Thursday, December 4, 2008

Meh teka bp aku byr tuk parking n dapat hadiah.

Puan-puan.malam nih malam apa? yer..pandai..mlm nih mlm Jumaat..hahaha. Mr. Hubby ada dinner company dia-Corporate dinner. So aku kena drive g kerja . Aku nih mmg x akan drive ke opis aku coz aku x reti ...nak parking pun aku tak tau kat mana..vley gitew? Almaklumlah selalu yer aku ada driver..naik kenderaan panjang...


So hari nih aku drive n aku naik My**. Drive ler sampai ke KL Sentral. Selalu aku parking kat parking lot sebelah kanan building Kl Sentral. But tetiba hr nih ada org tunggu kat entry...dia cakap..kak nih parking ikut jam dah...huwaaaaaaaaaaa...aku da tekan ticket dah pun....so masuk gak la......patut la aku heran parking tuh kosong jer....kalu dulu penuh ja coz RM 5 per day..skrg perhour n 1st hour dah RM3. Aku terpinga-pinga td then trus ke Kl Sentral tunggu kenderaan panjang aku n driver dtg ambik...

Kat opis aku buat kerja la.....Actually hr nih ada dinner invitation dr Mimos. Company aku dapat 2 table for free. But aku malaih la nak gi coz sian kat anak2 aku yang tunggu mummy & daddy..so aku balik umah n Mr. Hubby g dinner company dia. Actually, Mr. Hubby malaih nak gi dinner nih. But aku yg suruh dia gi coz tunjuk muka since dinner nih corporate dinner where tuk top2 mgmt such SM, OM and AM. Mana tau lps tunjuk muka trus dapat jd CEO...hahahah.aku gak yg suker.

Then aku call MR. Hubby kat opis konon yer aku plan nak gi ubah kete time tghari nanti but Mr. Hubby kata x yah. Sebagai isteri mithali...aku ikut ja ..trus i gi berpoya-poya time lunch.

Then ingat nak balik awal but tung tang tgk 5.30pm br keluar opis. Then sampai kat Kl Sentral.shoping baju bajan seplastik dua n trus gi kat kete. Then time aku bayar parking.....trus org tuh cakap..kak RM **....terkejut aku....dlm hati menyumpah...habis duit aku...leh beli selai baju lagik.

Then on da way balik jem memanjang..dah la aku pakai My** yg manual..mau sakit kaki ...dah la high heel lak tuh aku pakai..bayangkan jem kat bangsar yg berbukit tuh..tension aku..x larat nak tarik handbreak ja...On da way balik..Mr Hubby balik umah tukar baju nak gi dinner...but aku sempat pesan kat dia masak nasi..aku ingat nak buat nasi goreng sardin.

Penat giler..dah la tuh trus singgah kedai gambo ambik gambo passport...then ke umah bb sitter ambik Hani & Ichlas...dah la Ichlas tido..berat oo dukung dia..


Balik umah, aku gi check nasi yg Mr. Hubby masak but tgk2 dia x switch on periuk nasik..grrrrrrrrrrr...Trus aku switch on ..then zasssssssss trus mandi ngan Hani & sembahyang maghrib. Then br aku start goreng nasik. Hani dok diam dok baca buku ABC. Kalu Ichlas bgn confirm bingit telinga dgr diaorg menjerit.bergegar gegendang telinga.


Then skrg Ichlas dah bgn tido..mata segar..mak aiiii kul bp nak tido nih.....Dah la aku bengang nih....so...aku nak marahkan org . Bila aku marah aku harus jd seseorang tuk dipersalahkan..So kali nih aku salahkan Mr. Hubby coz dia gi dinner yg mana aku kena drive sdr, kena byr parking mahi, kena redah jem with keter manual, kena dukung Ichlas yg tido, n kena switch on balik periuk nasik n kena jaga Hani & Ichlas n aku x leh tido awai....lg pun Mr. Hubby gi dinner x bwk aku coz x leh nak bwk spouse..hampes...so pesalah kali nih MR. Hubby la....

So....cancel mlm jumaat..hahahahahahahahah


Teka teki: Korang..meh teka bape yg aku kena byr tuk parking tuh??? Sapa btul aku bg hadiah.

12 comments:

  1. Watie...

    I nk teka laa.. hehehe.... RM50.. betul ke? hikhikhik...

    ReplyDelete
  2. mm..rm50..rm60?
    heheh..teka ke apa nih?ekekek

    ReplyDelete
  3. Aci tak Fin teka? Rm16.50 utk 1 hari? hehehe.

    ReplyDelete
  4. saya mau teka...rm 45.50?heheh

    ReplyDelete
  5. watie..my hubby's company's dinner pon sama la..slalu without spouse. benci!

    tapi kalau takat team dinner tu he'll bring us (me+son) along. just pay extra. :-)

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.