Thursday, January 8, 2009

Nak citer apa ek?

Apa aku nak citer apa ek hr nih?

Owh..hari nih aku work from home. Sebab yer bb sitter x leh nak jaga Hani & Ichlas coz dia kena teman her daughter admitted at hospital. Something happened to her daughter. I wont tell you. Alhamdulillah Allah SWT masih sayangkan dia.

Mr. Hubby incharge training and has the meeting need to chair today, so aku lah beralah. Aku syg nak ambik EL so aku call my boss tuk work from home. Yes bos aku bg. Office aku nih flexible, janji ada line internet n line telefon, mana2 leh kerja dah.

Jadi hr nih aku tgk la daddy siapkan Hani n drop Hani at school. Ichlas melalak nak ikut. siap sepak2 aku lagik..sakit taw.... Jadi kami gi lah school Hani n tgk dia dok ja kat meja sambil tgk pc. Hani is the 1st student yg datang. Then Ichlas trus melulu masuk dlm school n duduk sebelah Hani.

Then dlm 8.20am kitaorg balik. Ichlas muka masam ja time aku ajak balik. Bwk dia gi isi minyak keter n balik umah coz aku byk kerja nak buat: check & respond to email, do some calling n check the system. Ichlas aku biar dia tgk TV but sambil buat kerja aku selalu kacau aku dok ajak gi school. Jadi kul 10am, kami gi school Hani. Hani x hirau aku coz dia ada xtvt colouring n singing. Ichlas nak masuk dlm but x leh pintu kunci, so dia main lah kat playground school tuh. After 10.30 class end teacher buka pintu, trus Ichlas meluru masuk nak berkawan ngan students lain yg sedang tunggu their parents n transporter. Then sampai la van Hani, i asked her to naik van. Dia ok ja then we lead the van and trus pecut tunggu kat tempat yg van akan drop Hani nanti.

Balik umah Hani kata penat. Then dia minta susu n main2 ngan Ichlas. Lps tuh diaorg dah terbungkang tido..lama lak tuh....fuh leh la aku buat kerja sambil basuh baju and masak. Fuh mmg penat coz buat 3 kerja dlm 1 masa-kerja pejabat, kerja umah & jaga anak.


Tu ja aku nak citer kat korang...gambo x ada...GOD NIGHT!

5 comments:

  1. what happened to her daughter??kes hr tu ke??or kes lain??iskk..mcm2 dugaan makcik tu hadapi..

    ReplyDelete
  2. seronoknya org tu ...melepak dirumah sambil kerja...jeles weiii

    ReplyDelete
  3. RE:

    Nina- kes yg ari tuh la..

    Tet-seronok mmg seronok but penat sehhh

    ReplyDelete
  4. eh kenapa?kata takde apa2 kan???ish..curious lak aku..

    ReplyDelete
  5. Re:

    Nina- nothing to worried to her..just normal procedure for police investigation.

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.