Wednesday, January 7, 2009

Updates:Hani 1st day of school

Updates: Tadi ku.10.30am sharp aku sampai sana. Org van pun dah sampai.Hani nampak ja aku trus citer dia dapat sticker. Then org van trus ambik Hani masuk dlm van. hani diam ja dok ngan kakak2 n tgk aku n babaikan aku. Trus van follow aku gi balik umah bb sitter. But somehow sblm sampai aku tgk van berhenti . Then aku tgk dia jln balik aku pecutla kete. Aku sampai kat blok umah bb sitter tgk2 van x ada.cuak gak la.. Rupa yer dia gi drop bebudak2 lain dulu n dia ada cakap..Hani tunjuk jln kat dia nak balik umah 'nenek'(bb sitter).

Sampai2 umah bb sitter sblm masuk umah kawan dah pok pek citer..dia citer ada byk teachers. Lps tuh dia citer teacher bwk dia g toilet bila dia cakap nak wee wee. Dia citer dia do colouring guna pink color. Dia citer dia mkn nasi goreng kat school. Dia cakap ada kaka2 dlm van.aku x yah tanya..aku dgr ja..Lega aku coz her 1st day went very well. Alhamdulillah!

Hari nih Hani 1st day of school for class PS1 @ Q-dees.

Hani kat rumah..shoe x pakai lagik dah kalut nak naik kete gi 'skuun'


She woke up at 6am this morning coz she having 'sakit peyut', coughing & flu. Siap muntah lagik. Aku dah risau dah coz takut Hani x nak gi school and she will missed her 1st experience at school today.

I keep asking her...

Mummy : Hani.are you ok?
Hani :dia geleng ja...
Mummy: You want to go to school or clinic?
Hani: "Skuun" (School)

Then dia tertido jap and bangun around 7.45am cakap nak mandi gi school. Trus kitaorg kelam kabut mandikan dia.

During this week, her class started at 830am and end at 10.30am.
Hani with her teacher..Teacher Jane

Tuk class Ps1 only got 10 students which is got 3 girls only.


Sampai Hani trus duduk depan sekali n diam ja tgk gelagat kawan2 yg lain...ada jugak yg melalak, melekat with their mommy n ada jugak yg meluru ke pintu nak balik...lawak gak la...but Hani still maintain diam , tgk gelagat bebudak. Siap dia ada sembang ngan mommy yg anak dia sedang melekat kat badan melalak. Aku tak tau apa yg diaorg sembang coz aku mmg dah dok kat luar sembang2 ngan parent lain n principal.





Owh ya..principal ada cakap....mommies2 pun akan ada activities every 1st Saturday of the month. I loikeee...tambahla kenalan and hope i will gain more parenting knowledges.


Tadi kul 9am aku n Mr. Hubby dah cabut balik. Hani siap2 babai lagikkat kitoarg. Good Girl dear! Mr. Hubby trus gi office n aku lepak kat umah. Jap lagik kul 10.30am aku gi balik ke school n escort van yg akan hantar Hani balik ke umah bb sitter.

Aku rasa esok x yah kitaorg tunggu kat school dah. Pagi Mr. Hubby will drop her at school n t/hari van anto balik ke umah BB sitter.

Dear Hani....." Belajar rajin-rajin yer"!

7 comments:

  1. u must be proud of her..steady ja hani ni !

    ReplyDelete
  2. Aah lah steady jer Hani! Good girl!!! Ooo excort van yek? Kitorg spy terus wakakaka. Takmo Daanish nampak cz dia kenal keter kan.

    ReplyDelete
  3. bagus la Hani x meragam :)
    lega nak pi keja...
    qistina anak yg masih dok celah ketiak mak :D

    ReplyDelete
  4. wah bagus hani..hehe..dh leh bawak diri dah..tak yah nk riso2 lagi dah wati...

    ReplyDelete
  5. Welldone Hani! Aunty proud of you. Jgn lupa story dgn sofea plak pasal skunn ye...Bg semangat kat dia plak. Belajar rajin2 tau...

    ReplyDelete
  6. waa..hani..good girl la..xde mummy risau...:)

    ReplyDelete
  7. RE:

    Dear all,

    Alhamdullillah Hani do very well. X risau aku gi kerja nanti.Hopefully Hani boleh belajar tuk interact with others n learn from the School. Kalu malas mau aku bakar school hani tuh.

    Apa2 pun anak2 korang pun boleh..nak tips aku pun x tau nak bg tips apa?

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.