Wednesday, January 13, 2010

Mari daftar dgn Nuffnang!


This entry special tuk Zareene & kekawan gegirls yg nak tau pasai Nuffnang nih.

Actually mak pun bukan la active sgt in blogging world nih. Ikut mood mak...kalu ada mood dok mengadap blog ja...but kalu x ada mood..mmg x buka langsung my own blog. Kekadang x tau nak citer apa...Tgk blog org lain ada ja idea nak citer .

And the most important thing is mak bukan blog sebab nak dpt duit dr Nuffnang but apa salah kalu menyelam sambil minum air kan :P.


My earning pun x la byk mana....x claim pun lagik..biaq peram bg byk sikit......boleh la mak buat BBQ tuk kekawan kan....kan?kan?

Apa itu Nuffnang?  Nuffnang nih adalah satu advertising community. Diaorg enable graphics advertising appear kat blog kita.  But 1st of all korang kena la register dgn Nuffnang nih. jap g mak ajaq mcm mana nak register kat Nuffnang nih. Cik Puan OvenHangus kita pun dah register..

Ok citer pasai Earning kan......ada 3 types of earning:  Buffered earning, Metered Earning,Campaign Earning


kalu lagik bertuah..nuffnang select korang as special appearance dlm mana2 advert..byran tinggi oiii..

jadik dlm entry nih i ajar how to register wth Nuffnang..kacang ja....

1) Mula2 pi website Nuffang - http://nuffnang.com.my/
2) Klik Sign Up
3) Pilih Sign Up As Blogger
4) Isi registration form tuh and clik Sign Me Up button
5)lps tuh jawap la questionaire tuk identify what type of u n what type of adverts yg leh nuffnang letak kat blog korang.
6) klik la mana2 yg patut....n bubuh add la A Unit coding dlm blog korang
7) Start blogging and start dpt duit.


Despite dr earning money frm Nuffnang, you also can participate dlm activities hosted by Nuffnang and partners diaorg. Ada tgk wayang, attend launching product, n also mcm kitaorg attend  br2 nih...Nuffnang Friso family Day out. mcm mana nak partiipate dlm activities nih ada byk cara.....kena buat special blog entry as per request or just send them email.

Happy Blogging!

p/s: nanti mak letak mcm mana nak letak Nuffnang yer Ad Unit dlm blog korang coz petang nih nak bwk kids jumpa Dr Zul KPJ Shah Alam balik due their allergics.

2 comments:

  1. uish.. terpampang nama aku kt posting ko nih.. malu aii... papepun tima kasih sbb sudi tunjuk ajar... :D

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.