Friday, July 13, 2012

Kids Activity : Choc Marshmellow

I always want to do lots of activities wit kids..byk idea nak buat but kdg2 time contraint.....my weakness i cant manage my time very well.....byk kena baiki nih.....urat byk putus kot * alasan kan*....


sometimes, activities2 tuh tingggg tetiba ada idea...n sometimes x perlu modal yg besaq pun n sometimes boleh buat kat rumah n anywhere...



this activity 's idea dtg bila we all attend birthday party anak farah Dina....Farah Dinah dulu staf husband....
salh satu menu kat ada choc marshmellow...time tuh hani ja rembat coz ichals tido sampai la nak balik dah..dlm kereta berebut la diaorg choc marshmellow tuh....


last Friday ada bowling game with department TM messaging service (jaga email TM satu malaysia) kat OU. habis game trus nampak kat kedai candy kat area GSB OU tuh.beli satu bungkus jer..x elok mkn byk2.


balik rumah mandi n trus buat xtvt....korek2 dlm kitchen cabinet ada coklat compound berry's. punya
punya la pemalas..pi letak microwave..rupanya x cair pun coklat tuh..last2 kena gak buat double boil....


so....marshmellow tuh tuk cucuk kat pencungkil gigi tuh...x yah lidi..panjang sgt

 lps tuh celuppp
 ichlas..smileeeeeeeeeeeeee
 pulun hani nak salut keselurahan marshmellow tuh
 lps celup ngan choc....tabur lak colorful choc rice

 nih lah rupany.....choc still cair lagik..kalu nak bg keras choc tuh bubuh jap dlm freezer lenih kurang 5 minit
 hana tukang arah...n tukang mkn
 nikmat la diaorg dpt main, celup, jilat choc... pukul baper la nak tido..x kisah la kan..esok sabtu...leh bangun lambat


ada lagik a few things brg yg ada dlm stor tuk kids yer xtvt..weekend skrg mcm2 perkara ada.....

hope kids happy.....
bila kids happy...mummy pun happy

3 comments:

  1. best nye!!
    suke aku tgk ko buat gini ngan dorg
    kadang tu ko buat pizza la
    best sgt

    ReplyDelete
  2. kalu dulu kita jiran leh ajak iman dtg join sekali

    ReplyDelete
  3. alahai happynyer ...nampak coklat tu sedap sangat

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.