Wednesday, November 12, 2008

Mintak simpang...

Last sunday, br bertolak dr rumah nak ke Putrajaya, kat simpang umah aku ada xcident. Actually aku selalu perasan kat simpang umah aku nih selalu sgt ada kereta langgar divider. But selalu tgk kesan ja...

Kalu 2tahun lps, kalu nak datang Prima Damansara nih kena redah jem but alhamdulillah skrg jln dah ok...3 lane lagik n ada exclusive simpang ke Prima Damansara. Just kat cni x ada jejambat nak lintas jln. Even ada kes where bangla kena langgar ngan kete time nak lintas jln. aku lalu tempat tuh 1 day after excident pun aku still nampak darah spreadout kat divider jln.

Then..pasai simpang aku nih kena belok ckit...x sampai seminggu siap, tgk2 divider dah kemek. So aku selalu pesan kat Mr. Hubby, adik aku, parent aku n kawan2 kalu nak dtg umah aku kat simpang tuh kena slow2 ckit.

So berbalik pada citer ptg Ahad tuh, time nak keluar dr simpang tuh tetiba nampak ada keter dah separuh nak terbalik. Ingat its happened dlm tghari but tetiba aku nampak pintu terbuka n pompuan India keluar. waktu tuh x ada sapa lagi gi tolong. Kira fresh lagik la..So Mr Hubby dgn rasa tanggungjawab warganegara Malaysia n semangat perpaduan gi lah tolong. Lps tuh ramai lah yg berhenti n tolong. Then semua passangers keter pun dah keluar so orang ramai pun tolong tolak keter tuh. kami nih tgk dlm keter ja lah. Mr Hubby pun balik ke keter kitaorg, bila tgk org ramai tolong.

nih aku sempat jd mamarazi jap ..snap from our car:





Then, last Monday, time kitaorg balik dr kerja, ada lagik excident where its involved 2 cars where satu keter dah berpusing lawan arus while lagik satu terbalik where bumbung dah ke bwh n block our simpang.

So as moral.....Mr Hubby, could you please slow down the car bila sampai simpang tu yer!!!! mak tatuttttt. then my friends, kalu korang dtg umah aku korang slow down yer kat ctu..

1 comment:

  1. haa..along pun ada citer yg xcident kete terbalik tu..dia balik keje ikut tol sg buloh..jem gile..heheh

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.