Nih pulak menu semalam..gigih masak coz tekak nak makan masakan diri sdr....x lalu nak makan makanan param yg belum tentu rasa sedap n blum tentu bersih.
Jadik mmg ada stock dlm fridge segala jenis binatang coz borong kat Pasar Banting. But tobat x mo pi beli dah coz beli 1 ekoq ikan terubok, 2 ekor bawal hitam, 4 ekor ketam n 2 ketoi ikan pari kena dlm RM70. telan air liur waktu nak bayar....
layan gambaq ja lah time t/hari nih:
Gulai ketam ngan nenas.special nih coz guna Rempah Cap Tarbus.
korang ada rempah tuh?
lps tuh daging masak kicap.
kobis masak kunyit n bubuh teloq
Jadik mmg ada stock dlm fridge segala jenis binatang coz borong kat Pasar Banting. But tobat x mo pi beli dah coz beli 1 ekoq ikan terubok, 2 ekor bawal hitam, 4 ekor ketam n 2 ketoi ikan pari kena dlm RM70. telan air liur waktu nak bayar....
layan gambaq ja lah time t/hari nih:
Gulai ketam ngan nenas.special nih coz guna Rempah Cap Tarbus.
korang ada rempah tuh?
lps tuh daging masak kicap.
kobis masak kunyit n bubuh teloq
nih pembangkit selera...sambal tempoyak...
Trus lepas masak kaki lenguh....naik atas mandi sambil duduk atas kerusi. But yg pasti time berbuka mkn berselera hingga jd ular sawa yg kekenyangan dan terus lps maghrib terleweh...Lampu ultramen dah blinking. Jadik tugas daddy la ajar kids Iqra', buat homework n reading. Fair la kan coz mummy dah masak sedap2..kekekekeke
ishk...KETAM itu menyelerakan...
ReplyDeletemahal x ketam tu??
nak masak..tp x reti nak siang..huhuhuhu
banyak gak yek lauk pauk....
tu sampai sahur atau memang habis masa berbuka yek??
Sumijelly.com