Tuesday, December 16, 2008

Picture Collection 3: Gurney Drive + pasembor

So sambung balik gambo2 aku balik Penang hr tuh. Lps dr Taman Botani(Botanical Garden) trus gi Gurney Drive lepak2 ambik udara laut yang tercemar.honestly, quality air laut kat Gurney Drive nih makin hari makin teruk..it might be caused by construction lebarkan Penang Bridge.








Then gi mkn pasembor kat sebelah Gurney Plaza. Bg sapa yg x pernah pegi, jgn confuse nak gi mkn coz actually dia ada 2 sections where on the left is Chinese Stall and on the right side lak baru lah Malay/mamak stall.

Yang nih pasembor yang Mr. Hubby beli. RM 6.


Then Ichlas fav dia satay..satay nih harga RM0.50 jer...besaq mcm satay Haji Samuri ja.


then saja gi cuci mata kat Gurney plaza. Dulu port aku time bujang2 or time aku PJJ ngan Mr. Hubby.
Our 1st shot with Christmas tree.



Then aku jumpa my bestfriend aku la.....nih lah geng aku lepak2 time bujang. share suka n duka. Baru jadi mummy.
My bestfriend 4 eva. But skrg mcm x serapat dulu since masing2 dah berfamily n dok jauh.
anak teruna dia. Aryan Nael..Segak kan.maklumlah mak n pak dia pun segak.

hani & Ichlas dok tunjuk ciri2 kakak & abang mithali...



Lps tuh balik umah daaaaaaaaaaaaaaaaaa...tido n tido.

7 comments:

  1. Satay! Satay! Mataku tertumpu kat situ je..heheh..
    Makin comel sekarang..zura suka gambar watie yg pakai baju coklat tu..sweet je..

    ReplyDelete
  2. gurney's pasembor is simply the best!sedapnye!ami paling suke gerai pasembor tepi gerai satay tue.tapi mase nak amik kene beringat,boleh sampai puluh2 ringgit sepinggan kan.

    ReplyDelete
  3. Bestnyer pi holiday...mai dah lama x jalan2, pasembor tu cam best jek...

    Mai antar tumbletots sbb dah lama dah niat nak antar tapi tunggu dia 3thn, sesuai sbb Syasya dok umah jek ngan maid, so dptlah dia mingle2 sekali seminggu sambil belajar bahasa inggeris...lagipun byk games sambil belajar..ehehhe tapi biasalah sblom ni tangguh2..

    ReplyDelete
  4. terliuq la pulak tgk itu pasemboqqqq..hehehe

    ReplyDelete
  5. pasemboq png mmg irrestible! plg sedap kt stall yg mamak tu menari pusing2 time dok prepare pasemboq..laksa pn sedap :-)

    ReplyDelete
  6. huwaaaa....dah lama x p penang!!rindunyerrrr!!!!

    ReplyDelete
  7. aku nak jugak pasemborrrrrrrrrrrr

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.