Punya excited pi Param Putrajaya. Tamak nak makan itu ini but tekak nih nak mkn Nasi Tomato. Then tgk ada kedai murtabak org q punya panjang..trus q jugak but sampai giliran mak yong murtabak dah habis....huh sentap btul aku.....last2 time buka posa mkn suku ja nasi tomato...nasib la tekak x bp sedap lagik.
Hari sabtu lak terjah Param Tmn Tun...my fav spot coz nak beli Ikan Bakar Pak Tam Utara...Mmg best ikan bakaq dia coz sambil bakaq dia perah limau, bubuh sambal n bubuh ayaq asam... then pk malaih balik Putrajaya tuk berbuka 2 org kami ja trus singgah umah x-bb sitter kat Prima Damansara tuk berbuka posa sama2..br berselera buka posa coz mkn ramai2.
Hari Ahad lak mkn makan Param Putrajaya jugak,,,,ayam masak merah ngan ikan sumbat belakang.
jadik semlm dah ada kat rumah Banting haruslah masak....dr awai pagi dah plan nak bakaq ikan terubok coz ikan tuh dah beli hari Jumaat kat Pasar Basah Banting sblm bertolak ke Putrajaya. Lps tuh teringin nak mkn sambal tumis sardin...
jadi menu semlm yg dimasak sdr:
ikan terubok bakaq
bersama ayaq asam
sodapnya caramel tuh! bak mai sepotong!
ReplyDeleteSedapnya ikan terubok..
ReplyDeletePencicah hang pun kemain menyelerakan lagi :)
watieee..rindu giler kt hang....moga selamat mengeluarkan baby no 3...:D
ReplyDeleteRE:
ReplyDeleteMama Glam-mmg sedap cream caramel nih..resepi Along Nina..
Zell- itu yg bg naik selera tuh..perghhhhhhhh
Azie- rindu kat hang jugak...lama btul x dgr berita