Wednesday, January 28, 2009

2nd Trip 2009:Family Vacation: K.Lumpur ---> K. Terengganu(Day 1)

BESTTTTTTTTTTTTTT...penat but puas hati..selamat hr nih aku x kerja lagik...Mr Hubby pun liat nak bgn hari nih after 4 days vacation.

Our vacation planned a month before time balik Penang time cuti Christmas-New Year. Suka joli katak ramai2 ngan mak n ayah coz bila lagik nak spend masa ngan diaorg kan?

We planned nak gi KT(2mlm), KB(gi hari) and Cherating(1 mlm) but once sampai KT dah berubah. Masing2 malas nak gi KB penangan perjalanan dr KL ke KT takes 8hours. Phewwwwwwwwwwww..

My parent, my eldest bro& family n my youngest bro sampai KL petang Jumaat. Our journey started at 7am Saturday lalu LPT. Even the journey takes 8 hours but i love it coz lalu pesisir pantai. View cantik..tenang ja tgk beach but takut tgk ombak dia.

We stop at Rantau Abang tuk picnic mkn thari.



Then we arrived at KT around 3pm. We stayed at Seri Hover Hotel. Biasa ja hotel nih but harga murah for spacious family room. n yg ptg tgh2 KT. Susah btul nak booking hotel2 kat KT byk dah fully booked. But my mistake booked before election. So..byk bilik dah fully booked but dek krn 'PAS' yang menang, byk bilik yg direleased. Tu pun aku tau coz mak sedara aku pun dtg ke KT terkejut tergempak managed dapat bilik kat Seri Malaysia. X kisah la coz bkn stay sgt dlm bilik coz byk explore KT nih n surveyed Batik.


Dlm pukul 6ptg br keluar dr bilik, jln kaki gi Pasar Payang but dah tutup daaaaaaaaa..Then jenjln lagik gi Bazar Warisan n dapatla sehelai kain corak batik. Sembahyang kat masjid nearby with Pasar Payang n Bazar Warisan n balik ke hotel tuk ambik keter tuk keluar mkn. Sebelum tuh sempat singgah kat Kamdar cr kain tuk wedding my sis hujung tahun nih. hehehehe..mcm kat Penang & Kl x ada Kamdar ja.


Gi ambik keter n mkn mlm kat Pantai Batu Burok then balik zzzzzzzzzzzzzzz..

2nd day?..tungguuuuuuuuuuuuuuuu

6 comments:

  1. eleh orang tu enjoy sakan...ape class kan ayam penyet tu

    ReplyDelete
  2. hehe..jalan sakan noo..byk ke shopping??hehe..

    ReplyDelete
  3. best nyer dapat gi jejalan...
    dapat borong batik...kopok lekor...huisss...sedapnyer kopok lekor sebab bli kat sana tentu freshnyer....

    ReplyDelete
  4. RE:

    Tetty-weih..aku mengidam Ayam Penyet kat bandar kota singa..ada berani nak bwk aku tak??

    Nina- x shoping sgt pun..dpt 2 batik ja..tu pun ketaq lutut nak byr

    Kak Eza-kopok lekor fresh kak eza but x tapau bwk balik KL pun..

    ReplyDelete
  5. Watie, syok nyer hang pi jalan2....
    aku cuti CNY hari tu...takdak pi memana pun....
    lepak je kat rumah..sungguhla membosankan.... huwargghhh :D

    ReplyDelete
  6. RE:

    Ezrina-Erin..mmg syiok..balas dendam 2 tahun sblm nih x jenjln coz preggykan Hani & Ichlas n diaorg still kecik....kalu aku pregnant pun dok la hibernate kat umah ja...

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.