Sunday, September 27, 2015

Salam Aidiladha

Salam Aidiladha buat semua yang beragama islam.

Tok mama berada di Mekah.

Kami balik beraya di Penang. Baru nak balik raya coz hari tuh time hari raya posa x balik Penang coz 2 weeks kat Sarawak.

Apply cuti on Friday at first but tgk mr hubby kata Rabu dia cuti so buat muka kesian gak apply cuti. Boleh pulak x perasan rupanya minggu cuti sekolah jugak. Bad mommy btul rasa bila x perasan cuti sekolah. Selamat Rabu yer cuti approve. Yeayyyyyy

So Rabu pagi masak sesiap nasi tomato dgn niat tak singgah rnr coz bajet akan ramai org. Kami picnic kat astaka kat rnr. Kids nampak enjoy. X yah gaduh2 nak cop tempat duduk n belikan makanan. Qina pun bebas berjln kat astaka tuh. Dlm pukul 3pm sampai lah Penang.

Temgok ketupat n rendang daging dah siap. Then buka fridge, tgk ada ayam n bahan2 buat kari ayam. Terus buat kari ayam. Mak x ada coz dia g gotong royong kat surau. Prepare bahan2 tuk majlis kenduri korban esok harinya. 

Owh indahnya balik Pulau Pinang. 

No comments:

Post a Comment

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.