Tuesday, January 13, 2009

How we spent our Sunday!

Our Sunday is the relaxing day. We decide to stayed at home only.

In the morning we bring Hani & Ichlas to splish splash out our condo's pool. Ichlas trying new Thomas & friends arm floater.



Lunch, i prepared :

Asam pedas ikan kembong batu pahat


Kerabu sotong


Air limau- limau from my edible garden



Bila petang aku godek2 pc kat umah...Huwaaaa..hard disk kong.. while Mr. Hubby bwk hani & Ichlas ke playground.



Mlm, i prepared Cream Carame. Credits Nina for the recipe

13 comments:

  1. watie..kalau rajin jengukla kedai baru kita

    babyjayscloset.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. tu gambar caramel yg menjadi ke atau yg tak menjadi tu??buat baru ka??

    ReplyDelete
  3. nak pengsan tgk asam pedas ikan kembong tue,post sket watie :p

    ReplyDelete
  4. watie aku minat betol gambo hani duk tgh mandi tew
    misti yg amik gambo tew pun menonggeng nak ambil angle low cam tew

    ReplyDelete
  5. wah terror hang skg nih... bebetul super mommy nih... tabik spring...

    ReplyDelete
  6. tulah...terror betul watie ni masak... terliur ngan kerabu sotong tu....

    nak resepiiiiiiii....

    ReplyDelete
  7. perh..ko ni wati memang rajin teramat. Hawat lah aku tak dpt rajin mcm ko..pemalas ya rabi...dapur lama tak berasap..

    ReplyDelete
  8. kak watie..

    mekaseh tau singgah blog kite

    comeyyyyynyeeeee budak2 neh
    geram2

    ReplyDelete
  9. jiran..nnt2 kalo msk tu pas2 la kt jiran mu ini..
    kuikui..
    kerabu sotong tu sungguh gugat iman..

    ReplyDelete
  10. Re:


    Ayien- nanti aku masuk hang yer shop..but tahun nih aku dok kumpul duit nak shopping kat bandung nih tuk stock 2-3 tahun yer bj..kekeke

    Nina- yg tuh yg xmasak trus atas api..then dah la tuh x tapis trus kukus...taste mcm cream caramel just x smooth...jadi lah tuh chef yerr



    Tet-nanti kita buat mkn2 aku bancuh air tuh a...but skrg x ada buah kat pokok..coz aku dah rembat tuk buat air nih..

    Ami- meh kita buat system tukar...ami pos snow

    Moon-hahahaha..tips dr sifu tuh haruslah praktik.

    cujie- we always tried be the best for our family kan..x tau....kalu tang penat..mcm singa dah...mulut la bisinggggggg..hahahaha

    Erin- resepi tgk kat my FP masakan http://mummybz.fotopages.com


    Azie-hang x per coz hang ada 4 responsibilities-mak,isteri, pekerja n student. hang ok what buat karipapppppppppppp


    Zihan- Zea pun comei mcm mak dia.

    Syana- ok jiran..nanti murah rezeki kita buat mkn2 yer

    ReplyDelete
  11. Watie.. nak recipe yg cream caremel tu.. leh??

    ReplyDelete
  12. Re:

    Ayu-nanti wati mintak permission from the owner dulu before wati bg kat ayu yer...

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.