Tuesday, December 13, 2011

Rombongan cik kiah pi Padang Besaq....



Kat Kedah nih hari cuti kan Hari Jumaat n Sabtu. Hari Jumaat dah buat xtvt naik kuda ngan Flying Fox jadi hari Sabtu pulak secretariat bawak kami 100org nih with 2 biji bus UUM pi Pdang Besaq n Kuala Peghelis. Initial Plan dlm program book pi Padang Besaq-Wang Kelian -Kuala Peghelis but last minute pakcik driver bus bagi 1001 reason x yah pi Wang kelian. Rugi la coz join trip nih coz nak pi Wang Kelian coz x pernah pun lagik pi. Padang Besaq tuh dah byk kali pi. Dah org bawak ikut jerlah mana depa plan nak bwk pi. Tapi even pi lawatan naik bas pun tanggungjawab tuk Hana x pernah mummy tinggai iatu Pumping... tu sebab saya suka guna Medela Freestyle. Dimana-mana n bila2 masa saja. Abaikan kain batik tuh coz nursing cover x bawak mai kedah nih jd kain batik la jd nursing cover.




Rupanya byk betul dah berubah coz last pi tahun 2004. Kira dah 7 tahun x pi dah nih. Byk dah pembangunan. Pokok tebu kat Ladang Chuping tu pun dah rendah x tinggi mcm2 dulu.

Sampai Padang bEsaq terus serbu kedai jual jersey since Mr Hubby pesan beli jersey or Training Shirt Malaysia s our 7th anniversary present. fuhhh jimat den..... last mak bukan beli selai..mak borong 20 lai termasuk 3 lai jersi hitam kuning tuk kids kat umah tu ha.....

Lps dah borong jersey pi pekena Tomyam ngan kerabu mangga...marveles..tu sebab i suka mai kedah coz pure thai food...adusss trus telan ayaq liuq dah nih....

mula plan nak beli toto but x jd la pulak coz pk malaih nak berangkut time nak pi airport tuh....but bila balik rasa rugi la pulak x beli.

Then bus bawak kami pi Kuala Peghelis tuk sembahyang kat Masjid Baru kat Kuala Perlis tuh. Nama masjid tuh Masjid Al Hussain. cantik binaan masjid tuh,...Masuk toilet/bilik ambil wudhu rasa mcm masuk bilik tido. cuma ruang solat tuk wanita tuh mcm open sikit.

owhhh dlm perjalanan nak pi kuala perlis tuh ternampak tempat mih..ada memori nih tempat nih coz time degree ada dtg ngan ex boyprend pi mkn ikan bakaq kat Kuala Peghelis ngan ambik gambaq ngan ex-boyprend kat cni...



Kat Kuala Peghelis pi pekena Laksa Beras Kuala Perlis kat kedai apa ntah....but honestly not my taste..taste i laksa penang letak daun pudina ngan nenas.


but baru tau nihhhhh...rupanya deka kat cni mkn laksa nih ngan pulut udang.....ternganya kejap....lps mkn trus balik ke UUM balik..

malam tuh gara2 mkn laksa ngana pulut udang nih trus sakit kepala coz mak angin satu badan da....angin dah naik ke kepala da......

No comments:

Post a Comment

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.