Tuesday, January 26, 2010

Baked Macaroni & Gulai Ketam ngan Nenas


Ok yer puan-puan.still sambung with the mouth-watering entry. Another my hasil-air-tgn-isteri-ibu-mithali. :P

dah lama mengidam baked macaroni. Since dah ada balance of spagetti balognese sauce, trus buat baked macaroni. Thanks to my tester-off course kids and gegirls yg test kat 'kedai papan'.

harus tabur cheese byk2 yer...... gemuk?? abaikan..lps makan br rasa menyesal...kekekekeke



nih pulak my 1st attemp buat gulai ketam ngan nenas. Its true yer Puan-puan my 1st attemp since im not a crab-lover. But teringat dlm fridge ada ketam membuak la nak buat.siap call my mom tanya recipe. My mom suruh beli serbuk gulai ikan kering Cap Tarbus. Jenuh balik office cr kat kedai2 nearby Cap Tarbus tuh. But tak ada. as option guna rempah kari ikan cap Adabi  but tambah with Jintan Manis. Jintan manis pun beli kat kedai runcit suruh org kat kedai runcit tuh ambikkan. Mak x lulus lagik bab2 jintan nih.



Gulai ketam ni pun buat dlm kul 9pm due tuh bohsan angin-satu-badan tunggu Mr Hubby yg x balik2 lagi kerja. Bz betul...Menjadik jugak even on that time not in good mood. Mr Hubby balik trus cedok nasi. Huh senang btl jadik laki.

7 comments:

  1. terliur la..terasa lapor nih...:0

    ReplyDelete
  2. watie cap tarbus tew ada kat penang and utara je .

    my mil kalau balik penang ...rempah cap tarbus nih la dia restok dolu

    ReplyDelete
  3. Rempah tarbush tu memang sedap kalau buat kari tapi susah nak dapat kat KL ni...btw...dua2 masakan nampak sedap :-)

    ReplyDelete
  4. sedappnyee,makin byk menu best2 nie watiee!macaroni tue paling tak tahan yummmmmmyy

    ReplyDelete
  5. watie, baked mac tu nmpk sdp la.. dulu my mom sllu bat.. tp skrg ni dia da mls nk bat dh.. coz her style tu leceh... beb, post la resipi baked mac ko tu... tingin lak aku nk menerainyer.. w/pun rmh aku xdak oven.. huhuhuhu

    ReplyDelete
  6. yeah2...

    sayelah gegurl yg melantak baked macaroni anda di kedai papan..hihi...

    ReplyDelete
  7. RE:

    Jane- apa lagik..pi buat cepat

    Moon- yer ker..tak tau pun kat sini tak ada..lps nih harus borong la kan...

    Eynda- sy sellau guna rempah adabi..but rupanya tarbus sedap noo.........patut la kari mak sy sedap...

    Ami-alamak mak yong sorang dah terliur nihhh

    Zareene-ko nak ker baked mac aku?? malu ja.....simple sgt weihhh

    Mamaaliff-gegirl..kalu sedap puji yer..kalu x sedap shhhhhhhhh

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.