Wednesday, December 10, 2008

Nak gi mana nih - Xmas holiday!

Hari nih aku baru masak kerja..semlm br sampai KL dr Penang. My parent pun ikut kitaorg balik. siapbwk cucu2 ( anak abang aku) lagik. Sian kat diaorg cuti sekolah bapak diaorg x bwk gi mana...Nasib baik la dpt tok & wan yg baik n rajin bwk jenjln plus x kedekut.

Cukup liat hr nih nak dtg kerja...almaklumlah dah 4 days bercuti..mkn tido... Pagi2 sampai trus buat kerja mcm lipas kudung then skrg aku dah x ada kerja.....huwaa.x tau nak buat apa..dah la x bwk SD card..kalu idak leh la update FP and blog ngan gambo2 time balik Penang hari tuh.

Actually hr tuh waktu balik ada lah plan nak cuti2 Msia ngan family aku during cuti Christmas nanti. Yeay ..aku yer leave application on 26th Dec pun dah approved. My dad ajak gi Sarawak jenguk PIL aku but ticket mahai2 la during Christmas season tuh.

Aku ada suggest kat ayah gi Pulau Pangkor but ayah aku mcm kureng ckit coz dia kata tuh date Tsunami...boleh mcm tuh?. Then aku suggest Cameron Highland....tu pun ayah aku kata...skrg musim tanah runtuh...erk..habis tuh nak gi mana nih?

Hati aku berat mcm nak gi Pulau Pangkor ja ...even Mr. Hubby ada buat several calls to check chalet availability...n byk reasonable-price-chalet dah fully booked. Kalu nak gi cameron pun ok gak but confirm ayah aku x nak gi. Aku mmg nak ber-vacation ngan parent n adik2 aku. Coz bila lagik aku nak spend masa ngan diaorg plus..adik2 aku leh tolong kejar Hani & Ichlas n leh ambik gambo kami sefamily or aksi lentok aku n Mr. Hubby. :-P

So..skrg dah pening nak gi mana coz tuh kira cuti panjang.rugi lah dok umah ja....or last solution Balik Penang again where will be the activities fulfill with mkn n tido.x sukerrrrrr..

Jadik..aku nak gi mana nih???????

Pulau Pangkor , Cameron Highland, Lost world of Tambun (aik ada dlm list ka nih?) or Balik Pulau...

Meh suggest jap

4 comments:

  1. woiitt aku pon cuti time ni la...hhahahahah jom arr serang melaka...tak pon cherating.....3 hari 2 mlm...rm425 ..A famosa Rm 400 gak hahahhaha gano ni...aku pon tgh fikir ni waaa..ngeriii

    ReplyDelete
  2. Re:
    Tetty - alah...aku nak gi ngan family penang aku daaa...bila lagik nak spend masa ngan diaorg..plus yg penting..kalu ajak my parent....haruslah our vacation fully sponsored by them..hahahahaha.

    nak gi Cherating tuh ok ka? bukan ker area sana musim tengkujuh?

    ReplyDelete
  3. kawan ami pon cancel plan nak gi cameron sebab lately nie byk kes tanah runtuh kan?what about PD or melaka?kalau hala east coast,mmg tgh monsoon skang nie.

    ReplyDelete
  4. cuti sakan naa..heheh..gi la johor ka..best jugak..ehhe

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.