Friday, August 20, 2010

Menu 9 Ramadhan

Ok..despite sedih pasai kereta...menjadi jugak masakan tuk berbuka posa semalam. Mula2 x ada mood but bila sampai ja kat dapur trus ada mood..trus lupa pasai keter.



Jadik layan lak menu kitaorg semalam. Puas hati makan masakan sendiri coz sehari sblm tuh konon beli lauk kat pasar mlm but mkn mcm x leh nak telan. Makan makanan masak sendiri lg best.


Menu2nya:


gulai udang ngan terung n tomato...special coz guna Rempah Cap Tarbus

ikan pari bakaq
ayaq asam n ulam ..leftover hr apa tah
cili kicap..leftover jugak. tahan coz simpan dlm fridge.TQ to tupperware

ikan bakaq with santan berlada.

kangkung goreng kicap

laici ais

dessert tuk bodek Mr hubby agak dapat betul my car...Apple crumbe with custard sauce. TQ Amihoney for the recipe


n ada 2 yg diberi oleh jiran.

sotong kungfu


n rendang ayam

eh ad alagik jiran kasik...cucuq badan yg digoreng kat rumah i coz umah jiran dah habis gas..mesra kan kitaorg...siap leh mintak bwg.....kongsi dapur..hehehehehehe

Hari nih x masak coz nak pi check in hotel( rumah adik) kat putrajaya. Jumpa di param Putrajaya yer....but nak mkn apa yer?

1 comment:

  1. wah! apple crumble dgn air laici tuh sangat menggoda hokay! bak lah mai sini sikit!

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.