Wednesday, September 30, 2015

Penang Food Review: Nasi Kandar Kg Melayu


Balik ke Penang pada Hari Raya Aidiladha ini amat ditunggu coz salah satu sebab nak pi bfast makan Nasi Kandar Kg Melayu. Mr Hubby pun suka layan nasi kandar nih. Selamat mr hubby rajin jer bangun awai nak pi redah bukit baru ke Kg Melayu demi sepinggan nasi kandar. Luv u baby!

For me tak tau nak describe mcm mana but taste nasi n segala jenis gulai kat situ rasa fresh coz prepare awai pagi. Lauk yg simple but mampu mkn sepinggan licin.

Tips utk pergi kesana dgn mudah follow jer Waze. Search jer Nasi Kandar Kg Melayu or else x jumpa gak tanya la orang Penang, insyalllah boleh jumpa.


Nak senang cari jer bangunan/flat kat atas tuh.Tuh la yg dipanggil Flat Kg Melayu. So Kedai Nasi Kandar Kg Melayu ada kat bawah flat nih. Follow jer org ramai jln menuju pi mana , harus jumpa lah.


Bila sampai jer kat sana haruslah kena q. Selalu me n mr hubby akan sampai awai n q kejap jer. Time tuh sampai dah rambang mata nk pilih lauk apa. Rasa semua lauk nak ngap. Ada lauk ikan, ayam, daging, telur dan perut lah. Selalu sy akan pilih ikan goreng bendi gulai campuq kasi banjir.



Boleh makan kat situ. Selalu me akan pi cop meja n while me hubby q. muahahahha.

Kalu x mo makan nasi kandaq boleh gak order roti canai. Setakat nih order bungkus kat kids ja coz mata dok nampak nasi kandaq. But kat situ leh tengok ada pakcik penang dia pekena nasi kandar then lepas tuh dia sambung pekena lak roti canai banjir. Perghhh mmg heaven yer pakcik. Harus lps tuh perut senang hati.

Dari segi price wise, eh setakat nih mr hubby yang bayar. Rasa x mahal kot compare dgn kedai nasi kandar yg glamer but rasa biasa biasa jer. Setakat nih mr hubby x ler complaint pasal harga so harga reasonable lah tuh.

But trust me kalu rasa superb i no hal la byr mahal sikit but tak lah sampai ratus2 ringgit kan.

So sapa-sapa yang jln2 ke Penang maybe boleh letak dlm list satu tempat yg kena pergi n kena makan once u sampai kat Penang. Lps tuh boleh pi Bukit Bendera utk naik train n lihat pemandangan Pulau Pinang. 

So sapa yg dah pergi pekena Nasi Kandar Kg Melayu? meh tinggal sikit comment.

muahhhh







No comments:

Post a Comment

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.