Friday, January 9, 2009

After 4 years married...ke pejabat agama PP

Updates: Skrg aku nak buat tag game lak.. meh korang tunjuk kad kawin korang lak...sj aku nak tgk kad kawin negeri lain pulak.. Kalu kad aku ada feri, mana tau kot2 ada kad2 negeri lain yg ada gambo Thomas lak..mesti Ichlas suka. So, aku nak paksa korang buat:

1. Phira ---> dia dulu tegur pasai kad tuh
2. Fynn
3. Nina
4. Tetty
5. Idajer
6. Ayien
7. Zuralatfi
8. Mikyal
9. Fara
10. Azie

dll yang baca blog aku...


Sayang korang ..muahssssssssssssssssssss

Isk..dah 4 tahun aku kawin nooooo.....nanti bulan Nov nanti dah masuk 5 tahun...rasa kejap ja...anak pun dah 2....x lama lagik masuk 3..erk????????

jadi setelah sekian lama berkawin kitaorg dah buat keputusan untuk pegi ke pejabat agama Pulau Pinang untuk:



*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

buat Kad Nikah

Lawa yer kad nih. Siap ada gambo feri lagik...hik hik.

Sebelum nih x ada masa nak buat coz PJJ kan dulu. Byk kali dok tangguh nak buat. Jadi time cuti Raya Haji baru2 nih aku ngan Mr. Hubby gi la buat..cait senang jer proses nyer.. Siap sediakan sampul express lagik suruh officer anto ke KL. hik hik . Kalu gi mana2 sblm nih kitaorg bwk photocopy sijil nikah ja...tu pun x pernah ada org check lagi coz tgk 2 org budak kecik tuh confirm dah kawin nih.....iyolah tuh...

Lps nih aku yer wallet, akan dipenuhi kad2 yg berfaedah ja...kad2 utang campak dlm tong sampah.

16 comments:

  1. huish2..terkejut aku, igt kenapa kena pi pej.agama.kheee..suspen2...

    ReplyDelete
  2. Muahahahaaaa lawakssss okayyy!!! Dah anak 2 br buat kad nikah. Abih tu usung jelah salinan sijil kawen dulu yer. Kekekeke. Anyway cantik molek jer kad nikah mu yer. Kad saya dah tak semolek itu cz dah lamaaa hahaha.

    ReplyDelete
  3. alamak..Im pon tak buat lagik..muahahahha...

    ReplyDelete
  4. sannn, kita dah jwb dah tagged...gambar x clear sgt la..zaman muda2...hehehe

    ReplyDelete
  5. Alamak tu ler gelak kan org lagi...skali kena tag laahhh pulakkk!

    ReplyDelete
  6. wei laa wati..teman takde kad nikah la...masa nikah dulu pakai sijil biasa je...kene tukor ke??hishh malas bebenor nak gi buat kad nikah..ate..nak balik ipoh pun bukannye hari koje...so kalu nk tgk jgk kad nikah tunggu teman tukor baru la ek..

    ReplyDelete
  7. aku takda kad kawen ler.....maknanya jauh lagi lah aku nk jawa tag hang tu

    ReplyDelete
  8. Nak jugak kad nikah.. tp takde gambo nak buh kat sebelah gambo sy.. camne nih?!!?!

    ReplyDelete
  9. walamakkk..ade gambo feri..
    class la penang..

    ReplyDelete
  10. sama la kita kak watie .. baru buat thn lepas ... lawakkkk ;-)

    ReplyDelete
  11. alamak...kita kena tag ke???okla...mlm nnt kita amik gambar kad kahwin ku yg tak seberapa tu....

    ReplyDelete
  12. waaa..tak buat gak lagi. kena buat hari keja ka? malas nih..

    ReplyDelete
  13. kad prkuan nikah slgor ader logo negeri ajer la...ngan perkataan 'Jabatan Agama Islam Selangor' yg setimbun...hehe...

    aha...senang ajer buat...n diorang pos ke umah.

    takde blog nak tepek...hehe...

    ReplyDelete
  14. aku takde kad kawen. bawak sijil nikah ke hulu hilir. malas bebenor nak tukar ke kad...huhuhu

    ReplyDelete
  15. Re:

    Ida- saja bg suspend..hopefully jodoh kekal sepanjang hayat.

    Fynn- aha usung copy cert nikah tu ja...samapi lunyai..lipat kecik2 letak dlm purse.

    Im- im balik Langkawi buat la

    Phira-thanks yer dah buat tag.

    Fynn- hahaha..buat jgn x buat..

    Nina- gi lah buat once balik Ipoh..x pun nak tunggu anniversary yg ke 5 ka?? kekekeke

    Tet-ko jgn nak ngada-ngada..gi buat cepat then trus jawab tag aku..

    Ayu- tuh jawab yer dia suruh kawin cepat....

    Syana- dah trademark penang kan...kaalu ada thomas & friends lagi cute kan? kan?

    Diana- wah laju ckit dr akak la.

    Ayien- ko dah buat ka?

    Bai-aah kena buat hari kerja but it doesnt take to much time..

    Amydaud-buat lah blog...

    Azie..ko tunggu anniversary ke 10 ka nak tukar..rajin2 la tukaq..

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.