Thursday, January 29, 2009

2nd trip 2009:Family Vacation: K. Terengganu --->Cherating(Day 3)

Hari ketiga from KT awai2 pagi dah keluar....dah gi ramai nih...awai2 pun pagi pun kul 9.3o br bertolak. But singgah kat area hotel Primula tuk mkn Nasik Dagang. sian aku mengidam nasi dagang mai KT nih but bila dapat , huh x la bp sedap pun..aku buat lg sedap..hahahahah coz Nasi Dagang dia x ada sambal...x ada kick la...


Lps mkn trus ke Tengku Tengah Zaharah-Masjid Terapung. Bergambo n Mr. hubby gi buat sembahyang sunat.




Lps bergambo sakan semua trus bertolak ke Cherating but singgah kat Kemamam & Kertih beli kopok2 n lemang tuk di mkn bila sampai kat Cherating. On day way tuh berenti kat tepi jln ambik gambo ngan kawasan minyak. Mak Pak yg sibuk bergambo coz anak2 dah terbungkang lena dlm keter.



Sampai kat Cherating dlm kul 3pm. We stayed at Lis Na Ree. X lak gambo Lis Na Ree nih but not recommended la.. Sampai2 tuh owner cakap kata x ada air..gulp...adusss..blank..tunggu jap nak call tempat2 lain but byk dah fully booked....grrrrrrrr..but last2 air ada balik,..trus check in n bebudak melomapat nak gi swimming pool. Aku tgk ja lah coz bersepah org maindi..geli aiiiii...anak2 pun lps mandi..aku bg mandi dlm bilik, tonyoh sabun n syampoo n lps tuh bubuh cream..kang gatai2 kulit anak aku lak...lps tuh mkn lemang ngan gulai daging n gi jln kat beach Chearting tuh. Owwhhhh..depan Lis Na Ree nih ada kandang kambing..comei2 kambing tuh..

gi beach dia..cantik sgt but takut tgk ombak...kuat...not recommended tuk mandi tuk org yg sayang nyawa dia..kekekek..coz on da way nak sampai Lis Na Ree tuh ada bomba dok usung bit n jet ski bagai tuk gi cr org lemas..seroiusssssssssss..time kitaorg gi tuh ada kes 3 org lemas..aku x tipu..kalu x percaya..baca paper semlm..3 org lemas nearby Holiday Villa. Aku tgk ombak pun geram..mula terbayang..mcm mana la ombak Tsunami...mintak simpang.. So kat beach tuh kitaorg bergambo n monitor bebudak dok buat sand castle.




Mlm keluar mkn kat nearby restaurant n trus zzz.Esok dah nak balik KL.

4 comments:

  1. :) wah kak best baca trip kak nieh ... wahhh sakannnn .... bila la kami nie nk ke pantai timur nieh :D

    ReplyDelete
  2. RE:

    Diana - gi ler...puas hati..tercapai gak hasrat nak ke Pantai Timur..Kelantan ja x gi lagik..

    ReplyDelete
  3. Hehehe kalau gi cherating ari tu mesti jumpa mu.

    ReplyDelete
  4. RE:

    Caps- huh kalu idak leh jumpa but kitaoorg lepak kat resort ja...

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.