Tuesday, January 19, 2010

Sah Jawatan




Tadi tengahari sblm ambik kids, org admin call suruh dtg opis.

Org Admin : " Akak datang la opis, pengarah ada"
Me: "Ok..akak gi skrg"  *sambil tersenyum kerang busuk*



sebab apa? sebab....

*
*
*
*
*
*
*

t/tangan sah jawatan n pilih skim KWSP or PENCEN. jadik agak2 korang which one i choose coz sblm nih x terpk lagik nak pilih yg mana. Even i didnt discuss it with Mr Hubby.

Alhamdulillah. cepat btul process for our new batch compared kawan2 yg lama dulu byk prosedur lagik nak kena buat sblm dpt surat sah jawatan nih.

Alhamdulillah!

Note to myself: *Kena giatkan kerja with Research and Innovation pulak..leh fight for APC lak....hahahahahahaha..berangan mmg no 1 Cik Puan Watie nih..hik hik hik *

6 comments:

  1. tahniah ler..akhirnya sah jugak jawatan....mmg syarat kene sah dlm masa 3 tahun.

    so pilih kwsp or pencen?

    ReplyDelete
  2. sah jawatan or sah perlantikan?
    cissss..x aci..aku masih sah perlantikan lg..sah perjawatan belum lg..tunggu settle kursus induksi khusus ja 27.01.201o kt SUK..yg lain settle..(tapisan keselamatan, induksi umum, exam undang2) cuma result induksi umum belum receive lg..nnti weeekend aku nk serang INTURA..dah lama bis kursus..until now masih x received any result from them

    ReplyDelete
  3. congratsssssss to you.. bila nk further study..oversea ke...hik hik

    ReplyDelete
  4. Wah tahniah! Kalo pilih pencen nanti boleh tutup akaun EPF pastu boleh meronggenggggggg kekeke.

    ReplyDelete
  5. RE:

    Nina- tu lah kira x sampai setahun lg dah sah jawatan dah. off course ambik pencen.....Is pulak dah EPF.

    Nora- wei..aku sah jwtn la...tu lah slmt dok kat kolej komuniti nih cepat...lagi 3 tahun la leh apply samb belajar

    Fynnaz- hahaha...xx sabar lagi 2tahun yer nak kirai duit EPF..dah tuh seronok tgk dlm EPF hasil kat private dulu...

    ReplyDelete
  6. pasni leh amik PTK plak..hahahha..PTK yg amat membosankan...skrg dah ada format baru...gi kursus...rasanya PTK leh amik after 3 yrs kot...xtau la kat tmpt korang..

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.