Thursday, January 14, 2010

mari belajar crimping cable..statement ganas tak???


Nih citer basi yer Puan-puan & Tuan-tuan ( eh ada ker tuan2 yg bc blog i nih? )

End of December is the semester break at my college. Since our networking lecturer is transfered to another branch so x ada lah pengganti networking lecturer. In order to transfer his networking knowledge, i selaku penyelaras buat la course for IT lecturer tuk transfer the knowledge tuh....

We learnt the basic networking & wifi.  So merasa lah crimping n buat configuration.  Honestly kat UUM dulu x pernah pun pegang cat5 tuh...

1st day kitaorg bljr crimping cat5 jer...coz kat college ajar student guna cat 5 jer..

nih anak murid rajin..aippp Puan salmi jgn tido..


2nd day crimping coaxial cable.susah ckit coz keras






tgk 2 org nih yg pulun nak crimping



i rileks ja coz mintak lecturer networking yg buat..sessi dera..hahahahaha

technician pun cool ja buat...

nih tok guru yg ajar coaxial cable n wifi

3rd day belajar design n configuration...nih semua dok pulun potong


nih dok gosok papan kasik smooth..habuk so jd minah arab jap..

kitaorg kena buat mcm nih

hahah..ckit punya sepah..yg belajar 5 org but sepah satu lab mcm 30 org..dah la tuh time sepah ada nazir datang..

yg nih yg i buat..percaya tak??  percaya lah mmg i yg buat...



lps nih yakin lah nak ajar Networking. but Puan Salmi yang ajar sem nih...bravo for her

4 comments:

  1. cayalahhh..pasni leh bukak company membekal barang2 network plak..heheh..aje kejenye gile nak motong bende2 alah tu...ishhh..hehehe..

    ReplyDelete
  2. waahh bagusnya.. aku rasa last wat kerja2 gini masa tingkatan 3.. KMT (kemahiran hidup tambahan) hahaha gila gagal bab potong2 kayu dawai nii.. baik aku potong benang lagi bagus

    ReplyDelete
  3. RE:

    salmi- u must thanks me bg glamer

    Nina-aminnnnn

    Tini-kira baguih la hang potong benang..ok tuh.....kalu aku potong nak buat baju trus jd seluar

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.