Monday, August 23, 2010

31 weeks of pregnancy


Alhamdulillah..im entering 31 weeks of pregnancy....


Lps keluar dr hospital hari tuh every weeks ada jer appointment kat SMC berjumpa dgn 2 doctor..sorang doctor yg rawat time im hospitalized n sorang lagik Dr Siti la.

Last week jumpa Dr Hamidah n Dr siti.

Dr Hamidah monitor my cough. dia heran my cough x ok2 lagik even im completed my antibiotic. Jadik dia nak jumpa lagik the next week nak tgk progress.plus she prescribed me with new antibiotic. Kalu x ok gak dia nak refer me to ENT. Maybe dia kata x baik2 coz i've got sinus problem.

Jadik last Friday pegi balik jumpa Dr Hamidah.... my cough dah x ada...hasil mak bedal ayaq ais..pantang minum ais pun batuk..so bedal ja...trus jd ubat ais tuh..kekekekeke..jgn bg tau kat doctor yer...


Then jumpa pulak Dr Siti.. mcmm biasa doctor akan tanya habaq....haruslah senyum nak tunjuk kata habaq baik.... lps tuh check BP, urine n timbang. Berat turun 1 kg ..maybe coz demam hari tuh. Lps tuh mcm biasa scan....Baby weight estimated dlm 1.4kg dah..n bb active x reti dok diam. Hani & Ichlas pun excited tgk bb kat mesin scan..as usual doctor will print out 2 copies gambaq bb tuk Hani & Ichlas


Lps tuh jugak...ambik jab tuk kancing gigi.. Doctor nih main cucuk ja..dah la mak fobia kat jarum esp lps keluaq hospital..owchhh...sakit ...i hate needle! Nanti time sy bersalin...time doctor jahit tuh buat slow2 yer..kalu idak mak sepak....hahahahahaha


As usual dpt la goodies beg dr Dr Siti. Nihh yg x jadik nak tukar gynae nih..hehehehehehehe.

lps nih kena jumpa gynae every 2 weeks.uuihhh x lama dah yer...GULP!


5 comments:

  1. best nyer jumpa doctor dpt goodies bag.....camni kene slalu p jumpa doctor la

    ReplyDelete
  2. wah bestnyer dpt goodies...kite tak penah dpt plak...kalau lepas bersalin baru dpt eheheh

    ReplyDelete
  3. watie...ko jumpa doctor apa dpt goodie bag ni???ni yg nk tukau ambik gynea sama ngan ko ni hehehhehe walaupun belum preggy lagi..=)

    ReplyDelete
  4. wahhh seronot nyer dh nk dekat...teringt kedebar debaran tgu mase :D takecare bln2 pose ni...

    ReplyDelete
  5. RE:

    Gee-kalu boleh nak jumpa tetiap minggu....hahahahaha....kang nak meluatlak gynae tgk muka watie..kekekeke

    Farra-mintak2 lps bersalin pun dapat lagik..kekekeke

    Ayien- aku jumpa Dr Siti kat KPJ Selangor Specialist Hospital. Aku dgr kawan aku kat Pantai Medical Center lagik dapat byk. weih hari tuh perut ko rasa gerak2 apa kes?

    Iefa- aah even nih 3rd child but still rasa berdebar

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.