Wednesday, December 31, 2008

Christmas & Awal Muharam Hols

Kalu dalam entry aku sblm nih, aku ada plan nak gi Pangkor during Xmas & Awal Muharam yer hols but last2 x jadik coz my parent & adik aku berjaya pujuk aku balik bercuti kat Penang ja. Adik aku tetiap hr dok sms dok pujuk plus mak aku pun dok call tanya balik penang ker idak. Physco aku.

Ayah aku mmg totally x mo gi Pangkor coz dia dah tabur zakat beli massage chair. Tuh diaorg dok racun aku balik Penang suruh try itew machine. last2 aku cair la gak nak balik coz aku pk tumpang parent aku masih ada..nih la masa balik visit diaorang..huhuhu sedih la pulak.

During chrismas eve, aku yer MD dah bg balik kul 3pm. so sharp kul 3 dah cabut balik umah. Tunggu adik aku sampai dr Putrajaya then lps Maghrib pun bertolak balik ke Penang. Kitaorg cakap kat mak balik Khamis pagi ..nih konon suprise la...

sampai Penang dalam kul 2pm gak. Banyak gak keter coz semua ambik kesempatan balik ke kampung halaman during this holiday. So perkara pertama aku sampai Penang aku tido puas2 plus aku akan jd pelanggan tetap massage chair tuh. Dlm sehari x tau bp kali aku pakai..

Balik Penang aku x ada plan nak merayap sgt. Dah nama pun bercuti, so ambik peluang la memanja kan diri. Sempena cuti panjang & school holiday, byk la jemputan kdr kat kampung. Aku pun susun la invitation coz aku nak mkn nasik kdr. But pasai apa la skrg susah nak dapat mkn nasik kdr yg mcm dulu. rasayer x sesedap kdr dulu-dulu. nasi minyak + ayam masa merah + dalca semua x kena ngan selera aku. Mr. Hubby & adik aku pun cakap mcm tuh. Just on Sunday, Tok mama buat kdr tahlil & doa selamat, dia yer menu kena ngan tekak aku. Almaklumlah Tok Mama pandai masak. Tok mama prepare ikan kembong kukus ngan air asam, gulai ikan kering+ belacan, ayam goreng tepung kfc & also ulam ulaman.

Hari Khamis just lepak2 kat umah pagi then sampai petang tgn/kaki aku dah gatai nak guna voucher JJ yang dapat hr tuh. Sekali sekala tukar angin shopping kat Penang lak. apa salah buang tebiat shopping tuk tahun 2008 coz tahun 2009 dah nak jd seorg yg berhemat cermat. Pegilah aku shopping kat Queensbay. jadik aku dapat la belikan kat mak aku hendbeg, kat aku seluar jeans, kat Ichlas baju tido n new machine for Ichlas. So tuk RM 100 yer voucher aku dapat beli Jeans, baju tido Ichlas, Hendbeg tuk mak aku & Thomas Starter Set.

i got this blouse 50%off at Nichii.


Then hari Jumaat lak ayah aku buat birthday party tuk Hani , Ichlas n sorang lg anak sedara aku(anak abang aku). see ayah aku puny a suka balik samapi dia sdr buat party tuk cucu dia. Dialah yg tempah kek n beli brg2 tuk goodies beg. Gambo besday party tuh aku buat entry lain.

hari sabtu lak aku g kdr uamh kawan aku. adik dia yg kawin coz umah dia dekat ngan umah aku. Act dulu kitaorg closed but somehow skrg dah x rapat tambah2 masing2 dah kawin. Lsp mkn kdr, Pak Dollah sefamily gi ke The Carnival, Sungai Petani dok splish splash splosh! Nanti aku buat entry lain tuk citer kami kat The Carnival nih.


Hari ahad, pulak actually aku plan nak balik ke KL la. konon yer nak rest kat KL on Monday but mak n adik aku dok pujuk balik hr Isnin.so termakan la pujuk diorg lagik. Then gi ler rest house Tok Mama coz ada kdr. Balik dr kdr singgah ke Metrojaya warehouse Sale kat PISA. Wah kat Penang ada warehouse sale la.. Ngan niat actually nak tgk ja suasana warehouse sale kat Penang. But kat sini org x ramai coz act brang2 dia pun x best sgt. But yg best aku rembat comforter & bantai. Murah ja.comforter set just Rm110.Murah kan????


Then Ichlas dapat lagi koleksi Thomas.

then hari Isnin baru lah aku berangkat balik ke KL. Sempat la bwk balik pokok tebu tuk ditanam kat my edible garden. Plan konvoi ngan Tok Mama balik ke KL. Kitoarg keluar dulu dr rumah, tok mama dok lepak2 lagik kat rest house dia. dulu. But kat Tapah, tok mama dah potong kitaorg. Iyolah mana nak lawan V ngn M kan. Kalu kena saman pun sennag diaorg mintak discount.

So hr Selasa & hr rabu aku kembali kerja but Rabu aku dapat balik 3pm . MD halau balik daaaaa...saya suker....


***tgk balik aku yer xtvt kat Penang, still x reti dok diam kat umah. ada gak merayap..nasib laaaaaaaaaaaa

Tuesday, December 30, 2008

Review 2008 & 2009 Resolution

Chewah..mcm nak buat dasar baru ja...

I know all of you are counting the days for new year 2009. 2008 akan bakal meninggalkan kita dgn kenangan & pengalaman yang bermakna bg kita mengorak langkah tuk tahun berikutnya. Kitaorg-Iswatie & co, byk benda yang berlaku sepanjang tahun 2008 esp aku.


sebelum aku reveal aku yer 2009 resolution, meh tgk apa yg berlaku pada resolusi 2008 aku yg aku plan pada hujung tahun 2007 spt dlm aku yer FP.


January - I'm still tight with full working schedule where i still need to work on weekend ---> yup im still working at my old company.Mr. Hubby got P.

February - Perhaps, my working project already finish this months. We plan to to kenduri akikah for Ichlas & doa selamat to my parent. 24th Feb is daddy's birthday. ---> alhamdulillah we managed tumbangkan sekor lembu kat Penang tuk kdr aqiqah Ichlas plus kdr kesyukuran sempena parent aku balik dr Mekah.

Mac - any ideas??? ---> Awesome trip with Nina & co to Fraser's Hill. Pics at my FP

April -Plan to renovate our current house- Its depend on fulusmania $$$ ---> x renovate apapun..just do some deco ja coz we decided to do saving for to buy our dreamhouse. But we managed to bought our dream camera.

May - any ideas??? ----> Yes another awesome trip to langkawi with my family. Pics at my FP

Jun - Nak gi langkawi lah..Daddy beli ticket yer!!! ---> hahaha..dah advanced gi trip on May

July - any ideas??? ---> im resigned..hahaha..x ada dlm plan but puas hati! Merasalah jd housewife 1 month.

August - dok diam-diam coz both our car roadtax habis.... ----> i got new job offer. Better remuneration & package.

September - any ideas??? --->Bulan posa

October - Hari raya puasa...will get duit raya from my Office. 18th Oct is my birthday. ----> Raya kat Penang. No duit raya from old office coz dah tukar kerja daaa

November - Birthday Ichlas ( 26th Nov) & Our anniversay (27th Nov). Just a small celebration between family members n close friends. --->Buat jugak besday party tuk Ichlas.

December -Plan to go to somewhere!!!!!. ---> Actually plan nak gi Pangkor but last2 balik bervacation kat Penang n managed to go to The Carnival, Sungai Petani.


Based on the review, boleh dikatakan 60% follow what i planned. Byk juga yg unexpected berlaku in 2008 kan.

So 2009 yer resolution lagik byk la aku plan but i hope i can achieved it. But the 2009 will covers the main areas: My & Mr Hubby's Career, House & Kids Education . nak details yer..TUNGUUUUUUUUUUUUU!!!!

Ahlan Wasahlan 1430H

***Im still in holiday mood. Susah btul nak tune balik ke mood asal.


Ahlan Wasahlan kpd tahun baru 1430H.




Masa berlalu..rasa br semlm ja menyambut 1429H dan 2008.

Banyak perkara berlaku dan banyak perkara yang perlu dirancang untuk tahun baru ini.

Rasa yer banyak kawan-kawan dah reveal diaorg yer new resolution. Us? byk menda need to review back and need to-plan-do for 2009.

But currently, im still bersedih coz 1 0f my harapan for resolution 2009 dah musnah..chewahh..mcm bercinta ja..im still waiting for the 2nd chance. if my rezeki later.Aminnnn

Thanks for my dear friends that still give motivating words to me!

Tuesday, December 23, 2008

Q-dess vs Smart Reader

Since ramai yg tanya aku pasai Q-dees & Smart Reader...

Nih dia yer URL:

Q-dees ---> http://www.qdees.com/
Smart Reader --->http://www.smartreader.com.my/

nih aku scan fees Q-dess & Smart Reader

Q-dees Damansara Damai


Q-dees TTDI



Smart Reader Damansara Damai


hope korang make it as references tuk cr the best school for your kids..happy searching!

then ada lagik satu sekolah yang i minat kat Tmn Tun, Tadika Diyana. But x dapat la nak effort dia yer fees. nih URL dia -----> http://www.tadikadiyana.com.my/

Moh buat facial...

Actually, dalam tempoh 2 bulan baru2 nih, aku gi buat resdung treatment & full facial.. bila lagik nak treat yourself kan after penat2 kerja, do house chores n kejar anak. plus aku nih mmg species yg malas jaga muka.. Kekadang aku ada gak gi buat massage..nih pun byk lagik aku nak buat but pulus yer kurang ada ckit....


then aku nih mmg ada resdung but kalu doc aku dia cakap sinus...so kat umah No for belacan. 2 bulan lps aku buat resdung treatment alhamdulillah aku rasa berkesan gak coz aku mkn udang, lps tuh aku x ada lak gatai idung n gatai mata....


Then kan last week adik aku datang so aku berjaya ajak dia gi buat treatment gak...aku buat kat salon biasa2 ja kat D.damai coz for me the price very reasonable & layanan tip top. Mcm aku selalu bos dia yg buatkan.... Salon nih kat Tok yem Street.sapa yg kat area D.damai tau lah kat mana yer..

Moh layan dulu gambo2 nih yg disnap leh adik aku..

gambo aku yg penat gi shopping kat KK Home , Romantika & window Shopping kat Pavillion. Muka burok benor..hopefully lps keluar muka ala2 Paris Hilton.fuh fuh
sian adik aku tangkap gambo sdr..aku segan weih kat tokei kedai
gambo dalam salon time muka aku di robek x mo lah bubuh....harus trus aku blog yer nih jd hot hits kot..hahahah coz kena berkemban da...

nih dah habis ..byr daa..byr sdr2 yer..


nih tokei ..kak ita


adik aku..Nora

aku yg dah jd paris hilton..hahahaha..muntah hijau la korang


sista(kalu tgk gambo nih sapa adik sapa kakak?)-gambo disnap leh tokei kedai
wah bergambo dgn tukang robek muka kami
kat luar kedai


Bayarannyer:

Resdung treatment(12 batang) ---> RM 35
Full Facial ---> RM35

murah kan.???? best best..lps nih nak gi sauna + slimming n bla bla bla..siap duit ja kena berkepuk-kepuk..

Monday, December 22, 2008

sapa menang teka harga parking mak!

Sorry la girls coz i took a long time tuk nak announce the winner.Meh kita tgk bp korang teka.

yg nih post yg aku tanya tuh :Meh teka bp aku byr tuk parking n dapat hadiah.



Mama Hakimi : Rm 50
mazzura :Rm 40, Rm 45,rm50..rm60? -----> aik byk btul ko teka
Fynnaz: RM 16.50
Mommy Balqis a.k.a Nury: Rm23.00
fara: Rm 45.50
Idajer: Rm30
mica@tetty : rm60
Ninarizwina: Rm 27 or FOC
cujie: Rm28.50


n jawapan yer....meh tgk resit yer...



*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*



i paid Rm21 perday which i can add more RM to buy new cloth for me.


So sapa yg jawab betoi? angkat tgn!!

*
*
*
*
*
*
*
*

Eh x ada lah yg teka tepat but yg dekat2 is Nury Rm23.

Kalau mcm tuh mak bg hadiah kat Nury lah yer....So Nury please drop ur address...once mak balik dr Penang after christmas, i'll courier the gift.

stay tune for more quizzes!!!






Sunday, December 21, 2008

Looking for hani's school

Yesterday we spent the whole day, survey sekolah2 tuk hani. First of all , kitaorg gi smart reader at Damansara Damai but bila tgk school dia kat shoplot. also kat bdr sri damanasara where mak x berkenan sgt coz also dia shoplot..susah nak drop n pick up.

The time kitaorg dok round2, kita org jumpa Q-dees kat Saujana Damansara-Damansara Damai. where dia adalah corner lot building where surrounding much much better....clean, kemas n ada playground. N then just survey kat Tmn tun since its nearby with Mr. Hubby's office, ada ler jugak but i dont like it coz old house where bau hapak n berhabuk..sampai pun i dah gatai hidung.. but kat ctu ada swimming class..iskk.tergugat sgt..

so lps pk..aku nak enroll hani kat Q-dees Saujana Damansara-Damansara Damai lah...nih nak gi register...daaaaa..nanti aku update ngan gambo2 schools tg aku gi survey..


--------------------------------UPDATES!!!!------------------------------------------


Nih hasil2 survey aku semlm

Smart Reader Damansara Damai
No becoz:
-school dia kat tingkat3 shoplot which i think about my kid yer safety.
-x ada proper tempat drop & pick up

nih SR D.damai(tgk bwh tuh is car accessories shop)
nih cikgu dia yg ramah n suara mmg kuat..she talk n talk without showing us the learning material

the main hall
one of the classroom

Q-dees Taman Tun

-old building + plus kena pk day care caj RM300 per month.
-but dia ada swimming class..
-daycare habis kul 6, Mr. Hubby kena rush gi ambik..
- bebudak pakai kasut the whole class..which lantai kotor n berdebu la...

nih building dia..sebelah tuh ada rumah dok renovation
main entrance..daddy dok dgr explanation from teacher Julia..showing the learning materials
the classroom
daycare yer tempat budak rest

nih mak suka -swimming poolplayground


Q-dees Saujana Damansara

the bulding..br cat n new building..nampak very attractive

main hall....nih demo software for their learning..tgk hani pun suka tgk..

classroom hani

hani yer uniform..cute tak?
nih path tuk pick up..2 ada 2 pintu for drop n pick up


playground..soon akan ada swimming pool



Then..the result yesterday..mak dah byr full payment for 1st term....cant wait for 4th Jan 2008 for orientation day. We was also thinking to enroll Ichlas as well since the teachers saw he is very active and fast learner...got 10% less..

Saturday, December 20, 2008

Birthday celebration at Chilis

Since bb hani nyer birthday jatuh on Friday so, acik pun datang lepak umah. Then acik belanja birthday girl n kitaorg sefamily kat Chilis. Actually aku yg cakap nak mkn kat Chilis. Lps maghrib bertolak ler ke OU. Hani & Ichlas waktu siang tuh anak2 bb sitter ke MV tgk movie n belanja sempena Ichlas yer birthday. so waktu kat OU dioarag dah cranky. Penat & ngantuk but they refused to dok diam2.

me & birthday girl....x suker tgk muka lps balik kerja..nampak sgt letih..even i dah mandi n make up balik.


this is mine! boleh habiskab half ja...the rest aku suruh tapau.nih Mr. Hubby n my sister order

n for sure free meal for the kids..i loikeeee

Then we request brownies with 1 candle.Act kitaorg suruh staff2 chilis bwk after we finish our meals but tetiba dok tgh mkn ada org nyanyi Happy Birthday to you...aku ingat tuk hani lak bengang gak la coz aku x suruh diaorg dah bwk dah..rupa2 yer other table la....so hani ah excited ingat kan tuk dia n after that dia x mo mkn dia dok tanya mana kek hani..adusssss....repeating berpuluh-puluh kali.ends up...aku suruh ja staf chilis bwk n all staff pun turut nyanyikan tuk hani....


"happy birthday to u"
"happy birthday to u"
"happy birthday to baby hani"
"happy birthday to u"







Thanks yer acik..lain kali leh belanja lagik...

Friday, December 19, 2008

My baby dah 3 tahun dah..

hari nih my baby hani dah 3 tahun.

My wish she will be a good girl & sister. Mummy jugak doakan bb hani agar menjadi seorang muslimah yang taat kepada-Nya dan berjaya di dunia & akhirat..aminnnn


From our FP.

Hi auntie, uncle, girls & boys,


Hani nih saya dah 3 tahun daaaaaaaaaaaa.....but kalu ikut term school., saya dah 4 tahun. Mummy sy pun dah confuse....tuh br kami 2 adik beradik., mummy dah serabut...tak lagi Hani & Ichlas mintak adik kat mummy...mau mummy kami jadik hijau.

Since saya dah besar, saya request kat mummy nak gi school. Saya nak gi school ini: http://www.smartreader.com.my/. Coz sy selalu tgk dlm tv n selalu nampak time gi jenjln naik car ngan mummy & daddy. Tuh mummy & daddy dok pening kepala nak korek duit...kekekekeke

saya manja ngan daddy coz daddy suka layan tgk tv, mkn sweet. Kalu ngan mummy dia amat strict...kul 10mlm dah kena tido and x boleh tido depan tv..mesti kena tido bilik sdr. Dah tuh sblm tuh, kena dgr mummy baca stories. Then mummy akan buat quiz test sy reti tak 1-10. yes yg tuh saya pass but ABC saya x betul lagik.

Saya still x suka makan.. Coz bukan apa..saya nak jaga badan agar ramping..x mo jadik mcm mummy yg buncit itew. Saya suka mkn benda bersup esp mummy masak but kekadang saya x lalu mkn, sy akan makan gak coz takut mummy marah plus kecik hati penat2 dia masak.


saya suka gi jenjln. selalu saya tanya mummy..bila nak gi shopping....but yg x best..mummy yg dok shopping tuk dia..kitaorg tgk ja lah..but skrg saya dah pandai demand kat mummy nak pakai baju itu ini or fesyen itu ini. N mummy mmg sporting coz dia akan bg saya pilih baju apa yg sy nak but for sure dia akan tgk price tag jugak.

saya suka tgk mummy make-up. But tgk mood mummy nak make up or not..kalu mummy make up cantik sgt....that why sy selalu curik mummy yer makeup beg.. Sy suka pakai itew eyeliner, blusher and tik(lipstick). Kekadang sy jugak akan makeupkan adik saya..Ichlas.Kawan layan ja..


Saya skrg suka bertanya itew ini..cz sy nak belajar...byk benda yg saya belajar dr bertanya. saya akan bertanya kat mummy & daddy bertalu-talu sampai diaorg x larat nak layan. Selagi diaorg x jawab sy akan tanya plus sy suka menyampuk bertanya bila mummy & daddy dok tgh bersembang..angin ja mummy & daddy..nampak ja asap keluar dr telinga mummy.

Itu saja sy nak citer bila saya dah 3 tahun nih......byk benda lagik pasai saya...but sy lenguh tgn nak taip nih..plus dsy taip nih time mummy x ada.sy curik2 guna lappy mummy..iyolah sy mana ada lappy...

Sy tunggu mummy & daddy nak buat x party tuk sy but dgr2 citer mummy nak belanja mkn sy n nenek(bb sitter). Plus dgr citer , acik dok pujuk mummy balik Penang n Daddy ada suggest buat party sy kat Penang. Dioarg nak suruk tok wan belanja.pandai btul mummy.

Sy ada mintak basikal kat mummy & daddy but tak tau lah diaorg nak bg ker tak ? sy juga mintak umah br with bilik sy sdr with design princess. Itu pun x tau bila mummy nak bg...But apa2 pun......sy bersyukur dah 3 tahun sy kat dunia nih..Sian kat mummy yg dulu pulun push sy but saya merasalah mkn pizza,mkn satay n gi jenjln pesta pulau pinanh before sy keluar. That sampai hajat sy tuh br saya dgn rela hati keluar on 19 Dec 2005 pada kul 10.19pagi.

Meh wish saya yer!!!!




luv,
Nur Iswahani Izzati

Thursday, December 18, 2008

Tie Rack Sale & Crocs Warehouse Sale again..

Girls,


Meh la kita tabur zakat even kepala pening tuk keluarkan duit tuk anto anak gi school....hik hik.

Nak promote my friend yer sale nih..dia jual Tie Rack where all from London. (tetiba teringat lagu London bridge is falling down).


The cost just RM45(including postage) yer Puan2. Kalu nak murah lagik..jom kita combine order....Then we can get cheaper n also more tie racks will be on our collection.

Bila sampai cni kita buat potluck sambil bedak2(agih2) tie rack ..kekekekeke

nih blog dia: http://amihoney.blogspot.com


Then 2nd..mak nak kasik tau nih...since some of you have been asking for the Crocs warehouse yang mak serbu last week.....nih ada berita gumbira ...Crocs warehouse akan ada lagik this week...(wah mcm Crocs tuh mak yg punya).

Sale start on today 18th Dec 08 until 20th Dec 08.

nih info dia:

pic courtesy from ShoppingnSales




This time the sale organized by Pinang Medical Supplies ( I dont know what relation them with Crocs) :-P


Crocs On Sale

1. Aspen

2. Professional

3. Scutes

4. Ithaca

5. Axle

6. Kids Motion

7. Kids Scutes

8. Hi Cruiser

9. Sobek

10. Sling bags

11. Messenger Bags

Location (Tel 603 7845 3919)

23 Jalan PJU 1A/18

Taman Perindustrian Jaya

46050 Petaling Jaya



For more info or the peoples comments regarding this whse, you can click here.



Selamat tabur zakat!!!!! yeahhhhhhhhhhhhhhhhh





Tuesday, December 16, 2008

Picture Collection 3: Gurney Drive + pasembor

So sambung balik gambo2 aku balik Penang hr tuh. Lps dr Taman Botani(Botanical Garden) trus gi Gurney Drive lepak2 ambik udara laut yang tercemar.honestly, quality air laut kat Gurney Drive nih makin hari makin teruk..it might be caused by construction lebarkan Penang Bridge.








Then gi mkn pasembor kat sebelah Gurney Plaza. Bg sapa yg x pernah pegi, jgn confuse nak gi mkn coz actually dia ada 2 sections where on the left is Chinese Stall and on the right side lak baru lah Malay/mamak stall.

Yang nih pasembor yang Mr. Hubby beli. RM 6.


Then Ichlas fav dia satay..satay nih harga RM0.50 jer...besaq mcm satay Haji Samuri ja.


then saja gi cuci mata kat Gurney plaza. Dulu port aku time bujang2 or time aku PJJ ngan Mr. Hubby.
Our 1st shot with Christmas tree.



Then aku jumpa my bestfriend aku la.....nih lah geng aku lepak2 time bujang. share suka n duka. Baru jadi mummy.
My bestfriend 4 eva. But skrg mcm x serapat dulu since masing2 dah berfamily n dok jauh.
anak teruna dia. Aryan Nael..Segak kan.maklumlah mak n pak dia pun segak.

hani & Ichlas dok tunjuk ciri2 kakak & abang mithali...



Lps tuh balik umah daaaaaaaaaaaaaaaaaa...tido n tido.

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.