Tuesday, August 17, 2010

Menu 6 Ramadhan

Hari Jumaat sampai hari Ahad menu berbuka puasa adalah menu Pasar Ramadhan. Since MC sampai hr Jumaat hr tuh trus petang zass ke Putrajaya tuk check in kat rumah adik Presint 15. Saja lepak sana coz dgn harapan senang nak pi terjah Pasar Ramadhan. Tgk2 last minute adik n husband dia balik Penang since husband dia ada meeting kat Penang hr Isnin. Kami tetap jugak check in kat umah adik n buat mcm rumah sdr. :P


Punya excited pi Param Putrajaya. Tamak nak makan itu ini but tekak nih nak mkn Nasi Tomato. Then tgk ada kedai murtabak org q punya panjang..trus q jugak but sampai giliran mak yong murtabak dah habis....huh sentap btul aku.....last2 time buka posa mkn suku ja nasi tomato...nasib la tekak x bp sedap lagik.


Hari sabtu lak terjah Param Tmn Tun...my fav spot coz nak beli Ikan Bakar Pak Tam Utara...Mmg best ikan bakaq dia coz sambil bakaq dia perah limau, bubuh sambal n bubuh ayaq asam... then pk malaih balik Putrajaya tuk berbuka 2 org kami ja trus singgah umah x-bb sitter kat Prima Damansara tuk berbuka posa sama2..br berselera buka posa coz mkn ramai2.


Hari Ahad lak mkn makan Param Putrajaya jugak,,,,ayam masak merah ngan ikan sumbat belakang.


jadik semlm dah ada kat rumah Banting haruslah masak....dr awai pagi dah plan nak bakaq ikan terubok coz ikan tuh dah beli hari Jumaat kat Pasar Basah Banting sblm bertolak ke Putrajaya. Lps tuh teringin nak mkn sambal tumis sardin...


jadi menu semlm yg dimasak sdr:

ikan terubok bakaq

bersama ayaq asam

dan jugak cili kicap+bwg besaq n perah limau
sambal tumis sardin
taugeh masak lemak
n as dessert buat cream caramel

Alhamdulillah berselera terus makan....burppp sampai Mr Hubby dah sembahyang teleweh kat rumah coz kekenyangan

4 comments:

  1. sodapnya caramel tuh! bak mai sepotong!

    ReplyDelete
  2. Sedapnya ikan terubok..
    Pencicah hang pun kemain menyelerakan lagi :)

    ReplyDelete
  3. watieee..rindu giler kt hang....moga selamat mengeluarkan baby no 3...:D

    ReplyDelete
  4. RE:

    Mama Glam-mmg sedap cream caramel nih..resepi Along Nina..

    Zell- itu yg bg naik selera tuh..perghhhhhhhh

    Azie- rindu kat hang jugak...lama btul x dgr berita

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.