Wednesday, January 14, 2009

1st trip in 2009 -Genting Highland

Owhhhhhhhhhhhhhhhhhh...im tired! Baru balik dr lapor diri & taklimat kerja baru..nanti citer entry lain.

Sorry To Nina & Tet coz aku lambat update entry nih....naik juling maka tgk gambo2..

Year 2009 we started our Vacation Diary with the trip to Genting-Kota Keriangan. We got the free room at First World Hotel.

We went there on 2-3 Jan 09 with 2 families- Nina & Co and Tetty & Co. Gerak dr rumah dlm pukul 10am.n the journey esp nak naik atas punya banyak kabus. Hani lak muntah...mmm..








Bila sampai trus nak check-in but we need to wait around 2-3 hours. Punyalah ramai umat coz peak season kan...sempat lagik gi jenjln kat Indoor theme park.



Once dapat check in, trus lunch with our own food cooked at home. I prepared keow teow goreng while Nina brought nasik with ayam masak mamak.




We also had celebration for their anniversary & Ayuni's 3rd birthday with cake cutting bought by them. Sorry Tet x tunggu ko coz semua dah lapar.





Lps lunch trus turun kat Indoor theme park. Beratur panjang tuk naik benda2 dlm theme park.penat plus i got flu on that time. rimas yer....Main2 sampai kul 7++ n trus naik bilik. Mandi manda then trus pengsan. Si Tet & co boleh turun balik n sambung main sampai kul 1 pagi....


Morning, we had our breakfast at Marrybrown then continue main n lps tuh trus bergambo. Gimain bowling coz dapat voucher Buy 1 free 1. Mak Yong sorang tuh pun lepas gian baling bola bowling.We planned nak balik awal coz konon nak gi Nilai 3 coz my parent gi sana but hujan lak..so we stayed bg hujan reda..takut gak nak balik time hujan. Jalan mesti slippery. Bila hujan reda, kami pun balik...but trus balik umah coz dah lewat nak gi Nilai 3 plus x ada tujuan aku nak pi Nilai 3. Kang terbang duit mcm tu ja ..




Puas hati coz tgk Hani & Ichlas happy. Mak Pak diaorg yg penat coz kekadang nak dukung Ichlas or Hani coz in the 1st day bwk buggy susah nak bwk. Overall we happy but kalu ada choice malas dah check in kat First World Hotel. ramai gilerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

p/s: More pics will be uploaded to my FP yer..tunggu la yer bila aku yer sheikh naik tuk update FP lak.

6 comments:

  1. sila tolong burn cd gambar2 ini untuk nina yer...terima kasih!...heheh...

    ReplyDelete
  2. Re:

    Nina-ok ...nanti burn yer...skrg dok burn gambo2 lain yg penuh dlm laptop office sblm nak take over kat bos balik..

    ReplyDelete
  3. wah n the geg ke genting yer .. kena taggg sila jawab ok ;-)

    ReplyDelete
  4. yipiiii best nye g genting...aku nak gi lagi....tp tobat laa nk pegi waktu cuti. memang ramai umat...pegi waktu keje lerr..boleh kita kongker satu genting tu.

    ReplyDelete
  5. anak happy, parent mesti double happy kan?suka tgk ko happy2 selalu!!:-)..nnt update ye tempat kerja baru!!hehe

    ReplyDelete
  6. Re:

    Diana- tag tuh nanti akak kumpul yer

    Azie..aah azie ako tobat x mo gi time peak season....

    Ida- okeih nanti aku update tempat kerja br aku...

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.