Wednesday, December 31, 2008

Christmas & Awal Muharam Hols

Kalu dalam entry aku sblm nih, aku ada plan nak gi Pangkor during Xmas & Awal Muharam yer hols but last2 x jadik coz my parent & adik aku berjaya pujuk aku balik bercuti kat Penang ja. Adik aku tetiap hr dok sms dok pujuk plus mak aku pun dok call tanya balik penang ker idak. Physco aku.

Ayah aku mmg totally x mo gi Pangkor coz dia dah tabur zakat beli massage chair. Tuh diaorg dok racun aku balik Penang suruh try itew machine. last2 aku cair la gak nak balik coz aku pk tumpang parent aku masih ada..nih la masa balik visit diaorang..huhuhu sedih la pulak.

During chrismas eve, aku yer MD dah bg balik kul 3pm. so sharp kul 3 dah cabut balik umah. Tunggu adik aku sampai dr Putrajaya then lps Maghrib pun bertolak balik ke Penang. Kitaorg cakap kat mak balik Khamis pagi ..nih konon suprise la...

sampai Penang dalam kul 2pm gak. Banyak gak keter coz semua ambik kesempatan balik ke kampung halaman during this holiday. So perkara pertama aku sampai Penang aku tido puas2 plus aku akan jd pelanggan tetap massage chair tuh. Dlm sehari x tau bp kali aku pakai..

Balik Penang aku x ada plan nak merayap sgt. Dah nama pun bercuti, so ambik peluang la memanja kan diri. Sempena cuti panjang & school holiday, byk la jemputan kdr kat kampung. Aku pun susun la invitation coz aku nak mkn nasik kdr. But pasai apa la skrg susah nak dapat mkn nasik kdr yg mcm dulu. rasayer x sesedap kdr dulu-dulu. nasi minyak + ayam masa merah + dalca semua x kena ngan selera aku. Mr. Hubby & adik aku pun cakap mcm tuh. Just on Sunday, Tok mama buat kdr tahlil & doa selamat, dia yer menu kena ngan tekak aku. Almaklumlah Tok Mama pandai masak. Tok mama prepare ikan kembong kukus ngan air asam, gulai ikan kering+ belacan, ayam goreng tepung kfc & also ulam ulaman.

Hari Khamis just lepak2 kat umah pagi then sampai petang tgn/kaki aku dah gatai nak guna voucher JJ yang dapat hr tuh. Sekali sekala tukar angin shopping kat Penang lak. apa salah buang tebiat shopping tuk tahun 2008 coz tahun 2009 dah nak jd seorg yg berhemat cermat. Pegilah aku shopping kat Queensbay. jadik aku dapat la belikan kat mak aku hendbeg, kat aku seluar jeans, kat Ichlas baju tido n new machine for Ichlas. So tuk RM 100 yer voucher aku dapat beli Jeans, baju tido Ichlas, Hendbeg tuk mak aku & Thomas Starter Set.

i got this blouse 50%off at Nichii.


Then hari Jumaat lak ayah aku buat birthday party tuk Hani , Ichlas n sorang lg anak sedara aku(anak abang aku). see ayah aku puny a suka balik samapi dia sdr buat party tuk cucu dia. Dialah yg tempah kek n beli brg2 tuk goodies beg. Gambo besday party tuh aku buat entry lain.

hari sabtu lak aku g kdr uamh kawan aku. adik dia yg kawin coz umah dia dekat ngan umah aku. Act dulu kitaorg closed but somehow skrg dah x rapat tambah2 masing2 dah kawin. Lsp mkn kdr, Pak Dollah sefamily gi ke The Carnival, Sungai Petani dok splish splash splosh! Nanti aku buat entry lain tuk citer kami kat The Carnival nih.


Hari ahad, pulak actually aku plan nak balik ke KL la. konon yer nak rest kat KL on Monday but mak n adik aku dok pujuk balik hr Isnin.so termakan la pujuk diorg lagik. Then gi ler rest house Tok Mama coz ada kdr. Balik dr kdr singgah ke Metrojaya warehouse Sale kat PISA. Wah kat Penang ada warehouse sale la.. Ngan niat actually nak tgk ja suasana warehouse sale kat Penang. But kat sini org x ramai coz act brang2 dia pun x best sgt. But yg best aku rembat comforter & bantai. Murah ja.comforter set just Rm110.Murah kan????


Then Ichlas dapat lagi koleksi Thomas.

then hari Isnin baru lah aku berangkat balik ke KL. Sempat la bwk balik pokok tebu tuk ditanam kat my edible garden. Plan konvoi ngan Tok Mama balik ke KL. Kitoarg keluar dulu dr rumah, tok mama dok lepak2 lagik kat rest house dia. dulu. But kat Tapah, tok mama dah potong kitaorg. Iyolah mana nak lawan V ngn M kan. Kalu kena saman pun sennag diaorg mintak discount.

So hr Selasa & hr rabu aku kembali kerja but Rabu aku dapat balik 3pm . MD halau balik daaaaa...saya suker....


***tgk balik aku yer xtvt kat Penang, still x reti dok diam kat umah. ada gak merayap..nasib laaaaaaaaaaaa

6 comments:

  1. oiiii gilos shopping,mcm x percaya niat nk jimaat cermat ni tuk 2009 ni hhehehe

    ReplyDelete
  2. hehhe...kita tengok nnt..mmg shopping sakan tul..yg tak tahan tu beli pillow tu..huhuh...

    ReplyDelete
  3. RE:

    Tet- habiskan saki baki duit 2008.

    Nina- dah lama x beli bantal...kat umah tuh dah leper2 dah. Ni pun rembat coz murah..just Rm19.

    ReplyDelete
  4. kemain sakan brshopping yeeee!
    -HAPPY NEW YEAR!-
    moga thn br ini rezki dan kejayaan akan brpihak pd kita sama2..amin..hepi holiday!

    ReplyDelete
  5. hamboii..beli bantal dr penang lg tuh...hehehe...

    ReplyDelete
  6. Re:

    Gee- Happy new year! last shopping sakan..

    Niza- dah murah niza..rembat la..

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.