Monday, December 1, 2008

Nuffnang Friso Family Day Out!

Hectic Weekend! That i can says for our weekend.

Our weekend started with Nuffnang Friso Family Day Out where we really x sabar nak tunggu hr Sabtu tuh. Aku nih lg lah siap sorting baju2 tuk nak pakaikan kami anak beranak.hahaha.poyo tul. Tido pun x bp nak lena.

So bila hr Sabtu pagi, aku bgn awai2 kemas2 umah, basuh baju n sidai baju. But Hani & Ichlas bgn lambat daaaaaaaa....aku gerak diaorg x layan. Mr. Hubby pun sama. Then siapkan dioarg tgk2 dah kul 10. Trus zasss ke OU but jln Kat OU jem giler babas coz ramai serbu nak shopping coz 1st day Megasale.

Sampai2, trus register n Hani & Ichlas dapat shirt. Then ada sessi bergambo depan kizsport berlatarbelakangkan backdrop Nuffnang Friso. Trus pakaikan Hani & Ichlas shirt yg dapat n sambil2 tuh teka bilangan guli.




Bila masuk kizsport pun, majlis pun start. Ada byk group bebudak where yg 3 years below masuk gym tuk xtvt with parent. While yg lain kat luar participate xtvt dancing. Kitaorg mula2 participate dancing then gi kat gym.



Kat gym pun best sgt coz Hani & Ichlas dancing. Hani mula2 malu trus x malu...dia ikut yer apa org suruh. End up, Hani dapat hamper. Ichlas pun ramai suka dia. Mula diaorg nak bg hamper kat Ichlas tuk category boy but since dia tgk Hani & Ichlas adik beradik trus panggil org lain.










Then Hani & Ichlas gi join pertandingan mewarna. Bukan mewarna but conteng2 ja. Mr. Hubby ada join talk with Friso. Sambil2 singgah klat booth Friso try minum susu n kutip goodies bag. Then semua kids dibawa basuh tgn n ke bilik tuk lunch. Hani & Ichlas dok sekali n lunch sama2. Hani mkn byk coz dia tgk kids lain2 pulun makan while Ichlas mkn sambil tutup mata n zzzzzzzzzz.









Lps layan Hani, aku n Mr. Hubby lak mkn. Lunch provided. ada byk sgt foods such as Nasi Lemak, kari ayam, maggi goreng n kuih muih.Boleh mkn ngan aman coz Ichlas tido.








Lps lunch, sambil balik xtvt tgk magic show. Hani suka tul tgk magician tuh. Lawak dia. Kids yg lain suka. Lps magic show, sambung lg ngan xtvt lain yg libatkan family, parent. Hani & Mr. Hubby participated dlm tarian I like to move it!. Hani & Mr. Hubby dapat saguhati la.







Then , yg nih saat di tunggu where diaorg announce winner yg akan gi ke Disneyland HK, Selamat winner dia Melayu. Tahniah tuk winner n tuk kitaorg...jgn sedih...bukan rezeki nak gi Dineyland HK. Taun depan leh cuba lagi coz event nih akan jd yearly yer event.


Last but not least, Thanks sooooooo much tuk Nuffnang & Friso. We enjoyed it!

No comments:

Post a Comment

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.