Tuesday, August 17, 2010

Menu 7 Ramadhan



Nih pulak menu semalam..gigih masak coz tekak nak makan masakan diri sdr....x lalu nak makan makanan param yg belum tentu rasa sedap n blum tentu bersih.

Jadik mmg ada stock dlm fridge segala jenis binatang coz borong kat Pasar Banting. But tobat x mo pi beli dah coz beli 1 ekoq ikan terubok, 2 ekor bawal hitam, 4 ekor ketam n 2 ketoi ikan pari kena dlm RM70. telan air liur waktu nak bayar....

layan gambaq ja lah time t/hari nih:

Gulai ketam ngan nenas.special nih coz guna Rempah Cap Tarbus.
korang ada rempah tuh?
lps tuh daging masak kicap.

kobis masak kunyit n bubuh teloq
nih pembangkit selera...sambal tempoyak...

then kena ada lah ulam-ulaman

n sardine roll
lps jiran kesayangan n baik hati bg kerabu sotong ngan ayam
bersama dgn cucuq jagung
Trus lepas masak kaki lenguh....naik atas mandi sambil duduk atas kerusi. But yg pasti time berbuka mkn berselera hingga jd ular sawa yg kekenyangan dan terus lps maghrib terleweh...Lampu ultramen dah blinking. Jadik tugas daddy la ajar kids Iqra', buat homework n reading. Fair la kan coz mummy dah masak sedap2..kekekekeke

1 comment:

  1. ishk...KETAM itu menyelerakan...
    mahal x ketam tu??
    nak masak..tp x reti nak siang..huhuhuhu

    banyak gak yek lauk pauk....
    tu sampai sahur atau memang habis masa berbuka yek??



    Sumijelly.com

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.