Thursday, July 12, 2012

Wardrobe bilik kanak-kanak ribena

 - Post iklan jap -

pre-order kek lapis utk Hari Raya Adilfitri 2012
klik SINI
order tabita skincare lak 
klik SINI


Lepas tuh korang jgn lupa click iklan nufnang sebelah atas header blog nih kalau nak tau details pasal U Mobile Project Galactica..Klik kat situ kalau nak tahu details..itu  BE saya tau..hihihi..

so skrg masuk ke entry hari nih

*****************************************************************

 aim..dapat duit epf nak invest tuk lengkapkan brg2 dalam rumah. dlm list is wardrobe bilik kids, walk in wardrobe my master bedroom, tv console, divider, extend kitchen blkg bagi habis sampai x leh extend, wallpaper, cat , tambah aircond n the list asyik bertambah jer....almost 2 years dah dok umah but ada jer benda yg x lengkap lagik. slowly la kan coz kalu buat sekaligus...x trill lak kan...

so we start with wardrobe bilik kids dulu coz yg tuh high priority coz baju kids dah berterabur....almari baju diaorg semua pintu dah ternganga dah.

actually quotation tuh dah mintak lama dah...time sama2 mintak quo plaster celing. kontraktor TS Lim bg quo secara kasar..giler btul si lim nih coz dia tgk jer dia trus sebut harga.  Then request  lak quotation frm my Kitchen Cabinet contractor dulu. sblm tuh dah tunjuk nak design apa, si Patrick buat drawing bg advice semua n bg harga...gulp tgk harga...lps  contact balik contractor TS Lim nego harga n pandai si Lim nih offer price yg x mampu mak nak menolak tau....really good price for us.... yeah i know why dia bg good price..dah baper puluh rumah dah kami recommend kat dia tuk dpt project.


then lps dapat duit trus confirm ngan TS Lim, diaorg dtg bua measurement n ambik masa 3 minggu tuk buat kat kilang.diaorg ada kilang sdr.

jadi hr sabtu lepas diaorg pun datang tuk pasang......


nih bilik hani ..nih almari baju hani..kesian kan...
nih lak bilik ichlas...
nih org dok pasang bilik ichlas....
nih lak bilik hani.....top tuh trus bersambung ngan skirting plaster ceilinh...share la wardrobe tuh hani ngan hana...
thier sliding door....letak cermin.....suka betul diaorg...excited nak susun baju...
warna putih..senang nanti nak match ngan curtain, n wallpaper.

haraga...ala..x ingat la.....maybe dlm RM3000 kot tuk 2 wardrobe tuh..nanti kita double check ngan mr hubby yer baper harga dia


so lepas nih tuk bilik kids, is cat n wallpaper....


mana calculator nih nak kira...ala x cukup....


x kan nak habiskan duit epf kan...50% harus simpan n investment...

 

2 comments:

  1. 3k..gulpp telan air liur dululah

    ReplyDelete
  2. RE:

    Kak Ina- 2 bijik wardrobe tuh kak ina..bukan 1..plus sampai ke ceiling..umah saya ceiling tinggi..siap kena guna tangga la nak buka yg atas...siap kena tutp kipas kalu nak buka pintu

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.