Saturday, November 22, 2008

Sumpahan Kucing Ker?

Now, aku dok burn gambo2 dlm lappy Mr. Hubby nih...Patutlah Mr.Hubby kata lappy dia slow. Aku tgk sikit punya gambo yg aku transfer dr D60. Byk gambo Hani & Ichlas la. lappy aku pun dah slow tuh. Gambo mmg bersepah2. Aku yer PC kat umah pun da penuh tuh....nak kena transfer semua gambo2 tuh dlm CD.

Actually dr semlm aku dok copy. Sampai habis CD dah la...jap gi nak keluar, kena beli CD lagik.Mentang2 memory card size besar...dok snap ja...Nih x pk lagik nak printout gambo2 nih. Mau habis beratus gak nih.

Dalam dok godek2 lappy Mr. Hubby nih, aku jumpa gambo nih, aku teringat aku nak share ngan korang pasai citer kucing n seangkatan dgnnya.



Sekarang family aku kena sumpahan kucing(rasa yerlah). Sebabnya aku, Hani & Ichlas x leh dekat ngan kucing or binatang lain yg berbulu. Citer yer mcm nih, dulu2 waktu kecik aku mmg ada pets kucing n rabbit. Rabbit aku ada kandang kat luar but ada one day in the morning rabbit aku dah hilang n cari punya cari, rupa yer dah kena mkn ngan anjing. Kucing aku pulak mmg byk but semua sihat2. I used to sleep with them. Aku ingat lg kucing2 aku tuh selalu pagi2 nak ikut aku kayuh basikal gi sekolah.Then bila aku masuk asrama, mak buang semua kucing..huhuhuhu

Then waktu aku preggykan Hani aku dok kat Penang. Then ada one day, ada org buang kucing kat umah aku. Aku trus bela but parent aku halang coz akukan pregnant..mana leh dekat ngan kucing. Merbahayakan aku yer kandungan jer. Br ja mesra ngan kucing tuh, next day aku balik kerja kucing tuh dah x ada. Mula2 parent aku kata dia dioarg tak tau mana kucing tuh but bila mlm anak sedara aku gi pecah rahsia. Dia kata Wan gi buang kucing tuh.Apa lagik aku melalak la n trus merajuk ngan parent aku for 2 days.


Bila, hani lahir paed cakap dia mmg ada allergic ngan benda2 berbulu such as cat. Mmg kami avoided Hani dr cat even aku yer neighbour ada bela kucing. Kalu buka pintu, Hani nampak melalak dia nak terkam itew kucing.

Bila ichlas lahir lak, aku br perasan mcm ada 'sumpahan kucing' jer..Waktu umur dia dlm 8 bulan dia kena cakar ngan kucing.kalu korang bc FP aku sblm nih ada entry dia. Siap kena jahit gak la.

nih penjenayah nyer


hasil seni penjenayah



hasil seni dok


Then lps tuh ada gak aku bg peluang kat Hani & Ichlas main ngan kucing or rabbit mcm time kami yer vacation ke Langkawi. But balik2 tuh trus anak aku gi clinic for nebulizer. Even gambo ichlas yg dok pegang kucing tu pun bila balik yer siap kena larik gi Pusrawi for nebulizer but still tak ok n trus gi Selayang ER for nebulizer again for 2nd time in one day.

So, agak2 korang btul tak kitaorg nih kena 'sumpahan kucing'?

3 comments:

  1. kelakar jer tajuk watie huhu.
    allergy dgn kucing kot hani and ichlas tue.ami pon sukee bangat dgn cats!penah kene cakar kat dahi sikit lagi nak kene mata hehe.

    ReplyDelete
  2. sian nasib kucing tu,,kucing tu tak bersalah tau..nanti aku suruh kucing2 tu saman family iswatie ni

    ReplyDelete
  3. alamak,ngeri la plak tgk tgn Ichlas tu kena cakar..sian dia.

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.