Thursday, December 6, 2012

Jom Singgah kedai jual peplum murah!!!







Salam semua..jom la singgah kedai baju saya lak.....cantik kan peplum labuh kat bawah nih....murah2 jer....

 


jom singgah kat




jumpa di sana ..di sana...
 

Tuesday, November 20, 2012

CLASSIC PEPLUM HARGA MURAH

wahhhhh,,dah lama x update blog nih.....bz weeihhhhh...bz ngan new project...project menjual beberapa item baru....


skrg nih nak promo peplum blouse.....cantik kan?????


skrg kan mmg trend peplum..blouse lah, baju kurung la, kurung moden la...dan mcm2 lagik.....

so hari nih nak promo classic peplum blouse


size : Free size


 peach : RM70

cream : rm70


black rm70


berminat ?


email me : mornizawati@gmail.com
or sms/whatsapp : 019-3229737

Sunday, November 4, 2012

Kursus Penulisan Ilmiah

Salam semua,

Hari nih hari Ahad kan, tapikan tapikan kita start kursus hari ini. Huhuhu

Actually kursus nih kursus wajib tuk naik pangkat nanti. But actually dah ada dah kursus nih yg attend last but kursus tuh sblm nih jd issue even dah up dlm sistem still to make it secure why not dtg kan. Plus bagus la nak tambah knowledge n increase motivation in writing.

Owh ya last week diam since mr hubby is away to Jakarta for a week. Malas nak kecoh coz takut nanti bahaya mcm2 leh berlaku. Last night dlm kul 1 baru mr hubby sampai runah. Then pagi i dah ke hotel sri petaling tuk kursus. Mr hubby hantar n we had breakfast together. Seminggu x catch up each other. Mr hubby is tempat i release tension. * mr hubby know what i meant*. Hehheheh. Korang jgn pk bukan2 yer


The trainer from pts publication. Dok citer pasai kak hanieliza. Wahhhhbkagum sebentar. Bila dgr ceramah trainer nih rasa berkobar nak menulis. So here we go writing in blog dulu before we go to academic writing. yawnnnn* hehehehehe

The class sampai ptg so jom kita balik rumah la even dapat bilik sorang coz prefer katil rumah with loved ones. Hehehhehehehehe

I love my family n my job too. Alhamdulilalh

Sunday, October 28, 2012

Salam Aidil Adha

Kami iswatie sefamily ingin mengucapkan Salam Aidil Adha buat semua rakan-rakan, sahabat handai, n pembaca blog iswatie nih.

Tahun ini kami x balik beraya coz decided nak beraya disini.

Even kat cni but akan pergi ziarah menziarahi sahabat handai dan juga my ex neighbour jat banting.

Hari nih pun dah ada invitation open hse sempena hari raya aidil adha.

Harapan moga pengorbanan kita semua akan diberkati oleh Allah SWT.

Amin

Tuesday, October 23, 2012

Happy Birthday Nur Iswahana Imelda

dah hujung petang dah nih but oklah kan dr backdated kan ..hehehehehehe



nak shout nih

HAPPY BIRTHDAY BABY MUMMY.....

HANA IS 2 TODAY..

MY FULLY BREASTFEED BABY DAH 2 TAHUN PUN..

YG PASTI MUMMY ALSO DAPAT PHD IN BF JUGAK....













TERCAPAI GAK HASRAT EVEN ANAK 3 BARU DAPAT RENTAK

Mommy, daddy , kakak hani n abang ichlas doakan Hana menjadi anak yg solehah dan dimurahkan rezeki dlm pelbagai aspek such kesihatan, pelajaran, agama, kerja, kewangan dan lain-lain lagi.

Rezeki Allah SWT luas dan dalam pelbagai bentuk.

rezeki hana dapat rasa susu mummy sampai 2 tahun nih . now pun mummy still direct bf and pump susu for u hana.


oklah..mummy nak balik dah....
jap g sampai kita gi Chilis yer...tuh kakak Hani yg request nak mkn kat ctu....hehehehe

Monday, October 22, 2012

Shaklee Breastfeeding Set

 salam semua, hari ini nak share sikit supplement yang berguna utk ibu-ibu yang breastfeeding to get high supply n also nutritious mom's milk to ur precious.

its shaklee breastfeeding set!!!



B-Complex
 Vitamin B Penting untuk Kesihatan yang baik

Adakah anda mendapat vitamin B yang mencukupi? Tekanan harian, tabiat pemakanan yang tidak sihat dan sesetengah bahan ubatan boleh meningkatkan risiko kekurangan bekalan vitamin B anda. Justeru itu, vitamin B merupakan keperluan asas dalam diet sihat kita.


B yang Lengkap dan Seimbang

B Complex Shaklee menawarkan vitamin B yang lengkap, mengandungi 8 jenis vitamin B bagi membantu memelihara kesihatan yang baik.
•    B1, B2, B3, B6, biotin dan asid pantotenik membantu badan
      menukarkan protein, lemak dan karbohidrat kepada
       tenaga.*
•    Asid folik dan B12 membantu dalam pembentukan sel-sel
      darah merah di dalam tubuh.  Jumlah asid folik yang
      mencukupi dalam diet harian membantu mencegah
      kecacatan tiub neural bagi wanita yang merancang
      kehamilan sebelum konsepsi dan semasa 12 minggu
      tempoh kehamilan bagi dos harian sebanyak 400 mcg.*


Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Kod Produk 10164 (120 pil)




Sustained Release Vita-CTM 500 mg
Sumber Vitamin C Semulajadi yang Disalurkan Jam demi Jam

Tubuh kita sering kehilangan vitamin C semasa melakukan aktiviti harian.  Vita C dengan pelepasan berperingkat dapat membantu dalam menyalurkan vitamin C berterusan. Vita-C 500mg yang semulajadi ini membantu menyediakan vitamin C yang diperlukan tubuh.  Ia juga membantu dalam menyokong tulang, gigi dan gusi yang sihat serta keseluruhan kesihatan tubuh badan.*

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Kod Produk 10104 (180 pil)

 

Vita-Lea® Iron Formula

Multi vitamin & Multi mineral

Multi yang Hebat

Suplemen seimbang dan komprehensif yang dihasilkan dengan Sains terbaik Shaklee yang mampu dibeli.  Vita-Lea dirumus khas bagi memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.

Jika diambil setiap hari, Vita-Lea mampu:
•    Membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik.*
•    Mengandungi beta karotena yang membantu dalam
      mengekalkan pertumbuhan, penglihatan dan pembinaan
      tisu.
•    Mengandungi kalsium, fosforus dengan vitamin C dan D
      untuk kesihatan tulang dan gigi.
•    Biotin dan asid pantotenik membantu untuk
      memetabolismekan lemak dan karbohidrat dalam tubuh
•    Vitamin B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah
      merah.*

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.
Tiada tambahan perasa tiruan, pemanis, bahan pewarna atau pengawet.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 Kod Produk 10131 (120 pil)
 Alfalfa Complex

Sumber Zat Makanan Semulajadi & Klorofil
Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien.  Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementeara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi.  Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi

Alfalfa Complex merupakan satu Formulasi Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950s.

•    Sumber semulajadi alfalfa.
•    Pil juga boleh dihancurkan dan dicampur ke dalam air
      sebagai minuman herba semulajadi.

Produk ini mengandungi alfalfa (
Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Kod Produk 10159 (330 pil)



juga boleh ditambah lagi dengan 
ESP - Soy Protein Isolate Powder  
Protein Bukan-GMO yang Lengkap dengan semua Asid Amino Perlu.

Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik.  ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi  dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting.  Berbanding  protein daripada sumber daging, telur dan tenusu,  ESP adalah  rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol.

Shaklee ESP:

•    Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan
      rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.
•    Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.
•    Mengandungi lima  vitamin B penting, separuh daripada
      keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones.  Kajian
      menunjukkan yang soya membantu dalam mengawal
      kestabilan hormon semasa tempoh putus haid.*
•    Protein soya bukan-GMO ini dihasilkan di bawah satu
      Program yang digelar Identity Preservation Program (IPP),
      di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari
      proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Kod Produk 11003 (850g)

Sunday, October 21, 2012

Set Lepas Bersalin Tropical Herbs






RM320 TERMASUK POS
Email : mornizawati@gmail.com
atau 
sms/whatsapp/telegram : 0193229737

baca pengalaman saya memakai Set Lepas Bersalin Tropical Herbs di SINI

Kehamilan adalah saat-saat istimewa dalam kehidupan seseorang wanita. Pemakanan yang betul dan mengekalkan kecergasan serta kerehatan amatlah penting kerana dia membekalkan keperluan pemakanan kepada bayi yang sedang membesar. Penjagaan lepas bersalin juga penting kerana ibu baru perlu memulihkan tenaga dan daya hidup, untuk penjagaan bayinya yang baru lahir. Dalam kebanyakan kebudayaan Asia, tempoh berpantang ialah masa apabila ibu-ibu baru memulihkan kesihatan, lazimnya dengan makanan, herba terpilih yang istimewa serta amalan tradisional lain.
  • Set Lepas Bersalin Tropical Herbs adalah sistem herba lengkap untuk membantu ibu baru memulihkan tubuhnya, di dalam dan di luar dengan cepat dan mudah.
  • Sistem komphrehensif ini mempunyai 10 komponen herba yang diguna selama 44 hari untuk penjagaan lengkap dan pemulihan ibu-ibu baru lepas bersalin. Bengkung Lepas Bersalin PERCUMA juga ada dimasukkan dengan setiap pembelian set ini.
  • Ini adalah rumusan tropika yang mengandungi herba-herba yang telah diguna secara tradisional oleh orang Cina, India, dan Islam untuk membantu pemulihan ibu baru semasa pantang.
Untuk dimakan:

Teh Herba, Lepas Bersalin 1 dan Lepas Bersalin 2.

Untuk Kegunaan Luaran:

Herba Pembersih Wanita, Herba Mandian, Minyak Urut Herba, Minyak Bayi, Campuran Peramping Perut, Campuran Penghangat Badan, dan Campuran Penenang.

Ciri-ciri dan Faedah
  • Lengkap dan mudah.
    Memberi penyelesaian mudah. Segala yang anda perlukan ada dalam pek ini. Penyediaan minimum diperlukan kerana semua produk telah disukat terlebih dahulu dan sedia diguna.
  • Keberkesanan Terbukti.
    Herba-herba yang diguna telah diuji sejak turun temurun dan terbukti secara saintifik.
  • Herba-herba yang distandardkan.
    Mengguna ekstrak bahan aktif herba yang distandardkan untuk kualiti dan konsistensi rumusan.
  • Tiada pewarna dan perasa tiruan atau pengawet yang ditambah.
  • Kapsul sayuran. Minyak yang diguna adalah berasaskan tumbuhan.
    Produk ini sesuai untuk mereka yang vegetarian dan mereka yang mempunyai larangan agama.
  • Pengilang herba bertauliah.
    Dengan pengalaman bertahun-tahun di bidang pengeluaran produk berasaskan herba, syarikat ini memenuhi kriteria Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan (BPFK/DCA) untuk Amalan Pengilangan yang Baik (GMP)

Friday, October 19, 2012

Officially 32.

Yes... Im officially 32 years old yesterday. Backdated entry lagik yer....

This year x leh nak countdown birthday tepat kul 12am since im stay at hotel while mr hubby n kids kat rumah due i involved as penceramah tuk kursus ministry. Rezeki Allah SWT at my special day. So rezeki jgn tolak.


Luckly mr hubby ada drop by during lunch. Rupanya kwn ada planning rupanya. To hide my birthday present . Suprise la tuhhhhh

Then tgh mlm dia suruh cari my present. Slmt bijak trus jumpa kat tempat yg dihidekan. Hehheheheheh

Thanks mr hubby. Menjadik jugak akhirnya.



Wednesday, October 17, 2012

Hani final exam

Waaaaa mmg selalu backdated entry. Dah hari rabu dah pun. I shud schedule this entry next monday but...

Baper byk but kannnnn

Anyway hani started her final exam for standard 1 last monday. Erkkk actually last week lagik hani dah start her exam with her kafa. Ada yg ada result pun. I ididnt expecting to much since mak x involve pun ngan revision. Semua dady yg manage. Panggg tuk mummy.

Last week mummy kan attend 4 days n kursus n this week pun another 4 days.

So this week daddy pun yg manage revision with hani. Setakat nih call hani dia kata ok boleh jwb cuma bahasa arab jer dia kata susah. X risau sgt hani nih coz pandai self learning. X yah paksa2.

So walau mummy x dapat berada dekat ngan hani due to tanggungjawab kerja however mummy doakan hani akan berjaya in academic n social n agama. Aminnnnn

Tuesday, October 16, 2012

Finally .... Updated to IOS6

Hahhahahha. Terlambat btul i nak update my iphone yer os. Org lain x heran dah coz lama dah uodate but mine br terhegeh- hegeh. Blaim to my house n office yer line internet yg slow. So tergendala hajat even sblm nih dah ada berapa kalu cobaan nak upgrade.

Jadi sepanjang training sblm nih wifi dlm training laju laaaa so here am i. Upgrade la to ios 6. Hehhehehhegge

X dapat iphone 5 dapat ios6 pun jadi laaaa. Tuh sebab sy suka iphone.

Hehehhehehhe

Eh birthday 18hb nih agak2 ada x org nak hadiahkan kat i iphone5 ek?

Yg pasti dah ckp kat mr hubby nak tukar rantai kaki yg putus ke rantai tgn. Lps tuh ada gak minta hadiah gps n ada gak mintak iphone5. Berapa byk hadiah nak minta daaaaa

Monday, October 15, 2012

We are 1Malaysian Netizen

Alhamdulillah last Friday completed training 1Citizen conducted by Prestariang. Then ptg Friday tuh ambik exam IC Citizen under Certiport n LULUS. 

so now im certified with 1Citizen.

then dah lulus exam nih baru leh masuk kelas TOT to be certified trainer for this program.
 
 

 jadik the training nih jugak kena hantar project or portfolio. so byk topik leh pilih..buat video ka, gambar ka, presentation slide ka, blog ker, fb fanpage ker....


so i choose FB fanpage to craete awareness IT ethics.





jadik nak minta tolong uols to   
LIKE 



malas nak guna blog yg nih coz nanti kang habis glamer iswatie lak.....kang student lak yg view....malu makkk.kekekkekeke





Thursday, October 11, 2012

Back to back training

Hari nih start back to back training. Training hari nih start n habis ahad nih. Training nih mmg terkejut tergempaq coz 2 hr sblm br tau kena attend. Dah la kat Sabak Bernam. Jauh maaaa. But still accept to attend coz ada beberapa reasons. Looking forward this training actually.

Then on monday lak training lagik till thurday. Training tuh bukan la jd participant but kali nih jd trainer/speaker. Alamak x prepare pun lagik. Kena prepare la kan coz mcm2 akan ditanya participant nanti.

Then yg best 18th nih my birthday but date tu jugak hari last training. Huhuhu. But alhamdulillah x mo mengeluh coz Allah SWT bagi rezeki. Nanti leh claim allowance frm HQ. cuma perasan selalu kalu ada matters mcm nuh dia mai serentak. Even actually date yg sama mr hubby suppose have to go outstation to jakarta for his office trip but he have to sacrifice to take care kids plus nak monitor hani yg exam pada masa yg sama. Guilty lak coz x leh help hani buat revision. But i know hani can do it.

So hoping 20-21 leh rest n spend time with loved ones.


Sunday, October 7, 2012

Ichlas Iskandar Tabika Kemas Sri Bakti Sport Day

Salam semua,

Waaaaa rasa lama x update blog nih. Kalu ada update pun promo Tabita skincare. Amat tidak adil kan coz nama blog nih iswatie n tujuan asal nak citer pasal iswatie family but mummy pi embedded part time bizz mummy lak.

But bulan 10 nih rileks sikit coz bizz tergendala jap coz daddy postponed his trip to jakarta tuk kesekian kalinya. Uhuksssssss


So hari nih ichlas ada sport day kat tabika kemas sri bakti dia. X leh nak target sport day mcm smart readers kids la kan. But dulu kids yer smart reader sport day kat bukit rimau nih biasa ja pun except parents kena bayar mahai tuk join coz buat kat taman pertanian shah alam. Uhuk uhuk.

So nih sport day last as preschool la coz next year ichlas dah masuk darjah 1. Nanti sport day kat sk bukit rimau la but yg heran kalu darjah 1 buat kecil-kecilan ja kat sekolah time weekdays. Itu tidak adil.

Tunggu hana lah masuk preschool lak but dulu time diaorg 1st time sport day mak amat excited but now awat la berat bontot mummy nih nak pi xtvt2 mcm nih. Huhuhu. Pangggg tuk mummy.

Ichlas dlm rumah merah. Give me 5 ichlas. Sama ngan rumah mummy. Daddy lak dulu rumah apa ek? Nanti tanya dia coz skrg dok cbuk jd pompon girl ngan ambik gambar. Mummy biasa la dok goyang kaki bwh khemah sambil dok update blog ni haaaaaa

Eh dah tanya daddy la. Daddy runah kuning laaa. Eh br teringat hani kat sk bukit rimau pun rumah kuning. Bagusss. Nanti kita tgk hana lak rumah apa?

Wednesday, August 1, 2012

Jom Buffet Ramadhan : "Semanis Aroma Buffet Ramadhan"


Pada yang masih mencari buffet ramadhan yang best, meh laaa kita ramai-ramai menikmati hidangan Buffet Semanis AROMA yg bertempat di UPM kerana disana ada buffet ramadhan yang INSYAALLAH puas ati....
This is my first time nak gi but based on my opismate nyer testimonial, sesungguhnya buffet tuh amatlah berpuas hati dr segi harganya n menunya. 
 
dan menu paling yg ditunggu-tunggu sekali ialah  KAMBING PANGGANG...
harus menjilat sehingga ke tulang... Fav Mr Hubby & Ichlas nih...

Jom kita tgk apa yg ditawarkan utk tahun nie yer.........



Harga : RM49.50 (dewasa) RM24.50 (kanak-kanak)

Tempat : Dewan Bankuet UPM
Menu Istimewa : Kambing dan Ikan Panggang.. dan juga  aneka BBQ makanan laut, ayam dll.


Untuk maklumat lanjut sila ke FB page mereka di KLIK SINI
Yang penting KEMUDAHAN SURAU disediakan...besarrrrr lagik..better than last year...n tempat makan ada AIRCOND...so bleh la menjamu selera tanpa berpeluh yer....
So apa lagik .... MEH laaa kiter ramai-ramai pegi yer....
 
 
kenyang perut senang hati....
 
hehehehehehehehehehe
 

Monday, July 30, 2012

Back To School!

Last Friday is my last doing practical at mr hubby's office. Time flies so fast...pejam celik pejam celik dah 3 bulan practical kat industry...3 bulan gak x mengajar....


Jadi hari ini dah masuk kolej balik..started my morning with meeting..tetiba lak terjebak masuk meeting. Trus kepala weng..hik hik


x tau nak start dr mana dulu..report practical pun x siap lagik.....yg pasti miss the moment dating ngan mr hubby dlm keter otw pi/balik dr kerja.

so start hari nih dah start drive sdr...sorang ke utara n sorang ke selatan

hari nih jugak hari yang penting bagi mr hubby coz dia akan ada interview kat company yg dia kerja skrg...interview for better post with BIG responsibilities n BIG paycheck perhaps...*wink * wink*


so as to motivate him n to show my support n to wish good luck to him...

i presented him with COACH Lanyard brought frm US.


Hope he can answer the interview question n dapat memikat hati para panel2 interviwers tuh



kalu ada rezeki n mmg Allah SWT dah tetapkan rezeki pada mr hubby INSYAALLAH akan ada lah rezeki tuk MR Hubby n kami sekeluarga.

cuma nanti kalu dapat with his new post, me kena byr bersabar n jgn mengada2 coz maybe responsibilities n masa mr hubby akan lebih pada his new tasks. kena la kan Puan watie oiii...dah nak laki gaji byk..kena la berkorban...cukup bulan jgn lupa claim xtra allowance from Mr Hubby.

boleh kan Mr Hubby?

 

Monday, July 16, 2012

Air Asia World's Best Ever SALE

baru perasan semlm kul 11.30pm AirAsia ada buat sale....but x larat nak tunggu kul 12pm dah...trus tido..
so pagi tadi kul 5pm bangun tuk bersahur n pumping saja jengok2.....mmg fail bab2 nak cari harga paling murah..... actually x ada plan pun vacation tuk tahun depan but yg confirm bulan 5 pi langkawi...

actually teringin nak bwk kids pi HK, Australia n London....but tu lah...sepatutnya sblm sale u shud prepare what date u nak pegi esp dah ada kids yg sekolah...kena godek2 cari school holiday tahun 2013 bila...bila public holiday yg panjang.....yg penting jgn booking time bulan posa n raya dah.....agak2 ada x org buat?


 


so kwn2...sapa yg ada duit lebih tuh leh la jenguk2 kan......SALE start today til 22 Julai 2012.


 nih date public holiday tahun 2013 as reference





KALENDAR CUTI UMUM PERSEKUTUAN DAN NEGERI (MALAYSIA) 2013

Date Holiday Applicable to
1 Jan (Tue) New Year All except Johor, Kedah, Kelantan, Perlis & Terengganu
14 Jan (Mon) Yang di-Pertuan Besar
Negeri Sembilan’s Birthday
Negeri Sembilan only
20 Jan (Sun) Sultan of Kedah’s Birthday Kedah only
24 Jan (Thu) Prophet Muhammad’s Birthday
(Maulidur Rasul)
National
27 Jan (Sun) Thaipusam Kuala Lumpur, Putrajaya, Johor, Negeri Sembilan, Perak, Penang & Selangor only
1 Feb (Fri) Federal Territory Day Federal Territory of Kuala Lumpur, Labuan & Putrajaya only
10 Feb (Sun) Chinese New Year National
11 Feb (Mon) Chinese New Year (2nd Day) National except Kelantan and Terengganu
4 Mar (Mon) Anniversary of Installation
of Sultan of Terengganu
Terengganu only
29 Mar (Fri) Good Friday Sabah & Sarawak only
15 Apr (Mon) Declaration of Malacca as
a Historical City
Malacca only
19 Apr (Fri) Sultan of Perak’s Birthday Perak only
1 May (Wed) Labour Day National
7 May (Tue) Hari Hol Pahang Pahang only
17 May (Fri) Raja Perlis’ Birthday Perlis only
24 May (Fri) Vesak Day National
30 May (Thu) Harvest Festival Sabah & Labuan only
31 May (Fri) Harvest Festival Sabah & Labuan only
1 Jun (Sat) Agong’s Birthday National
1 Jun (Sat) Hari Gawai Sarawak only
2 Jun (Sun) Hari Gawai Sarawak only
6 Jun (Thu) Israk & Mikraj Kedah, Negeri Sembilan & Perlis only
7 Jul (Sun) Georgetown World Heritage City Day Penang only
10 Jul (Wed) Awal Ramadan * Johor, Kedah & Malacca only
13 Jul (Sat) Penang Governor’s Birthday Penang only
20 Jul (Sat) Sultan of Terengganu’s Birthday Terengganu only
26 Jul (Fri) Nuzul Al-Quran Kelantan, Pahang, Perak, Perlis, Penang, Selangor & Terengganu only
8 Aug (Thu) Hari Raya Puasa * National
9 Aug (Fri) Hari Raya Puasa * National
31 Aug (Sat) National Day National
8 Sep (Sun) Sarawak Governor’s Birthday Sarawak only
16 Sep (Mon) Malaysia Day National
5 Oct (Sat) Sabah Governor’s Birthday Sabah only
12 Oct (Sat) Malacca Governor’s Birthday Malacca only
15 Oct (Tue) Hari Raya Haji * National
16 Oct (Wed) Hari Raya Haji (2nd Day) * Kedah, Kelantan, Perlis & Terengganu Only
24 Oct (Thu) Sultan of Pahang’s Birthday Pahang only
3 Nov (Sun) Deepavali National except Sarawak & Labuan
5 Nov (Tue) Awal Muharram (Maal Hijrah) National
11 Nov (Mon) Sultan of Kelantan’s Birthday Kelantan only
12 Nov (Tue) Sultan of Kelantan’s Birthday Kelantan only
22 Nov (Fri) Sultan of Johor’s Birthday Johor only
10 Dec (Tue) Hari Hol Almarhum Sultan Johor Johor only
11 Dec (Wed) Sultan of Selangor’s Birthday Selangor only
25 Dec (Wed) Christmas National


source : from HERE 

but yg x best cuti sekolah x tau bila lagik coz KPM akan keluat dlm bulan Sept mcm tuh but leh agak2 kot

Friday, July 13, 2012

Telekung kanak-kanak bersama sejadah




comei kan telekung nih..amat sesuai utk kanak-kanak...tambah nak posa n lps tuh nak raya.....leh bwk sama2 anak ke masjid untuk sembahyang hari raya atau pun tuk terawin...mesti kids suka n semangat nak ikut kita sembahyang..salah satu cara nak ajar anak2 untuk sembahyang..


 yg best telekung nih included dgn sejadah yg sama design dengan telekung

berminat nak beli sila klik kat link bawah nih yer

Kids Activity : Choc Marshmellow

I always want to do lots of activities wit kids..byk idea nak buat but kdg2 time contraint.....my weakness i cant manage my time very well.....byk kena baiki nih.....urat byk putus kot * alasan kan*....


sometimes, activities2 tuh tingggg tetiba ada idea...n sometimes x perlu modal yg besaq pun n sometimes boleh buat kat rumah n anywhere...



this activity 's idea dtg bila we all attend birthday party anak farah Dina....Farah Dinah dulu staf husband....
salh satu menu kat ada choc marshmellow...time tuh hani ja rembat coz ichals tido sampai la nak balik dah..dlm kereta berebut la diaorg choc marshmellow tuh....


last Friday ada bowling game with department TM messaging service (jaga email TM satu malaysia) kat OU. habis game trus nampak kat kedai candy kat area GSB OU tuh.beli satu bungkus jer..x elok mkn byk2.


balik rumah mandi n trus buat xtvt....korek2 dlm kitchen cabinet ada coklat compound berry's. punya
punya la pemalas..pi letak microwave..rupanya x cair pun coklat tuh..last2 kena gak buat double boil....


so....marshmellow tuh tuk cucuk kat pencungkil gigi tuh...x yah lidi..panjang sgt

 lps tuh celuppp
 ichlas..smileeeeeeeeeeeeee
 pulun hani nak salut keselurahan marshmellow tuh
 lps celup ngan choc....tabur lak colorful choc rice

 nih lah rupany.....choc still cair lagik..kalu nak bg keras choc tuh bubuh jap dlm freezer lenih kurang 5 minit
 hana tukang arah...n tukang mkn
 nikmat la diaorg dpt main, celup, jilat choc... pukul baper la nak tido..x kisah la kan..esok sabtu...leh bangun lambat


ada lagik a few things brg yg ada dlm stor tuk kids yer xtvt..weekend skrg mcm2 perkara ada.....

hope kids happy.....
bila kids happy...mummy pun happy

Thursday, July 12, 2012

Wardrobe bilik kanak-kanak ribena

 - Post iklan jap -

pre-order kek lapis utk Hari Raya Adilfitri 2012
klik SINI
order tabita skincare lak 
klik SINI


Lepas tuh korang jgn lupa click iklan nufnang sebelah atas header blog nih kalau nak tau details pasal U Mobile Project Galactica..Klik kat situ kalau nak tahu details..itu  BE saya tau..hihihi..

so skrg masuk ke entry hari nih

*****************************************************************

 aim..dapat duit epf nak invest tuk lengkapkan brg2 dalam rumah. dlm list is wardrobe bilik kids, walk in wardrobe my master bedroom, tv console, divider, extend kitchen blkg bagi habis sampai x leh extend, wallpaper, cat , tambah aircond n the list asyik bertambah jer....almost 2 years dah dok umah but ada jer benda yg x lengkap lagik. slowly la kan coz kalu buat sekaligus...x trill lak kan...

so we start with wardrobe bilik kids dulu coz yg tuh high priority coz baju kids dah berterabur....almari baju diaorg semua pintu dah ternganga dah.

actually quotation tuh dah mintak lama dah...time sama2 mintak quo plaster celing. kontraktor TS Lim bg quo secara kasar..giler btul si lim nih coz dia tgk jer dia trus sebut harga.  Then request  lak quotation frm my Kitchen Cabinet contractor dulu. sblm tuh dah tunjuk nak design apa, si Patrick buat drawing bg advice semua n bg harga...gulp tgk harga...lps  contact balik contractor TS Lim nego harga n pandai si Lim nih offer price yg x mampu mak nak menolak tau....really good price for us.... yeah i know why dia bg good price..dah baper puluh rumah dah kami recommend kat dia tuk dpt project.


then lps dapat duit trus confirm ngan TS Lim, diaorg dtg bua measurement n ambik masa 3 minggu tuk buat kat kilang.diaorg ada kilang sdr.

jadi hr sabtu lepas diaorg pun datang tuk pasang......


nih bilik hani ..nih almari baju hani..kesian kan...
nih lak bilik ichlas...
nih org dok pasang bilik ichlas....
nih lak bilik hani.....top tuh trus bersambung ngan skirting plaster ceilinh...share la wardrobe tuh hani ngan hana...
thier sliding door....letak cermin.....suka betul diaorg...excited nak susun baju...
warna putih..senang nanti nak match ngan curtain, n wallpaper.

haraga...ala..x ingat la.....maybe dlm RM3000 kot tuk 2 wardrobe tuh..nanti kita double check ngan mr hubby yer baper harga dia


so lepas nih tuk bilik kids, is cat n wallpaper....


mana calculator nih nak kira...ala x cukup....


x kan nak habiskan duit epf kan...50% harus simpan n investment...

 

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.