat coz bawa kids ke Farm in the City dan bawa pergi swimming.

Ok tuh citer later.

BTW hari ini nak citer satu barang baik punya from Amway iaitu Allano Lotion Power.



ALLANO LOTION POWER
apa pun kesembuhan adalah dengan izin Allah swt.

✨ciri2 : 

πŸƒberupa busa utk menyaman dan melicinkan kulit yg kasar dan mengelupas, 

πŸƒIdeal utk seisi keluarga,

πŸƒ3 bahan utama :

* LANOLIN (biasa ada dlm produk kosmetik)

* ALANTOIN (akar tumbuhan komfrei dan germa gandum, padi, kulit pokok horse chetnut, dan daun muds sycamore.

* SILIKON
(minyak kambing biri2)

✨ faedah2:

πŸ‚ Meresap terus ke dlm kulit dan tidak melekit;

πŸ‚ cukup berkesan utk lelaki, wanita dan kanak2,

πŸ‚ tiada tumpan dan bocoran,

πŸ‚ lanolin bantu kekalkan lembapan kulit semulajadi,

πŸ‚ alantoin sebagai sebatian penyembuhan,

πŸ‚ silikon menghalang lembapan utk menangkis air utk mengekalkan ramuan lain disamping beri kulit bernafas,

🌿Tetapi produk ni banyak kebaikan nya :
1) Kutu kepala,
2) Melecur air / minyak panas;
3) Demam panas;
4) Demam campak;
5) Utk tumit pecah dan merkah;
6) Utk kulit kering,
7) Baik jugak utk jerawat;
8) Bagus elak nyamuk gigit;
9) Baik utk kudis buta;
10) Terbaik utk gatal2;
11) Sapu pd perut ibu yg baru melahirkan;
12) Boleh sapu pd budak bersunat di @&# nye;
13) hebat utk berhentikan pendarahan kulit cth kepala, kaki.. tp bkn utk tempat sulit ye.
14) berkesan pd parut yg baru;
15) baik utk panau;
16) baik utk ketuat;
17) baik utk kurap;
18) masalah cagu kuku;
19) boleh sapu pd kulit lebam,
20) hihi sapu juga pd benjol,
21) pd baby yg ruam terbaik;
22) luka sbb cakaran kucing huhhh terbaik;
23) perempuan mengandung utk elak perut pecah boleh la sapu;
24) perempuan beranak operate boleh sapu pd luka jahitan....
25) lelaki yg bkerja bawak motor, boleh la sapu pd tangan supaya x la perit panas akibat kena panas matahari...

Harga RM37.10

WA 0193229737 atau email : mornizawati@gmail.com

Friday, August 28, 2015

Resepi Mee Sizzling mudah dan confirm sedap!




Salam Jumaat semua

Hari nih ambil annual leave. Pagi hantar kids g school dan g jumpa supplier ambil barang.

Then tetiba Zaila up kat FB dia resepi Mee Sizzling which menu wajib kids. Dalam sebulan at least 2 kali menu nih. Normally kami x guna yee mee coz x jumpa yg halal punya so opted to Spagetti or mee kuning.

So alang-alang meh nak share resepi:

Sizzling Mee


 
Resepi Sizzling Yee Mee ( untuk 5 orang nih)

 
9 ulas bawang putih ( ketuk atau hiris)
2-3 inci halia ( hiris nipis)
5-6 tangkai Cili kering ( potong 2 atau 3) nak pedas boleh lebihkan..
sebelah dada ayam
sebungkus cendawan shitake
sos tiram
kicap pekat dan kicap cair
serbuk lada hitam
sesudu kecil minyak bijan
4-5 cawan air (ikut suka pun boleh)
3-4 sudu besar tepung jagung untuk pemekat ( harus di bancuh dengan air)
sayur sawi
yee mee 
 

Cara:
tumis bawang putih, halia dan cili kering bila hingga kekuningan
masukkan ayam kemudian sedikit air..
masukkan cendawan..
masukkan air, biarkan seketika hingga ayam masak.. 
masukkan semua perasa (kicap, sos tiram,lada hitam)
masukkan minyak bijan
tutup seketika.. pastikan cendawan dan ayam betul2 masak
masukkan cecair tepung jagung untuk memekatkan kuah..
bila rasa dah ok... dah boleh la mulakan proses membuat yee mee atas hot plate tu...
 
update:
mula mula masukkan mee atas hot plate, letakkan sayur di atasnya, kemudian curahkan kuahnya sesenduk di atas mee tersebut, pecahkan telur jika mahu, dan teruskan mencurahkan kuah beserta lauk dan cendawan secukupnya... kacau kacau mee untuk serasakan kelembutannya
kalau takda hot plate.. boleh je satukan.. masukkan yee mee bersama kuah dalam kuali..
 
untuk yee mee nya:
rendam seketika dengan air masak, dalam 5-10 minit, kemudian buang airnya dan biarkan seketika.
air tu perlu dibuang untuk mengelakkan mee terlalu lembut, 
anda akan dapati mee masih lagi keras ketika air telah dibuang,
namun jangan risau, mee itu akan cepat lembut bila dibiarkan seketika..
lagipun nanti kita akan masak mee itu sekali lagi bersama kuahnya.
mee itu akan lembut juga nanti, so tak perlu la rendam lelama..

credit to : http://baca-blogspot.blogspot.com/2013/06/resepi-sizzling-yee-mee-sedap.html?m=1 gor the resepi.


So selamat mencuba!

Tuesday, August 25, 2015

KitchenAid Mixer Harga Termurah Abad ini

Assalamualaikum dan Selamat pagi


My morning started at 4.30am gara-gara angau KitchenAid Mixer berwarna Rasberry Ice promosi Bulan September 2015 bagi campaign Amway. Walaupun actually warna idaman ialah Warna Merah tapi bila tgk yg nih pun tergugat iman mak. Rasa nak jer semua color. Tapi pk saya bukan lah baker ada gak yg kena jeling ngan mr hubby.

Untuk makluman, KitchenAid mixer nih memang recommend by chef or sapa-sapa yang berada dlm industry bakery nih. Sebabnya body dia tahan lasak while motor dia mmg superb. Performance dia toksah dok cakap la kan. Yang penting rajin dengan tak rajin jer tuan empunya badan.


Banyak boleh dibuat dengan KA nih. Coz  ada byk function drpd nak buat cake sehingga lah meroti dan membiskut.


See betulkan. Macam-macam boleh dibuat. Antara rajin dengan x rajin ja. But itu belakang kira. Janji rembat dulu KA nih n letak comei2 kat Kitchen Cabinet. Dengan warna nih perghhhh harus cantik kitchen cabinet tuh. Muaahahahahah

Dah angau?
meh whatsapp 0193229737

Rundingan harga ansuran boleh didapati dan ada juga boleh dapat KA nih pada ansuran pertama.

nak tau cara?

email: mornizawati@gmail.com

ok jom mandi solat subuh doa dapag KA nih, masak n bersiap g kerja

Have a wonderful day today!

Friday, August 21, 2015

7 keistimewaan Set Lepas Bersalin Tropical Herbs dari Amway




Set Bersalin Tropical Herbs adalah sistem herba lengkap untuk membantu ibu baru selepas melahirkan anak. Merupakan produk yang mendapat pengiktirafan HALAL. Set bersalin Tropical Herbs menawarkan penyelesaian yang menyenangkan untuk penjagaan selepas bersalin. Ia dibuat dariipada herba-herba tropika yang terkenal dengan khasiat pemulihan yang dicari-cari di seluruh dunia kerana faedah-faedahnya. Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang berhasrat untuk menyusukan bayi mereka, kerana set ini tidak memberi kesan panas badan terhadap si pemakainya.

Set ini mengandungi 10 produk campuran herba yang dirumus khas untuk menguatkan dan mengukuhkan tubuh dan mempercepatkan proses penyembuhan bagi ibu-ibu selepas bersalin. Herba-herba yang digunakan dalam Set Lepas Bersalin Tropical Herbs telahpun diguna secara tradisional dan terbukti secara saintifik dan keselamatannya. Sangat sesuai bagi ibu ibu yang bersalin normal mahupun secara pembedahan caesarean.

Antara ciri keistimewaan set Tropical Herbs adalah:
  • Menyenangkan - disukat terlebih dahulu dan dipek dalam uncang yang menyenangkan dengan penyediaan yang kurang rumit.
  • Keberkesanan terbukti - herba-herba yang digunakan telah diuji sejak turun temurun dan terbukti secara saintifik menguat dan mengukuhkan tubuh, juga mempercepatkan proses penyembuhan.
  • Herba berkualiti - menggunakan ekstrak herba yang distandardkan dan herba berkualiti seperti manjakani, kunyit, tahi angin dan halia.
  • Ramuan semulajadi - tiada bahan kimia, pengawet atau haruman tiruan digunakan.
  • Pengilang herba bertauliah - dikeluarkan oleh syarikat bertauliah yang mempunyai sijil GMP.
  • Kapsul sayuran - sesuai untuk semua bangsa dan agama.
  • Arahan dan carta penggunaan ada disertakan - panduan langkah demi langkah diberi dalam Bahasa Melayu, Inggeris dan Mandarin.

Kandungan

Produk Untuk Dimakan
  • Teh Herba (10 uncang)
  • Lepas Bersalin 1 (60 kapsul sayuran)
  • Lepas Bersalin 2 (80 kapsul sayuran)
Produk Untuk Kegunaan Luaran
  • Herba Pembersih Wanita (20 uncang)
  • Herba Mandian (20 uncang)
  • Campuran Peramping Perut (20 paket)
  • Campuran Penghangat (15 paket)
  • Campuran Penenang (15 paket)
  • Minyak Urut Herba (60 ml)
  • Minyak Bayi (60ml)
  • Bengkung Diberi Percuma.

Nota: Juga digalakkan mengambil bersama produk-produk ini selepas bersalin.
  • Nutrilite Calcium Magnesium (180 tablet) - baik untuk ibu-ibu yang ingin menyusukan bayi. Magnesium adalah mineral perlu yang bertindak secara sinergistik dengan kalsium untuk melakukan banyak fungsi tubuh yang penting. Calsium magnesium adalah supplemen makanan dietari yang memberi nisbah kalsium magnesium yang seimbang untuk tubuh yang sedang membesar dan berkembang.
Untuk pertanyaan dan membeli:

Whatsapp : 019-3229737

Email: mornizawati@gmail.com

Barangan Parti Hari Jadi Murah Tema Hello Kitty


He he ramai lak yang tanya pasal barangan parti harijadi tema Hello Kitty yang kami guna waktu birthday party Qina baru-baru ini. Meh saya share antara barangan parti hari jadi bertemakan hello kitty.Uihhhh meroyan mak tau


Selamat menjamu mata









So nak tengok details boleh ke Page ClickME kat facebook yer kawan-kawan atau boleh whatsapp saya 0193229737 atau email mornizawati@gmail.com








Saturday, August 8, 2015

Barangan Parti Hari Jadi Tema Frozen




Last week buat open house dan birthday party baby Qina. Then ramai la bertanyakan barangan parti Hello Kitty. Then ada kawan minta saya carikan barangan parti hari jadi tema Frozen.

So hari nih nak kongsi barangan parti tema Frozen yg saya dapat carikan.

So alang-alang dah pi cari so why not buka gak sale tuk orang-orang lain.


So sapa2 yang berminat nak beli bokeh tengok details products n mcm2 tema lagi kat Pages : ClickMe.


Atau boleh sms/call/whatsapp 0193229737

atau email to: mornizawati@gmail.com





2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.