Monday, January 19, 2009

Mummy's schoolllllllllll

Alhamdulillah 2009 started with giving the happiness to our family.

1st aku dapat offer masuk govt. Then 2nd...Mr. Hubby cakap dia kena pindah ke office kat Menara TM. N hopefully dgn kena pindah yer nih akan ada some "P" ker..aminnnnnnnnnnnn

So...since aku tercampak kat Banting we were thinking to move to the place that can facilitated both of us tuk travel to the office. We had 3 choices:

1) Shah Alam
2) Putrajaya
3) Bandar Salak Tinggi

Jadik hari nih dah cuba travel ke my school..hani said..Mummy's school. Then dia cakap mummy work as teacher mummy..kekekekeekekeke..

We start our journey from Putrajaya coz we plan tuk ambik kuaters n daddy can go to the office using ERL & Putra. Dr Putrajaya i kena lalu dengkil n akan lalu jln biasa yg kiri kanan ada ladang kepala sawit. The journey takes around 45mins before arrived to "mummy school".

Mmmmmmm jauh jugak la..mesti mak aku gelak tgk aku yer new office coz mmg jauh dr big city...just ada pekan banting but not bad la still got watson, anakku, pizza & kfc.

Then balik kitaorg tried jln ke klang-Shah Alam. Jalan besar but yg takut coz byk lari kontena besar2 plus it will be jem kalu hari kerja. Tgk2 location yg paling senang tuk kami dok is Kota kemuning..plus kat ctu ada Q-dees hani. But yg x best, Mr Hubby mcm jauh gak la nak gi Menara TM tuh..plus he still need to pay Toll. Same with me also.

Then trus anto adik aku balik ke Putrajaya balik n kitaorg tried jln highway NKVE n keluar ke exit Sepang. The toll from Putrajaya is RM 4.20. The road not bad plus aku akan trus tembus kat Olak Lempit.

Bandar Salak Tinggi lak i still no idea coz x try gi pun Bandar Salak Tinggi but i think it is middle between Putarajaya-banting. X biasa lagik kat Bandar Salak Tinggi tuh..

So on the way balik, rasa yer kitaorg berat nak dok Putrajaya coz my sister also can stayed with us. Q-dees hani pun ada kat ctu..then ada gak la shopping complex Alamanda yg mak leh gi. Tini...leh la kita jadi jiran kan??????Kalu dah ok kat with work, ada rezeki we will looking our own house at Bandar Salak Tinggi. Moon..leh la kita jd jiran kan???????

Huwaaaa..sedih nak tingai umah sekarang..Mcm mana mak nak angkut pokok kari, pokok serai, pokok kantan, pokok lengkuas, pokok kunyit & tebu??????? dah la tuh mesti jrg dah la aku nak gi Mutiara Damansara or OU. Mr. Hubby cakap 2 bulan sekali br pi..Gulp......aku cakap makesure kalu pegi penuh keter aku borong...hahahahahahahahaha


Owh...my school tuh tuk IT course dia more to Application/System Development..okeh la tuh compare kalu kena networking...mampus aku nak ajar buat CAT5 cable..nak nak buh kepala dia tu pun aku dah x ingat.....Shhhhh jgn bg tau sy yer pengarah yer.....

9 comments:

  1. watie..org skang pakai cat 6 da ler..muahahaha...ehh diorg nk pakai org network/teknikal ka???habaq mai kt aku ekk..aku da boring kt dbkl..hahaha

    ReplyDelete
  2. hahhaha... nak jadi jiran ka? boleh.. tp apa ko masak kena pass kat aku lak la... ahaks... welcome2

    ReplyDelete
  3. wati, apa kata beli umah kat alam budiman..leh kita berjiran...senang nak wat kenduri kendara nanti...hehehe

    ReplyDelete
  4. Re:

    Azie- wakakakaka..tgk tuh dah lama aku tinggai networking nih...kalu tanya d/base tau lah..kekekekeke...nak tukar kerja ek AZie? nanti kalu ada info wati share sama2.

    Tini- ko beli bahan2 yer ok???? deal...

    Phira- San..Alam Budiman kat mana lak?????

    ReplyDelete
  5. Wati...masuk jbtn mana kat Banting ni?Ekin dok area banting gak.3 tempat yg wati tulis tu sume jauh dari banting.

    ReplyDelete
  6. watie.. oo ko kena keja banting erk..ehehe..jaoh la pasni erk..
    zam dah pindah saujana utama lak..sg buloh... gile azab gi keja..sbb opis tak jadik pindah subang (toll), so terpaksa berulang jln klang lama..grrrhh
    ala.. takde la geng dok area sini.. kalo ko pindah..tinggal syan je area sama erk.. tunggu besan ko lak pindah alam budiman..dekat sket geng pcm..ehehe

    ReplyDelete
  7. lupa nak kasitau.. aklo area nak ke highway elite tu..kawasan sepang, salak tinggi (area uamh baru moon), tak pon bandar saujana putra la kot paling dekat nak ke banting..accept ko nak dok putrajaya tu..lagi dekat la kot..ehehe

    ReplyDelete
  8. Re:
    Lemari Ummi - Ekin..x mo dok Banting...Mr. hubby to far from his office.

    ReplyDelete
  9. Re:

    Nzh1979-tu lah zam dok pening lagik nak dok mana but yg pasti mmg x mo dok Banting...

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.