Thursday, November 12, 2015

Tips packing mudah untuk anak-anak

Salam semua,

Termasuk weekend nih dah 2 kali kids g kem. Last week kakak hani pergi ke kem di Hulu Langat. Minggu ni lak kakak hani dan abg ichlas akan ke kem qiamulail disurau.

Terima kasih kepada ustaz dan ustazah KAFA diaorg yg sentiasa mengadakan program program seperti ini. Kids excited utk sertai. Plus diaorg pun dah tahap 2 so mummy pun dah rela hati benarkan mereka join kem.

So esok program tapi mlm nih kita balik kerja jer terus kejar kita nak itu ini coz nak packing baju. Ichlas dia main lambak jer baju dia while hani dah pandai susun as checklist yg ustaz mention. See different kan atr laki dan perempuan. Hehheheh

So im worried nanti ichlas main capai jer baju so i come out with this idea. Sort dan labelkan set baju dan spender bagai. 


Then susun yg paling last pakai iaitu Ahad pagi kat paling bawah n Jumaat mlm baju tido paling atas. So x perlu la dia korek baju dia just ambik n pakai shj. While toiletteries dalam satu ziplock n segala sikat dan mosquito repellent dlm satu ziplock yg lain. Satu plastik dan satu non woven beg utk later dia masukkan baju kotor.

This is 1st kem yg Ichlas join. Excited dia coz sblm nih tgk jer kakak hani pi kem.
Looking forward byk lagi islamic kem coz pengisian jiwa rohani mereka perlu dr awal lagi.

Hopefully 3H2M kem nih berjalan dengan lancar. Risau ? no problem kot coz dekat jer mummy leh g jenguk. hehehhee


Have fun kids.

While mummy2 yg lain, selamat mencuba!

Love,
Mummy Iswatie

No comments:

Post a Comment

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.