Saturday, January 31, 2009

Kisah Karipap & Bird..

Dah lama nak citer nih ...

Satu petang di hujung minggu:

Mummy : " Hani...hani ada bird ker karipap?"
Hani : " Karipap!"
Mummy : " Hani..Boboi(Ichlas) ada bird ker karipap?"
Hani : " Bird!"
Boboi(Ichlas) : "Bird!"
Mummy : "Hani...Hani girl ker boy?"
Hani : "Girl!"
Mummy : " Hani..Boboi girl ker boy?"
Hani : "Boy"
Hani : Mummy girl kan?
Mummy : "Yes"
Hani : " Mummy ada karipap..hehehe"
Hani : Daddy lak boy..ada birdddddddd...

Kesimpulan..tamatlah sessi pembelajaran membezakan atr Laki dan Perempuan.

ini budak yg ada 'karipap'


ini budak yg ada 'bird'

Friday, January 30, 2009

Hasil tangkapan..

Serious....aku x shopping sakan pun kat KT coz aku mmg x nak membazir plus aku on budget...Lagi pun aku ke KT coz nak jenjln tgk negeri org n sedut udara Laut Cina Selatan..tuh yg perut aku buncit tuh sampai korang ingat aku preggy..kekekeke.Just aku beli batik ja tuk dipakai every Thurs..Nih pun aku beli secara paksa rela...iyolah nak serve govt kan..kena ikut arahan...



Aku beli kat butik DD kat Bazaar Warisan..x kuasa aku nak memilik kat Pasar Payang ngan org ramai..better aku belek kat Bazaar nih sepuas hati..SA pun rajin layan aku..

Selain dr batik ....ada gak aku rembat tudung ekin..nih kat gerai2 area Pantai Batu Burok...RM 15 for 2pcs..oklah la kn bg aku yg br nak berjinak ngan tudung2 mcm nih...nak tgk ka muka aku pakai tudung nih?? Tunggu.......coz aku pun x rasmi lagik..kekekekekekekeke


Lps tuh ada gak beli baju kelawaq 10 inggit tuk dipakai kat umah..aku suka pakai baju kelawaq coz angin leh masuk atas, bwh, tepi semua sudut la...mmm..no wonder la perut aku asyik masuk angin......iskkkkkkkk

Mari belajar swimming bersama Ichlas

Meh tgk anak teruna aku nih..yeay..dia dah pandai berenang (with floater help la). kaki terkedek-kedek pulun nak sampai tebing pool...Adik aku kata mcm swan kat Bukit Tinggi ja....kekekek...Ichlas mmg berani....dia main terjun ja kat kolam org besaq...isk...bahaya gak nih...kena selalu alert..
video

Hani lak...huh penakut..still kat kolam budak..aku ajak masuk kolam dalam dia x mo..even aku kata aku nak pegang..kekekeke..coz dia dah pernah terkena sekali..mula2 aku pegang lps tuh aku lps..kawan melalak....isk...x mo berdikari langsung....mmmm..mcm mana nak bg Hani berani nih???? Ichlas lak jimat...aku x yah nak anto dia gi class..Mummy dia sdr leh ajarkan..kekekekekekeke..But mummy dia dah semput..dah 2 round pool..dah pancit..mcm mana tuh???

Thursday, January 29, 2009

Alhamdulillah..another Offer

Alhamdulillah..syukur kpd Allah SWT. This year penuh keberkatan. Meh nak habaq nih...today saja gatai check result KPLI. nak tau tak..mak dapat weih....3hb nih gi lapor diri but im decided to reject this offer since dah accepted offer from MOHE.



Pk2 balik..bertapa bertuah yer aku dgn rezeki Allah kurniakan.sblm nih aku dok complaint sgt....ALHAMDULILLAH>

2nd trip 2009:Family Vacation: Cherating --> Bukit Tinggi --> KL (Day 4)

Dah selamat tido 1 mlm kat Cherating, pagi lps bakpes trus bertolak balik ke K.Lumpur. Opssssssssssssssssssss....x trus balik ke KL. Tersinggah lak kat Bukit Tinggi. Idea nak gi Bkt Tinggi nih toing tetiba keluar dr kapla aku nih trus berenti lps byr tol n discuss. Parent n abg aku semua ON ja. so..zassss ke Bkt Tinggi lak.



Aku dah lama kepingin nak gi Bukit Tinggi nih. but Mr. Hubby x layan ja.....but betoi la bukan ada apa sgt pun kat bKt Tinggi nih....x stay kat sana pun x per...gi hari pun boleh..aku lah gedik nak bermlm kat sana..tuh yg Mr. Hubby x layan tuh...







Kat Bukit Tinggi, jenjln kat Japanese Village. Opsss..nak masuk Colmar nih kena byr RM10 seorg...then kalu nak gi Japanese Village leh la naik tram ke sana.. nak jln?? sila kan...but harus semput la....X yah pakai baju tebal2..x sejuk pun..kalu sejuk pun sejuk manja2 gitew ja...














dahh..penat upload gambo..bersepah gambo..jenuh nak pilih...Kat Bukit Tinggi kami x mkn kat ctu..coz semua lapaq nasik..Family abg aku ja layan pizza...kami semua zasss balik ke D. Damai cr nasik...lapaqqqqqqqq..Then abg & family sampai umah, mandi swimming pool rest jap..then trus diaorg balik balik followed by my parent n adik laki aku....Puas hati cuti kali nih even aku x puas ckit hotel2 yg aku cr tuh...but in the same time sedih coz parent aku dah balik.. Bulan 4 nanti kita gi jenjln lagi yer....

2nd trip 2009:Family Vacation: K. Terengganu --->Cherating(Day 3)

Hari ketiga from KT awai2 pagi dah keluar....dah gi ramai nih...awai2 pun pagi pun kul 9.3o br bertolak. But singgah kat area hotel Primula tuk mkn Nasik Dagang. sian aku mengidam nasi dagang mai KT nih but bila dapat , huh x la bp sedap pun..aku buat lg sedap..hahahahah coz Nasi Dagang dia x ada sambal...x ada kick la...


Lps mkn trus ke Tengku Tengah Zaharah-Masjid Terapung. Bergambo n Mr. hubby gi buat sembahyang sunat.




Lps bergambo sakan semua trus bertolak ke Cherating but singgah kat Kemamam & Kertih beli kopok2 n lemang tuk di mkn bila sampai kat Cherating. On day way tuh berenti kat tepi jln ambik gambo ngan kawasan minyak. Mak Pak yg sibuk bergambo coz anak2 dah terbungkang lena dlm keter.



Sampai kat Cherating dlm kul 3pm. We stayed at Lis Na Ree. X lak gambo Lis Na Ree nih but not recommended la.. Sampai2 tuh owner cakap kata x ada air..gulp...adusss..blank..tunggu jap nak call tempat2 lain but byk dah fully booked....grrrrrrrr..but last2 air ada balik,..trus check in n bebudak melomapat nak gi swimming pool. Aku tgk ja lah coz bersepah org maindi..geli aiiiii...anak2 pun lps mandi..aku bg mandi dlm bilik, tonyoh sabun n syampoo n lps tuh bubuh cream..kang gatai2 kulit anak aku lak...lps tuh mkn lemang ngan gulai daging n gi jln kat beach Chearting tuh. Owwhhhh..depan Lis Na Ree nih ada kandang kambing..comei2 kambing tuh..

gi beach dia..cantik sgt but takut tgk ombak...kuat...not recommended tuk mandi tuk org yg sayang nyawa dia..kekekek..coz on da way nak sampai Lis Na Ree tuh ada bomba dok usung bit n jet ski bagai tuk gi cr org lemas..seroiusssssssssss..time kitaorg gi tuh ada kes 3 org lemas..aku x tipu..kalu x percaya..baca paper semlm..3 org lemas nearby Holiday Villa. Aku tgk ombak pun geram..mula terbayang..mcm mana la ombak Tsunami...mintak simpang.. So kat beach tuh kitaorg bergambo n monitor bebudak dok buat sand castle.




Mlm keluar mkn kat nearby restaurant n trus zzz.Esok dah nak balik KL.

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.