Saturday, September 5, 2015

3 Sebab anda perlu pergi Farm In The City

Sempena cuti yang panjang sempena Cuti Merdeka kami buat keputusan utk tidak kemana-mana. Ini krn saya yg decide tuk rest shj kat rumah setelah 3 minggu direct bekerja. Plus hari Jumaat tuh sy ambil keputusan utk apply annual leave. 

Tapi nama jer cuti 4 hari but tak rest pun coz time ni lah spending time ngan kids n hubby n uruskan beberapa perkara. 

However pada hari Ahad kami ajak adik iaitu Nora sekeluarga ke Farm In The City. Actually Hana yg selalu dok ajak pergi coz dia dah pernah pergi during her school's trip.


Pergi awal pagi but bfast dulu kat Presint 8 kat kedai nasi lemak yg katanya glamer but x sedap pun. Nasi keras n ayam masak merah dia biasa biasa jer.

Lepas bfast trus ke sana. Parking dekat  parkingyg opposite dgn Farm in the City. Owh btw Farm in the city nih dekat ngan Giant Seri Kembangan dan dekat dgn bangunan nama Atmosphere.



Utk masuk dia ada pakej family. Macam kami guna pakej family. Pakej family cover 2 dewasa dan 2 kanak-kanak. Tinggi bawah 90cm percuma. Hana dah lebih 90cm. Then selamat adik ada quota sorang x cukup so masuk dlm pakej family dia. hahhahahha



Tempat nih oklah baby stroller friendly. Tempat pun x panas coz byk2 pokok yg rendang.



Masuk2 jer jumpa tortoise yg besaq yg x dok dlm kandang. Ada pekerja bg kat kita kangkung tuk dibg mkn but dia mkn sikit ja.


Then ke bahagian burung n tgk burung merak.






Part paling best ialah ke bahagian kambing. Bg makan kangkung kat kambing. Waaaa kelaparan kambing tuh. Bibik siap peluk2 ngan kambing tuh. muahahhaha






Kemudian bg mkn rabbit pulak dan slps tangkap ikan. Seekor ikan pun x dapat tangkap. Rasanya ikan-ikan tuh dah tau cara tuk survive. hehheheh



Rehat jap minum n mkn ice cream kat cafe then jln2 lagi. Q tuk pony ride since dapat kupon free bila beli family pakej. 






Semua dah penat dan bertolak balik ke Putrajaya. Owh btw waktu nak keluar jgn lupa minta sijil. Dapat sijil uuuu


Balik tuh singgah kedai n tapau nasi ayam n balik mkn kat rumah adik.

Lepak2 jap then ke Swimming pool kat presint berapa tah n lps penat swimming maka balik ke rumah adik tuk dinner n mandi. Then balik rumah zzzzz



No comments:

Post a Comment

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.