Monday, December 26, 2011

Ke a famosa tuk cuti krismas

Cuti krismas nih kami pi a famosa. Actually under office trip. Lebih kurang 10 families yg pi. Xtvt pi safari, wet world n cowboy town. But we world kami x pi coz sepatutnya pagi nih but semlm kami dah chaw balik coz semlm rush balik ke Putrajaya tuk annual grand dinner my office. Malaih dah nak patah balik pi sana. Plus mak dr Penang dtg n nk blik hr nih. Mak penang dtg coz nak jumpa besan dia, mak mr hubby yg dtg dr sarawak.

Kids really had fun but x bawak bibik buat my body aching coz dok layan kids esp boboi yg x reti dok diam tuh. X kisah la janji kids happy coz setakat school holiday nih x bwk diaorg pi mana2 pun. :(


Mr hubby janji nak bawak ke sini. Kita tgk jer nanti. :p

Thursday, December 22, 2011

Happy 6th Birthday Nur Iswahani Izzati!

Hari Isnin yg lepas anak dara sulung mummy nih dah 6 tahun. Act kalu compared ngan rakan sebaya dia, she just entered 6th years old! Budak hujung tahun la katakan.

Tahun dpn Hani akan masuk darjah satu dah. Dah boleh la berdikari n dah dgr ckp kita. Almaklumlah anak pompuan.

She requested for the princess cake. Siap pilih design yg kena buat cake 2 kg. Celebration among family iswatie jer. Nasib la birthday time school holiday. Tu la cont yer. X leh nak birthday party kat school.

Anyway Hani, Happy Birthday to u!!!! Semoga Hani mendapat keberkatan dr Allah SWT. Aminn

Sunday, December 18, 2011

Im home!!!!

Alhamdullah safely arrived home last Thursday night. Sblm sampai rumah berdebar2. Debar dgn beg baju yg mcm nak meletup coz sikit punya sumbat baju2 jersey Malaysia yg i borong kat Padang Besaq. Kesian roomate jd mangsa kena dok atas beg time nak zip. Beg pun ada yg beranak. Lps tuh berdebar jugak nak buat operasi 007 tuk packing n bwk balik susu Hana. Time pi drop baggage, berat dah exceed 30kg tuh. Tuh br kotak ebm ngan beg besar.lebih 3kg that cost rm90. Trus buat operasi punggah beg n sumbat baju2 dlm beg laptop, beg pump n 2nd beg.

Sampai airport n kat pintu keluar nampak Mr Hubby, Hani n Boboi. Hani mcm malu2 n boboi lak sengih ke telinga.

Skrg weekend spend masa ngan diaorg. Peluk diaorg kuat2 esp Hana. Lalalalalala

Thursday, December 15, 2011

Legaaaaaaa

Oh lega yer. Done with the test yesterday n now done with my micro teaching. Lega2 sgt. Today feel energetic n motivated. Sebab nak balik kot.

So nak nyanyi lagu " im coming home"

Wednesday, December 14, 2011

HOMESICK!

Oh my really need to struggle with this feeling. Dah la bergelut ngan test n presentation. X leh fokus langsung. My soul not here. Kat rumah thinking the kids n mr hubby.x suka btul perasaan nih. How nak survive nih. But kena paksa gak. Kena lulus gak course nih. Kang fail kena dtg cni balik. X sanggupppp.

Anyway, wish me luck yer. Petang nih test n esok pagi micro teaching.

Tuesday, December 13, 2011

Rombongan cik kiah pi Padang Besaq....



Kat Kedah nih hari cuti kan Hari Jumaat n Sabtu. Hari Jumaat dah buat xtvt naik kuda ngan Flying Fox jadi hari Sabtu pulak secretariat bawak kami 100org nih with 2 biji bus UUM pi Pdang Besaq n Kuala Peghelis. Initial Plan dlm program book pi Padang Besaq-Wang Kelian -Kuala Peghelis but last minute pakcik driver bus bagi 1001 reason x yah pi Wang kelian. Rugi la coz join trip nih coz nak pi Wang Kelian coz x pernah pun lagik pi. Padang Besaq tuh dah byk kali pi. Dah org bawak ikut jerlah mana depa plan nak bwk pi. Tapi even pi lawatan naik bas pun tanggungjawab tuk Hana x pernah mummy tinggai iatu Pumping... tu sebab saya suka guna Medela Freestyle. Dimana-mana n bila2 masa saja. Abaikan kain batik tuh coz nursing cover x bawak mai kedah nih jd kain batik la jd nursing cover.




Rupanya byk betul dah berubah coz last pi tahun 2004. Kira dah 7 tahun x pi dah nih. Byk dah pembangunan. Pokok tebu kat Ladang Chuping tu pun dah rendah x tinggi mcm2 dulu.

Sampai Padang bEsaq terus serbu kedai jual jersey since Mr Hubby pesan beli jersey or Training Shirt Malaysia s our 7th anniversary present. fuhhh jimat den..... last mak bukan beli selai..mak borong 20 lai termasuk 3 lai jersi hitam kuning tuk kids kat umah tu ha.....

Lps dah borong jersey pi pekena Tomyam ngan kerabu mangga...marveles..tu sebab i suka mai kedah coz pure thai food...adusss trus telan ayaq liuq dah nih....

mula plan nak beli toto but x jd la pulak coz pk malaih nak berangkut time nak pi airport tuh....but bila balik rasa rugi la pulak x beli.

Then bus bawak kami pi Kuala Peghelis tuk sembahyang kat Masjid Baru kat Kuala Perlis tuh. Nama masjid tuh Masjid Al Hussain. cantik binaan masjid tuh,...Masuk toilet/bilik ambil wudhu rasa mcm masuk bilik tido. cuma ruang solat tuk wanita tuh mcm open sikit.

owhhh dlm perjalanan nak pi kuala perlis tuh ternampak tempat mih..ada memori nih tempat nih coz time degree ada dtg ngan ex boyprend pi mkn ikan bakaq kat Kuala Peghelis ngan ambik gambaq ngan ex-boyprend kat cni...



Kat Kuala Peghelis pi pekena Laksa Beras Kuala Perlis kat kedai apa ntah....but honestly not my taste..taste i laksa penang letak daun pudina ngan nenas.


but baru tau nihhhhh...rupanya deka kat cni mkn laksa nih ngan pulut udang.....ternganya kejap....lps mkn trus balik ke UUM balik..

malam tuh gara2 mkn laksa ngana pulut udang nih trus sakit kepala coz mak angin satu badan da....angin dah naik ke kepala da......

Monday, December 12, 2011

Flying without wing

Lps xtvt naik kuda last Friday kami pi kat Pusat Sukan UUM lak. Kali nih nak buat xtvt flying fox. Harus participate coz sblm nih blum lagi pernah buat flying fox nih.


Excited nak try nih but time panjat tangga naik menara lutut dah ketaq gara2 panjat tangga tegak kat paling atas n tertengok kat bawah. Merangkak aku kat pelantar atas. Lps tuh ada officer pulapes tolak trus syiok weh terbang. Syiok sgt rasa nak try 2-3 kali jer but pk naik tangga tuh malaih dah la


Meh tgk gambo i dok berflying fox. Ganbaq yg cukup haluih captured by my friend yg jenuh nak kejar coz i terbang laju sgt. Hehehehe

Sunday, December 11, 2011

Riding horseeeee

Hari nih dah hari ke 8 kursus. Adussss hari nih rasa nak termuntah dgr ceramah. Awat la depa buat panjang sgt kursus nih.x larat nak menguap jer la.

Memandangkan berkursus kat uum kedah nih, hari jumaat n sabtu hr cuti. Jd cuti gak la kursus kami nih. Secretariat rancang 2 xtvt: riding horse with flying fox. ngan lawatan pi padang besaq. Jd pagi sabtu kumpul2 ramai2 naik bas pi Pusat Equastrian UUM tuk naik kuda. Dulu grad master tahun 2004 x ada lagik Pusat nih. Makin maju UUM nih. Kalu jd student rasa nak grab jer semua facilities nih. Tetiba flashback balik tahun 1999 till 2004 apa xtvt aku participate ek? Owhhhhh involved dgn kenu xtvt with ex boyprend aka my hubby now. Hehehehehe

Meh layan dulu gambo mumny berkuda

Friday, December 9, 2011

Storage stock

2-3 nih baca ka korang pasai citer breastfeeding. Kalu mummy yg bf kalu kena g kursus byk menda kena pk. But bukan teruk. Kang ada baca statement kata bf nih menyusahkan la pulak.


Since kursus nih 2 weeks kena pk mcm mana nak manage susu2 nih. Pam kena ikut schedule. 2-3 jam sekali keluaq pintu blkg n masuk bilik urusetia buat operasi. Lps tuh bila balik bilik tukar ke dlm liner. N simpan dlm mini bar. Suhu mini bar adjust paling max sejuk. Susun elok2 dlm section beku yg kecik. Slmt beku kan. Batch pertama ( day 1 to 3) urusetia dah simpan dlm fridge kat faculty2. Yg 2nd batch member dlm kursus bawak balik letak dlm fridge dia. Dia tinggai kat Changlun.


Mudah-mudahan Allah SWT permudahkan urusanku. Aminnn

Wednesday, December 7, 2011

sudah sampai



Yahoooo sudah sampai my storage plastic.

Thanks to abang posmen yg delivered to the front desk University Inn. Thanks to front that called me to inform my parcel safely arrived at their hand.

Baru leh pam dan pam dan pam tuk balik bawak balik benda paling berharga tuk bb Hana.

Yang best tuh siap leh jual kat peserta lain yg dah habis stok storage plastic. Selamat beli 5 paket...kalu ku tahu ramai yg nak leh beli banyak lagi n buat jual trus..hahahaha mata duitan betul.time berkursus pun sibuk nak meniaga. Dulu time kursus 2 weeks kursus Induksi kat Penang siap jadi tokei jeruk lagik......dpt la dlm 1K. hehehehehehe


senang hati balik......hehehehehehehe


Tuesday, December 6, 2011

Out of stock

Oh myyyyyy helppppp!!!!!

My liner@Plastic storage to store ebm is out of stock.

Waktu mai cni, cukup malaih nak packing. So mr hubby yg packing brg baju n beg pump. Jd mr hubby totally forgot to refill liner plus bottle he put is only 4 bottles. Huwaaaa. Panik tau. Jenuh punya budget simpan susu.

Slmt boleh online shopping thru iphone . Nih hr nih kedai pos jd esok dijangka sampai kat front desk hotel that i stay now.

Ku tunggu esokkkkk. Kritikal dah nih. Slmt roomate ada beli bottle storage brand fiffy. Fuh fuh.


Pakcik posmen, i tunggu yerrrr

Tinggalkan cinta2 hati

Assalamualaikum girls! Salam Hari Asyura. Hari nih kan hari nyer. Ada yg posa? Me x coz dok berkursus nih.

Nih bersiaran dr iswatie's old campus-UUM, Sintok. Kursus Instruksional & Pembangunan Andragogi(KIPA) ni haaaa. Layan jerrrr


Yang x best kena tinggal cinta2 hati nih esp bb Hana coz dia kan still fully bf. Mlm2 mesti nak nyonyot but mr hubby cakap dia ok jer tido mlm. Bgn 2 kali jer tuk minum ebm thru bottle.

Yg best yer dpt tido lena. Hehehehe. Rest dr hectic rumah. Boleh x mcm tuh. Hehehehehe

Hari nih hr ke 3. 11 days to gi. Kids.... Take care!!!!

Monday, November 14, 2011

Serabut kepala otak

Oh. X best btul kalu letak negative vribe nih dlm my blog but honestly kepala otak n badan sedikit serabut. Sedikit ker. I think byk serabut nih. Sepatutnya hujung tahun dah leh bercuti but nih mcm2 menda kena buat sampai stucked x tau nak buat yg mana satu. Now dok bertapa dlm bilik mesyuarat coz stucked with timbunan envelope sebutharga. Huhuhu

Arggggggghhh

Sunday, November 13, 2011

Part time maid

Dah baper minggu x dok kat umahvon weekend. Jd kerja2 rumah bertimbun-timbun esp kain baju. Padahal last week ada gak hantar baju pi dobi. Iskkkkkk heran betul mana mai baju yg bertimbun2 nih. Sapu sampah, toilet n semua perkara la tunggang langgang.
Weekend ni pun x ada masa nak kemas. Byk sgt xtvt kalah yb. Jd kita outsource kerja2 rumah nih.


Kali nih ada ambik indon yg mr hubby jumpa kat jln kebun. Bibik nih time mr hubby jumpa dia dok cari tin2 n plastik3 kat tong sampah for recycle. Mr hubby interview dia n dia nak jer dtg kemas umah on weekend. Bibik mih dah tua but badan fit lg. Dah ada cucu umur 10 tahun dah. Weekdays dia kerja jd cleaner kat tnb.


Sblm nih ada nak panggil org dtg as introduced by zaila but bila dgr kena iron baju x berani dia. Mcm2 la

Balik umah tengok umah dah blink2 dah. Baju yg x lipat segunung tuh pun dah terlipat. I loike.....


Alahai bila la maid aku nak sampai nih???? Kata agent senin nih. Kita tunggu jer lah. Hope better than dahlia. Aminnn

Tuesday, November 8, 2011

Balik ke shah alam

Actually kitaorg nih otw nak balik ke rumah kitaorg kat shah alam. Plan nak balik semlm even hr nih. Mr hubby dah apply annual leave n me dah apply timeoff.Konon nak rest n kemas rumah la

Tapi kalu dah sampai penang jd lemau la. Plus semlm kami pi kuala nerang umah family angkat mr hubby coz abah ada buat korban kat pedu.plus dah lama x blik k nerang.bkn x nak balik but my driver nih malaih ckit nak drive jauh2.

Nih singgah kt r&r gunung semanggol coz nak mkn nasik ngan lauk sambal ikan ngan kicap yg mak bekalkan. Best kan mak kita bekalkan nasik ngan lauk hasil air tgn mak sdr. Adakah nanti aku mcm tuh nanti? Huhuhu

Seronok balik kg coz dpt teman mak coz aku tau mak perlukan aku n adik aku but ada beberapa perkara yg aku. X berapa suka kalu balik ke kg. Apa perkara tuh biarlah kmi adik beradik yg tau jer.


Anyway still dlm perjlnan. Doakan kami sampai dgn selamat. Ichlas n hana pun dah tido. Jd co pilot pun nak tido la. Nanti budak nama hana bangun harus kang mak migrane coz budak nih x leh dok diam. Huhuhuhu

Monday, November 7, 2011

Bibik baru

Owh we all in the middle berbelah bahagi nak ambik new maid or idak. Actually after almost 2 months x ada helper nih rasa mcm best sgt dr term of privacy but dr segi rumah kekadang ada yg jd tongkang pecah n kekadang bersih blink blink coz ada cinderella buat kerja rumah time tgh mlm..

Nih gara2 ada org volunteer nak kerja ngan kitaorg. Siap cakap 'x yah la ambik kakak(bibik). Dia pun leh jadi kakak coz dah besar.


Org tuh ialah hani yg amat rajin. Yg kata dia dah besar leh jd kakak buat kerja rumah, jaga hana, mandikan bb hana n panaskan susu hana. Ececece.


Setakat nih bagi sapau sampahq, sidai baju n susun kasut jer, bb hana biar mummy n daddy yg handle.

Abang boboi buat apa lak? Abanga boboi duduk kat sofa sambil mata tgk tv n tgn pegang remote. Aduiiyaiii

Salam aidiladha

Salam aidiladha yer semua. Yes i know i shud wish yesterday but semlm cbuk sgt mkn gulai daging, rendang daging,daging rebus cicah ayaq asam n mcm2 lg. Hehehe. Jd iphone pun dah lempaq kemana. Hehehe

Kami balik penang last saturday. Bertolak dr rumah kul 10.30am. Baru cbuk packing baju n kemas rumah. Dulu dahlia ada x pk semua nih. Hehehe. Jln ada certain tempat jem. Managed to arrived my hometown after 6 hours long journey plus masa tambahan dok q for nasik kandaq kayu kat bkt jambul. :p


Ok lah nih otw nak pi umah tokmama kat kuala nerang. Eh nak pi pedu coz abah buat korban kat kg abah. Hana dah tido jd mummy pun nak tido gak dlm keter

Monday, October 31, 2011

Hr ahad pun keje

Semlm dah la padat xtvt. Nih hr ahad pun ada xtvt. kena ikut promosi kolej kat morib. Kat rumah Dato' Shafie Mohd Salleh.

Dlm kul 3 lebih br habis. Selamat dpt rm50. Lepas jugak duit minyak keter pi balik


Apa lg yer citer ek? Ngantuk dahhhhhh zzszzzz

Saturday, October 29, 2011

Family day di wet world shah alam


Apa xtvt korang weekend hr tuh? We all full schedule. Hr sabtu ada family day kelab kebajikan kolej komuniti kuala langat. Im benahari kelab so i buat family day nih coz ada complaint byr setiap bulan but x ada xtvt n complaint dpt hadiah birthday tolsby ikea tuh. Iyolah takkan mak nak bg ipad sorang satu. Yuran pun just rm5 every month. Tu pun ada jugak yg liat nak bayat. Xtvt makan n sambutan hari jadi ada buat tu pun ada yg complaint.Huhuhu!


Puas hati jugak hari nih coz hadirin yg sporting.but for me im proud myself make this family fhappend.


Mari naik kudaaa

Hahahahaha. Nih hobby baru hana. Pantang nampak sapa2 baring kat lantai harus dia naik n goyang2 konon naik kuda. Yehaaaaa kuduk kuduk kuduk.

Nih daddy ler jadi mangsa coz tido depan tv. Daddy kalu boleh tido kat mana pun boleh. Kalu mummy hanya akan tido atas katil. Ehhh keluar topik lak citer pasai tido.


Hani n ichlas pun dok jd mangsa. Hehehehe. So diaorg dah berhati2 kalu nak golek2 coz nanti bb hana akan kerabat jugak


Comei tau lerr

Monday, October 24, 2011

Happy 1st Birthday Nur Iswahana Imelda

23rd Oktober 2011 genap la 1 tahun bb Hana. setahun yg lepas iswatie family were blessed with the 3rd edition. Bb girl. Bb yg ditunggu oleh kakak hani n abg ichlas.

Alhamdulillah setahun jugak dpt exclusive bf bb hana. Jaga pun senang. Demam pun sekali jer.

Lega dpt host birthday party tuk hana.apa saja tuk anak2 ku.

Mummy doakan hana akan sentiasa sihat walafiat, dan berjaya dunia akhirat.mummy sayang anak2 mummy. Daddy pun sekali. Muassss

Saturday, October 22, 2011

Testing 123

AHehehe.saja gedik nak testing update nak update blog frm buah epal.

Skrg dlm mood paniccccc. Dah 2-3mlm tido x tentu arah dok prepare tuk party hana.nasib la budget ciput nak upah party planner:).

Okeih nak pi buat dadih kul 5.30pg nih.jgn lupa datang taw esok.lets party!!!

Tuesday, October 18, 2011

happy birthday to me!

hari nih my birthday.semlm balik kerja lambat coz singgah umah kak harma x neighbour kat banting dulu tuk ambik cookies tuk packing tuk party bb hana.then sampai umah tgk mr hubby pun blim balik lg.then bermakna kids still dok ada kat nursery lg.time tuh dah 7.30pm dah.owhhhh i feel bad coz lambat ambik kids kat nursery.did i tell u before we send kids to nursery? blum ek? i'll u later la.frustated with hubby kat x ada sms or call me kata balik lambat.selalu poor communication with me!x suker.

lps tuh mandi2 n keluar pi beli kek n singgah mkn kat uptown shah alam.cake hubby n kids pi beli.kids pilih kot.birthday girl x ada choice to request.huhuhu.mkn lak birthday girl ikut jer.the decide.ok fine!

balik sampai umah trus susukan hana coz actually dlm keter hana dah menempek.bila tarik x mo lps.so kena join baring la bf hana.last2 diri sdr pun tido x sedar apa.eh ada mr hubby gerakkan but why i sleep again.huhu

jadik birthday cake n present dok tunggu jer atas meja.kesian lak kids mesti tunggu mummy.owhhhhh i really feel bad.jaga kul 3pagi nih tgk diaorg dah tido.gerak mr hubby tgk dia x layan dah.huhuhuhu

hopefully today jln cerita akan lebih baik.selalu time special day nih selalu ada benda yg akan spoiled the mood.it is because im too emotional?huhuhuhu
Published with Blogger-droid v1.7.4

Sunday, October 16, 2011

mari mengemas rumah

owhhhhhh.lg seminggu birthday party hana.so this week sessi bersihkan rumah kadik blink2.mula dah booking org dtg clean umah n iron baju but last2 org tuh x nak coz x berani nak iron baju.then call partimemaid.com lak fully booked lak.call balik cleaner yuh but x dpt lak.last2 buat sdr la jawabnya.semlm dah keluar g ikea beli kain lapik meja n beli brg2 tuk goodies beg.hr nih daddy n kids kemas umah while mummy lak nak buat shell macaroons.wish me luck.hana main elok2 naaaaa.mummy nak buat keja nih
Published with Blogger-droid v1.7.4

Wednesday, October 5, 2011

Kursus yang berderet.



auchum.....Ya Allah byk nyer habuk...mcm kat rumah jugak my blog nih....kat umah sama x ada bibik nak buanghabuk..but kat blog nih bibik watie nih saja biaq blog berhabuk x berupdate.lps tuh berangan nak dapat cheque mcm RedMummy :P mmg x padan la kan...hahahahaha


Lps cuti raya hari tuh, berderet kursus kena attend. 1st kursus kat Hotel Putra KL.tuh jadi urusetia merangkap tuk lebih kurang 200++ pegawai gred DH41.

lps tuh last week lak jadi peserta kursus Research Methodology & SPSS anjuran KPT. Kursus nih tuan empunya blog yg sdr mintak. Kursus kat Quality..HEAVEN kursus nih coz 1st content dia mmg best as to prepared myself nak buat propasal PHD. 2nd coz dekat ngan segitiga emas org pompuan- Jalan TAR/Masjid India/SOGO. 3rd coz foods kat hotel amat mervoles. sampai pagi2 dok bedal 2 omellete with 1 slice cheese each..hahahaha..Mr Hubby kata mummy dah kembang. :P

n now dok bertapa dalam bilik coz jadik penceramah tuk kursus anjuran KPT. Ala ajaq MS Word & Excel 2010 jer. but yg pasti peserta2 sama gred DH41 n ada jugak DH44. New experience coz setakat nih mengajaq student/komuniti kat kolej but now mengajar peserta yg sama gred n ada jugak lagik senior dr diri sdr. However this new experience coz my service yg baru 2years plus, able jadi penceramah peringkat ministry itself plus peserta dr seluruh Malaysia. Not actually looking for the allowances itself but lebih kpd pengalaman ditimba. Xtra credit i tell u...hehehe..esok last day kursus then will back as usual routine back to office after 1 week dok hotel.

nih x tau nak buat apa dah coz mlm x ada kelas..dok tersadai dlm bilik.dah la dapat single room.jadik meh tempek gambo katil, lappy n medela FS ler jadi peneman.
lps nih nak tido trus..
yes yes tido ngan aman tanpa gangguan... sometimes mummy pun kena gak 'larik'.hahahahahahaha

Tuesday, September 27, 2011

Malamku tido lena..yerker?

Hi girls....i timbul balik after a few days tenggelam:P

bz...biasa itu reason yg standard.

nih dlm kelas tuk Kursus Research Methodology & SPSS kat Hotel Quality, KL. Im staying here started last Sunday till this coming Saturday.x ulang balik rumah since the class end at 10pm. awai bulan hari tuh pun dah pi 4days nyer Research Course. iskkkk physco nih..bila nak siap proposal PHD nih...arghhh *tarik rambut*


Bila tido sini x ader la tido x lena ...*tipuuuuu* since berjauhan with bb Hana kena la bangun perah susu. kalu idak nanti production merundum la ..dahla start raya hr tuh asyik bedal ayaq ais...jer.....

sapa jaga kids...owh i kan ada my super mr hubby... jadi daddy n jadik mummy...siang daddy gwork hantar la kids g school/nursery...eh ...x citer lagik diaorg yer school/nursery no........nanti ek citer..cabel hp nak transfer gambaq x usung mai lak kat hotel.

daddy balik kerja, order foods kat nearby restaurant, balik umah mandi n lps tuh br g ambik kids. Pagi2..bangun prepare baju2/beg kids...manage EBM hana n masak bubur bb Hana. Lps tuh hantaq diaorg g nursery.

Quality Hotel ni kan dok tengah2 lubuk tabur zakat..panas montot nih but x ada peluang betul nak tabur zakat....*sabaqqqq*...butt tgk la petang lps kelas larik jap carik tudung...

tu ja nak citer..byeeee


Friday, September 23, 2011

Happy 11months Nur Iswahana Imelda




Ya Allah...i dah hampir terlupa dah ...selamat td time lunch dok mengepam susu ...dok teringat hana n tgk date rupanya hari nih dah 23rd September..

alamak..hana dah 11 bulan daaaa..huwaaaa my baby dah 11 bulan... bb Hana yang sangat bertuah...baby Hana yang masih lagik minum susu mummy....fresh dr ladang mummy..chewahhhhh




Alhamdulillah...hana membesar dgn jayanya....dari segi berat x la berat sgt dia nih....org x reti dok diam....aktif....berat 7.3kg jer.....nampak dlm gambar jer bulat...almaklumlah genetik pun semua comei2 mcm mummy n daddy.

Dari segalan jalan..sikit lagik dah boleh buang lesen P dah kot..x sabaq nak tgk dia larik..x sabaq nak kejar dia..boleh la mummy n daddy kuruih sikit..hahahahahahahaha

boleh sebut CAT tapi dia sebut " TET" , BIRD.

pandai shakehand, kasik flying kiss n pandai geleng kepala bila mummy cakap mummy hantar gi school ..hehehehehe

suka sgt main suis....jenuh nak larang...

suka tgk babytv n dancing...comei btul..rasa nak picit2 ja..hahahahahaha

Hana..mummy sayang sgt kamu......

Daddy, Kakak Hani n Abang boboi pun sayang..

kita iswatie family harus sayang satu sama lain..muasss semuaaaaa

again,

HAPPY 11 MONTHS

NUR ISWAHANA IMELDA BINTI ISWANDI.

P/S: Owhhh x sabaq nak sambut her 1st birthday....

Tuesday, September 20, 2011

citer bb hani yg dah besaq

Lamanya x update citer pasai hani nih.boboi pun sama.mesti semua ckp mummy pilih kasih. Mummy update citer bb hana jer.x aihhh sayang anak2. Bukan maksud mummy. Bagik chance la kst hana.dulu tetiap hr mummy update pasai hani n boboi.nih giliran hana la pulak


Eh dok melalut apatah.alhamdulillah hani masuk phase umur 6 tahun nih x ada prob.dengar ckp but kekadang saja dia liat x mo dengar.boleh diharap tuk tengokkan bb hana time mummy n daddy buat kerja2 rumah.or boleh juga diiharap kalu disuruh buat sesuatu.contoh mcm ambik btg

Pi nursery pun x nangis cuma 1st day tanya dia buat muka cebik.skrg ada gak dpk bercerita pasai nursery.apa diaorg buat time petang balik sekolah.plus tanya hana ada nangis kat sekolah x.hope hani protect adik2 kat sekolah yer.

Mummy syg hani.syg anak2 mummy jugak.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Sunday, September 18, 2011

Hana 1st step..



Sorry Hana...mummy selalu buat backdated entry kat hana....mummy x ada apa2 alasan cuma mummy serabut ckit..huhuhuhu



hr tuh time 14th August, hana start my day wit her 1st step....dia berdiri n trus start with her 1st step...wah..amat pantas....her age that time is 9months ++.

now mmg dah boleh jln..so nanti time birthday next month kawan dah boleh berlari.....mummy kena la mkn byk..aternya perlu byk tenaga nak kejaq hana...hahaha

owh sebut pasai birthday hana...panik nih..1 apa pun x prepare lagik..theme pun rambang bijik mata nk pilih...

huwaaaaa..komenga....

Thursday, September 15, 2011

gambo 1st day raya



alamak..dah 17 syawal dah......puasa 6 pun belum lagik...tetiap hari ada mkn free kat opis.plus lps balik sarawak hari tuh trus pi kursus lak..rugi la pi kursus posa. hahahaha burok benor perangai. nih esok cuti 3 hari....open house berderet esp hari sabtu..jenuh nak susun rumah....hahahahahahaha...*alasan btul x mo posa" hahahahahaha

ok...nak tunjuk gambo raya jer.....berkurun betul peram coz actually x perfect pun gambo raya..cuma org2 dlm gambo tuh make us perfect....hehehehehehehehehe



citer beraya kat Sarawak pun x citer coz nothing to story about. plus gambo pun mmg ciput sgt coz tukang punya camera gedabak malaih..okeih fine..rasa nak juai jer camera dia tuh but pk2 rugi lak aku x ada gambo lawa...sigh!!!!

cantik tak pink kitaorg..baju me, hani n hana imported frm Vietnam while mr hubby n ichlas beli ready made kat jln Tar. senang citer....

rasa mcm nak ambik gambaq kat studio ja......but x ada budget coz budget nak pi kat birthday party bb Hana this coming 23rd Oct.

Mark u're calender yer....
eh apa prep pun x buat lagik....panikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Monday, September 12, 2011

Bibik baru







sejak minggu lepas lps balik dr Sarawak....mummy terus start kerja.....kids sapa jaga ek?

owhhh lps raya mummy lega coz dah ada bibik baru.alhamdulillah bibik baru nih buat kerja amat puas hati..dari segi jagaan kids n bb hana siap masak lagik bubur bb hana n makanan tuk kids. siap pandai masak sambal tumis sardin, nasi goreng sardin, ikan bilis goreng with bwg n cili api. Basuh baju , sidai n lipat baju pun mmg superb....gi kerja pun x la susah hati coz tau jagaan dia mmg amat baik.

nak tgk tak bibik baru tuh?
nih dia yer biodata:

Asal : Sarawak
Umur: 31..sebaya i
Status: Telah berkahwin

paras rupa dia lak?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..

standby yer
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

1
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
2
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
3
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

ACTION!!!!



hehehehe..its my hubby...he the best hubby n daddy...he control bb Hana n kids. In the same time doing house chores. mmg penat kita tgk..n mmg penat mr hubby. Goda2 pun x layan..hehehehehe :P


Im really the lucky one. Alhamdulillah....

Thanks Mr Hubby for ur support...


U're the best hubby & daddy...




Wednesday, September 7, 2011

dah sampai dahhhhh.

alhamdulilah we safely arrived at our home sweet home last monday.semlm mak dah start kerja.daddy lak still on leave till this coming monday coz jaga kids nih. amat lemau nak g kerja even dlm hati rindu lak office.semlm blur x tau nak buat apa even ada kerja.maybe enjin x panas lg.

oh ya did i mention selain balik beraya, misi mencari helper pun ada jugak but sayangnya misi tuh x berjaya even sblm tuh ada 2 candidates.pening kepala pk.hani n ichlas x mo kakak jaga. diaorg nak g school.coz ramai kawan. but yg risau hana coz dia x mesra alam ngan stranger.plus kulit dia sensitif.terpk gak nak hantar nursery but pk boleh ker nursery tuh handle ebm..adus rungsing pk.x ada mood nak upload gambo raya yg ciput sgt tuh.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Thursday, August 25, 2011

di kampung daddy

Salam semua.uols kat office ker?we all dah ada kat kg mr hubby dah.mr hubby dok cbuk cat rumah.kids enjoying kg life.mummy lak dok tgk calender bila nak balik ke kl.hahaha.jahat btul mummy.


Apa2 raya tahun nih x best coz kitaorg akan beraya tanpa bapak mr hubby.plus dok susah hati pk sapa akan jaga kids nanti bila both of us dah start keje

Anyway kami iswatie family nak ucapkan slmt hari raya semua.drive carefully.minta maaf kalu ada terkasar bahasa dlm blog nih.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Monday, August 22, 2011

bibikless

hr nih hr kerja.since bibikless,usung kids semua dtg office.mmg x mo buat kerja coz hr nih last kerja.esok dah start cuti raya.kul 6.15pg dah start loading br n kids masuk kete.mr hubby la yg packing brg anak2.semua pi x mandi lg.kids sampai office trus mabdi kat toilet office.kids sibuk explore office mummy.hana lak asyik nak berkepit ngan mummy.ramai tegur dia but x berani pegang coz hana akan nangis. tik tok bunyi jam.yahooooo dah kul 4.zass balik trus.kids pengsan dlm keter.hana teman numny drive coz hana tido 2 round lg kat office mummy.siap mumy n kak zila join tido lg.hehehehe
Published with Blogger-droid v1.7.4

Saturday, August 20, 2011

bye bye dahlia



pagi nih br jer hantar bibik aku dahlia ke lcct.dia akan balik ke kg dia.actual plan mmg dia akan balik beraya sebulan.coz dah 2tahun service dia.dia agree nak sambung lg. beli la tiket flight airasia pi balik.since dia yer permit akan tamat sblm balik konon nyer nak renew permit. as usual bila nak renew permit kena la buat fomema iaitu medical checkup.but result fomema amat mengejutkan.fomema dia x lepas atau sangkut coz ada prob kat paru.confuse la kami coz dah 2 kali fomema lepas jer but kali nih kantoi.bwk lg sekali xray kat kpj selangor specialist but result xray dia still sama.trus inform kat dahlia.trus dia peluk hana.sedih dia.akuvpun sedih n berserabut kepala otak dok pk sapa nak ganti dahlia.


nih dah tgahari.kat rumah aku dok rasa dahlia still ada.rindu nak dengar bunyi gedegang gedigung dahlia buat kerja.huhuhuhuhu.mengalir air mata aku.heran org betul2 nak kerja kantai lak fomema.kira dahlia nih helper kami yg paling lama.aku x pernah rasa sedih mcm nih bila helper2 sblm nih nak berenti. kalulah aku boleh buat sesuatu.mmmm

dahlia..puan rindu kamu..huwaaaaaa


lps nih kena buat misi penganti dahlia la pulak.rasa x best jer raya kali nih.huhuhuhuhu
Published with Blogger-droid v1.7.4

Thursday, August 18, 2011

Bb Hana demam....



Semalam aku ngan hubby MC coz mata kami mcm panda dah coz bb Hana demam.
Nih kali pertama bb Hana demam but dia punya mengaruk boleh hilang sabar mak pak dia nih...

semlm before kawan asyik nek mengempeng ja..sampai time sahur dia melalak x hingat.
sampai mummy pun x sahur.
just minum air milo 1 mug n air masak 1 mug.tu pun daddy yg suapkan.


actually hana yer demam start hr senin hari tu but x la teruk lagik time tuh..cuma badan dedar n boleh main n gelak lagik...boleh sakat abang ichlas n kakak hani.

tapi 2 mlm lps meragam n melalak

sampai mummy x bersahur..minum 1 mug milo n 1 mug aur suam..tu pun daddy yg hulurkan.

ni lak pagi semlm sblm bwk pi clinic..jaga jap trus nangis....bg ubat n tido balik..kalu idak jgn harap nak tido pagi..trus sibuk main n 'mengemas'. nak buka mata pun x larat.lalok jer
so bawak la pi clinic..dapat mc mummy n daddy..balik umah melalak balik..trus daddy ajak bawak pi sunway pyramid..trus diam...sampai sunway pyramid trus tido dlm stroller..tido punya lama..leh mummy n daddy shopping.....bila hana dah bangun baru kami balik.

semlm...kakak hani n abang ichlas lak badan dedar....batuk n flu...


Wednesday, August 17, 2011

otak sedang berserabut

baru nak mai mood update blog tetiba ada beberapa perkara yg buat mood tuh terbang balik.skrg nih aku n hubby dok berserabut kepala otak.hasilnya sedih. pilu n gelabah satu mcm. hati nih x tenang dok pk. tido mlm sampai bawak ke mimpi

apa dia? esok lusa cek bagitau no.dah ngantuk la pulak.hehehehe
Published with Blogger-droid v1.7.4

Monday, August 15, 2011

BONUS Gomen dah masyukkkkk



Mula2 pagi nih rasa Monday Blue gara2 lps sahur...Hana buat roadblock...kena la berlakon tido jugak nak bagik dia tido..kalu idak harus kawan dah bagun main.....susah nanti nak bersiap g kerja...


Lepas tuh sampai opis, ramai dok cakap bonus dah masuk..eh tak sangka lak masuk hari nih..cepat dan pantas account dept kitaorg nih...thanks nab..


trus zass check account maybank..hip hip horray...ada duit masuk..even bila kira ngan calculator besaq awat yer short 200++ nih.... confuse ckit..nanti nak check ngan org account.


alhamdulillah...rezeki..duit masuk..kalu idak asyik duit keluaq jer..sikit banyak tuh belakang kira.janji ada duit masuk...


so nih kali ke3 dapat duit xtra sepanjang 2years ++ service. yg 1st beli corelle, yg 2nd beli spectra3, yg 3rd kambing aqiqah Hana...yg nih x tau nak buat apa lagik......dok aim KitchenAid mixer nih...




cantikkan...match sgt warna hitam nih ngan my Kitchen Cabinet....

tiap kali lalu kat uptown damansara suruh en is bawak slow2 nak tgk satu kedai yg pamer kat cermin mixer nih in various color..tempting betul....fuhhhhhhhh

dah2...cukup2 berangan tuh....meh buat kerja....PM bagik bonus tuk rajin buat kerja..bukan tuk berangan...





Wednesday, August 10, 2011

Gelagat Anak2 bersahur





Puasa tahun 2011 nih i didnt expect tuk train kids berposa coz for me kids masih kecik plus badan2 diaorg tuh kuruih n need nutrition.

Just what we do..just educate diaorg apa itu berpuasa di bulan Ramadhan.

On 1st day saja gerak diaorg tuk bersahur coz diaorg pesan.


bila time bersahur..jenuh gerak..bila dah mata buka....x larat pulak nak jln kaki turun kat dining table. nak mkn kat atas katil...

tuh gaya hani mkn sosej sambil bersandar kat dinding..kena sandar kalu idak badan tumbang ke belakang.



yg ichlas lak....mmg dah x leh dok tegak..


dia tibai mkn sosej sambil baring n sambil tutup mata

macam-macam gelagat anak2 nih...

lps tuh bila call diaorg time balik school...Diaorg dah buka posa time balik dr school..trus mintak kat Dahlia nak minum n makan...dah nak mati dah nih...

ada2..


alahai rindu yer kat anak2 nih...x sabaq nak balik petang nih nak bergaduh ngan diaorg.

Sayang anak2 mummy...muassssssssssssssssss

Tuesday, August 9, 2011

Kakitangan awam dapat bonus raya

SALAM RAMADHAN UOLS!!!

Lemau lagik nak update blog nih sebab posa*alasan!!!!*

sebenarnya this week baru posa coz awal2 minggu dah raya..hehehehehehe

owh......ada yg menarik tuk update blog nih iaitu:

1/2 bulan BONUS.

oklah kan.....janji dapat dari x dapat apa2...


nih info i cilok dari:
Berita Harian Online

NAJIB berbual bersama timbalannya, Tan Sri Muhyiddin Yassin pada majlis berbuka puasa anjuran Perdana Menteri dan isteri serta majlis penyampaian zakat Kumpulan FELDA di Seri Perdana, Putrajaya, malam tadi.
PUTRAJAYA: Sebanyak 1.27 juta kakitangan awam akan mendapat duit raya apabila kerajaan mengumumkan bonus setengah bulan gaji atau minimum RM500 yang dibayar pada pertengahan bulan ini.

Selain itu, kerajaan mengumumkan berita gembira untuk 590,000 pesara kerajaan yang akan menerima Bayaran Khas Kewangan sebanyak RM500.
Ia diumumkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak semalam sebagai menghargai sumbangan serta dedikasi penjawat awam dalam memudah dan menjayakan pelaksanaan program pembangunan negara. Pembayaran bonus dan Bayaran Khas Kewangan itu membabitkan anggaran perbelanjaan sebanyak RM2 bilion.
“Kerajaan berharap ia meringankan beban penjawat awam dan pesara kerajaan serta membantu mereka membuat persediaan menyambut Aidilfitri.

Ini menunjukkan kerajaan sentiasa prihatin dan sangat menitikberatkan kebajikan penjawat awam dan pesara kerajaan. Pemberian ini juga penghargaan kerajaan kepada seluruh penjawat awam,” katanya.

Umat Islam dijangka menyambut Aidilfitri pada 30 Ogos ini. Ini adalah kali ketiga berturut-turut penjawat awam dan pesara mendapat duit raya. Pada tahun lalu dan 2009, kerajaan memberikan Bantuan Khas Kewangan kepada kedua-dua kumpulan itu sebelum 1 Syawal.

Kali terakhir kerajaan membayar bonus sebulan gaji atau minimum RM1,000 kepada penjawat awam adalah pada September dan Disember 2008.
Sementara itu, Najib yang bercuti sejak 1 Ogos lalu selepas menjalani pembedahan ‘Arthoscopic’ di lutut kiri memulakan tugasnya pagi semalam.

Beliau yang tiba di pejabatnya di bangunan Perdana Putra kira-kira jam 9.40 pagi kelihatan ceria dan sihat sebelum mempengerusikan Mesyuarat Majlis Ekonomi Negara.

Dalam satu kenyataan, Pejabat Perdana Menteri berkata, Najib dibenarkan bertugas selepas doktor berpuas hati dengan proses penyembuhannya.

Kecederaan lama Perdana Menteri berulang selepas menendang bola ketika merasmikan pertandingan futsal di Himpunan Sejuta Belia di Putrajaya pada Mei lalu. Bagaimanapun, doktor menasihatkan beliau mengehadkan aktiviti harian pada waktu ini sehingga pulih sepenuhnya.

Selain melaksanakan tugas pejabatnya, Perdana Menteri hadir pada majlis berbuka puasa bersama anggota Kabinet di kediaman rasminya di Seri Perdana petang semalam.





skrg ...mari kIta pk nak beli apa!!! lalalalalala

TERIMA KASIH PM

Thursday, July 28, 2011

Hazel 2: my kitchen cabinet



hehehehehe..malam nih datang seru lak nak update blog....Mlm nih kan ada football match Malaysia-Singapore. Mr Hubby pi stadium ngan officemates dia......bb Hana lak br tido. Kids lak dok main kat playroom sebelah nih..nak buka tv kat family hall nih takut Hana terjaga lak. So mengadap la lappy.

kali nih nak citer my kitchen cabinet yg usianya dah hampir 8 bulan lebih. Lama nak citer sebenarnya but tulah x dapat seru lagik...Malam nih baru ada...


Dah ada rumah sendiri kita as pompuan paling seronok plan nak buat KC lak....punya juling bijik mata tgk design KC dlm magazines. Rambang bijik mata habis. Kedai KC jgn cakap la.......x larat nak pi keluaq masuk.

Dgn floor plan tuh pi la bawak kedai.......time tuh target nak concept black, 3G and granite table top coz jatuh cinta tgk KC Verde dlm blog dia. Kedai2 semua bagik quo semua cecah 20K. telan ayaq liuq aiiii...

then terjumpa satu contact kedai KC kat dlm Forum Lowyat.testimonial semua ok and harga reasonable. Trus set appointent n trus pi jumpa ID dia. Id tuh nama dia Louis.....trus kawan design n estimate cost. kitaorg nak buat L shape n tall unit.

nih illustration nnyer



Lps tuh trus org sales gi umah ambik measurement n tanda plug2 point tuk contractor renovation buat wiring. Dah mai ukur dia bagik the actual price for my KC. Oh....my salesperson tuh Patrick namanya. lps tuh tukar lak illustration ..eheheheheh

then arrange date nak pasang la.......dlm hujung bulan 11..time asang tuh mr hubby yg g tunggu..mak dok umah...dok berpantang....so bila laki yg pantau..ada ler yg x kena nyer......pejam mata jerlah apa yg x kena tuh....



jadik hasilnya..













tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
























alhamdulillah...cuma skrg ikut mood nak masak....coz lagi prefer luangkan masa ngan kids n bb hana..hehehehehehe

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.