Thursday, July 28, 2011

Hazel 2: my kitchen cabinet



hehehehehe..malam nih datang seru lak nak update blog....Mlm nih kan ada football match Malaysia-Singapore. Mr Hubby pi stadium ngan officemates dia......bb Hana lak br tido. Kids lak dok main kat playroom sebelah nih..nak buka tv kat family hall nih takut Hana terjaga lak. So mengadap la lappy.

kali nih nak citer my kitchen cabinet yg usianya dah hampir 8 bulan lebih. Lama nak citer sebenarnya but tulah x dapat seru lagik...Malam nih baru ada...


Dah ada rumah sendiri kita as pompuan paling seronok plan nak buat KC lak....punya juling bijik mata tgk design KC dlm magazines. Rambang bijik mata habis. Kedai KC jgn cakap la.......x larat nak pi keluaq masuk.

Dgn floor plan tuh pi la bawak kedai.......time tuh target nak concept black, 3G and granite table top coz jatuh cinta tgk KC Verde dlm blog dia. Kedai2 semua bagik quo semua cecah 20K. telan ayaq liuq aiiii...

then terjumpa satu contact kedai KC kat dlm Forum Lowyat.testimonial semua ok and harga reasonable. Trus set appointent n trus pi jumpa ID dia. Id tuh nama dia Louis.....trus kawan design n estimate cost. kitaorg nak buat L shape n tall unit.

nih illustration nnyer



Lps tuh trus org sales gi umah ambik measurement n tanda plug2 point tuk contractor renovation buat wiring. Dah mai ukur dia bagik the actual price for my KC. Oh....my salesperson tuh Patrick namanya. lps tuh tukar lak illustration ..eheheheheh

then arrange date nak pasang la.......dlm hujung bulan 11..time asang tuh mr hubby yg g tunggu..mak dok umah...dok berpantang....so bila laki yg pantau..ada ler yg x kena nyer......pejam mata jerlah apa yg x kena tuh....



jadik hasilnya..













tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
























alhamdulillah...cuma skrg ikut mood nak masak....coz lagi prefer luangkan masa ngan kids n bb hana..hehehehehehe

5 comments:

  1. bestnya......
    ila pun ada impian..
    tapi masih menanti bulan jatuh ke riba..sob sob

    ReplyDelete
  2. wah besaq2... syoknyer... tingin nk p tgk real heheh... brp total cost tu kak?

    ReplyDelete
  3. uwaaaa cantikkknya! bila laaa nak dapat buat kitchen cabinet ni tahhh! huhu

    ReplyDelete
  4. cantik.... sy pun da start survey2 design KC.. berapa kos nak buat camtu yea?

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.