Tuesday, January 12, 2010

Moi Sup & Makanan lagik


Okeih hari nih citer pasai makanan lagik since saja  nak bg naik semangat coz hari nih at my college ada registration for new students. Plus dah lama kan x citer n tunjukkan what i've cooked at home.

Actually ada masak kat rumah cuma ada mood swing ckit...dah la tuh kalu dah masak x ambik lak gambar coz trus ngappp...lapar memanjang...mcm mana nak diet coz i cant escape rice even 1 hari...trus rasa nak pengsan..serius!

Masa ujung minggu br nih hr Sabtu memula plan nak buat sambal tumis ikan n rebus kerang but tetiba tertukar plan buat moi sup. Dah la tuh sedikit rosak program bila my Gen 2 x leh start. dah la tuh Mr Hubby ada Project kick off at Bkt Kiara. Jadik dok diam2 la kat rumah. So melepas la nak beli blender(coz my 5 years blender dah x leh guna) n beli telur masin......baru leh buat ala2 moi sup Ani Utara.





Moi sup yg x bape kick coz tukang masak masak sambil x ada mood... Cili kicap....since x ada blender tumbuk cili burung ngan bwg putih then tuang kicap manis cap kipas udang. Ayam goreng lak guna ayam goreng segera.. goreng ikan bilis.....senang citer..mkn trus n lps tuh trus nampak bantal....zzzzzzz


lps ada jumpa gamba dlm SD card menu hari Isnin hr tuh.. Waktu 1st day kids gi school.


udang masak sos...eh yg nih cooked by Dahlia. kids balik school trus mkn byk


balik kerja..petang tuh samb masak ayam masak 3 rasa

yg nih Dahlia yg masak coz dia kata teringin nak mkn sambal terung

mkn lak ngan ikan goreng


perghhhh...mmg sedap....Mr Hubby balik lambat so Dahlia temankan makan...kitaorg mkn x pandang kiri kanan...org kata aku pandai bela bibik coz bdn dia mcm di pam pam....bila kejar Ichlas lari tgk dia termengah-mengah..isk...not good!

kena beli CD aerobik ...boleh kami beraerobik sama2.

3 comments:

  1. haaa watie,masak sedap ari2 mana la tak di pam pam bibik tu. hahaha

    moi sup sedapnya! lama tak makan,nak suh mak buat la hiks

    ReplyDelete
  2. RE:

    Bai- teringin ja x mo masak but kalu x masak anak2 nak mkn apa?

    dey ....masak la sdr senang sgt..nih nak suruh mak buat..caitttt

    ReplyDelete
  3. watie, moi hang tu walau nmpk simple, tp cukup tuk bat aku salivating kat opis nih.. :D

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.