Sunday, December 7, 2008

Blogging from my hometown..Balik Pulau, Penang

Hi,


i skrg blogging from my hometown. Balik Pulau, Penang. Sapa pernah dgr or dtg Balik Pulau nih? angkat tgn...


We brought anak bb sitter yang umur 13 tahun..saja ...sian kat dia x pernah nak dtg Penang..plus kira rewards dia coz selalu follow kitaorg n jaga Hani & Ichlas time kitaorg gi party.


Kan aku ada cakap....balik sini..aku akan qada tido so semlm aku dah qada tido......km sampai Penang dlm kul 3am n trus sembang2 ngan mak n tido.Then aku bgn pagi...buat nasi ayam coz adik2 aku minta aku buat nasi ayam....so lps masak nasi ayam n bg anak2 mkn...aku samb balik tido sampai kul 3pm. Mr.Hubby pun join aku.

Then ptg baru keluar round2 island. Kami singgah je Bukit bendera but tutup daaaaaaaa coz dioarg dok baiki rail. Then ke Taman Botani but punya ramai org coz ada festival bunga. Nak parking pun susah plus Hani pun tido...melepas mak nak cr koleksi nak tambah kat my edible garden.

Then kitaorg ke gurney drive...saja tgk view and also mkn pasembor. Lps mkn, gi jejln gurney plaza....best la lama x gi shopping complex kat Penang coz aku mcm dah bosan gi malls kat Kl/Selangor...Buhsan or on budget?? kekekeke

Hari nih..ayah aku ajak gi picnic kat Baling...petang raya pulak tuh...ikut ja lah.....mak n aku ja dok risau ketupat n rendang x buat lg...n plus aku nak buat kek nih.


ok daaaaaaaaaaa...bersiap sedia nak splish splash splosh.


** ami honey: kitoarg nak gi Laksa Janggus nih....wati tolong mkn ek?

3 comments:

  1. saye penah pi balik pulau tatau berape kali dah wahaha.watie,bungkus laksa tue tau pastu post :p,ish bestnye dgn abc die pastu ubi/pisang goreng tue.pasembor gurney rasenye the best,yg kat padang kota tak suke sgt,sebab tatau mane satu sedap ahaks.gi picnic kat bukit hijau ke watie?dah ckp kat hubby,balik msia nanti kene gak cuti2 penang hihi.selamat hari raya to you too!

    ReplyDelete
  2. watie,
    balik pulau kat mana excatly??
    Bakal SIL kat teluk kumbar..betul2 tepi jln..umah depan surau on d way ke balik pulau. JLn lama balik pulau tuh horror okeh?? biler la nak siap gamaknye.

    Pastu lupe lak. ade sedare kat sg. burung..xigt name kmpg atau nombor ghumahnye. :D

    ReplyDelete
  3. Re:

    Ami - hahaha..kalu bungkus mau tinggal plastic jer ami oii...but sedih nih x gi mkn pung coz tutup..huwaaaaaaaaa..

    pasai pasembor lak kat gurney tuh sedap but lps kitaorg mkn..kitaorg sakit peyut satu family.picnic pun x jd..rosak program...caitttttt

    bila nak balik msia?

    Nad- amboi....bakal sil kat teluk kumbar yer..balik pulau tuh slps teluk kumbar..kalu dr bayan lepas..mmg akan jumpa teluk kumbar then kena redah bukit lg br sampai balik pulau..mmg lalu bukit tuh horror..construction lambat la nak siap copz skrg DAP perintah penang..hahahaha...woit..sg burung tuh kat Balik Pulau la..

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.