Tuesday, August 31, 2010

53th Merdeka Day & Nasi Lemak Sotong Daun Pisang


Salam Merdeka yang ke 53. Dah 53 tahun kita merdeka yer..Alhamdulillah rasa bertuah yer dilahirkan di tanah air Malaysia. Kalu negara lain blum tentu aman macam Malaysia nih.

Since Merdeka day jatuh dlm puasa maybe ada yg endah x endah jer hari nih coz lebih kalut dgn persiapan tuk Hari Raya.

Kalu x posa boleh dah bawak kids gi tgk perarakan Hari Merdeka...bg pendedahan dr awai lagik. But selamat semalam kids ada sambutan Hai Merdeka kat school diaorg. Teacher suruh pakai baju bertemakan 1 Malaysia but lately mmg malaih la nak cr baju tu kids..Jadik pakaikan dioag dgn Baju Melayu ngan Baju Kurung ja.


Semalam Mr Hubby cuti but me kerja...malaih nak ambik cuti coz cuti pun tinggai ciput coz dah byk ambik time raya nanti. But x ada class since dah ganti class awai2..kalu buat class pun blum tentu semua students dtg class....mesti ada yg ponteng.

X gi mana2...skrg dlm proses clearkan stock makanan kat rumah. clearkan segala jenis binatang dalam fridge. Maka jadi lah Nasi Lemak Sotong Daun Pisang. Yg best nyer kali nih bibik yg masakan semua. Me just balut ngan daun pisang. Bibik kalu buat sambal tumis dah lepas la... but x la sepower mine yer sambal tumis..kekekekekeke

lauk2 yer...





yg nih daging masak yg diberi oleh jiran. syg jiran sy.


lps mkn nasik lemak trus kat mata mcm ada gam......ngantuk gilos

2 comments:

  1. balutan mcm kat kedai punyer..first time tgk gambar ingat beli..rupanya mak yong ni bungkus...bagus!!!

    ReplyDelete
  2. hahaha.....susah kat cni nak cr yg balut dgn daun pisang...puas hati mkn dlm daun pisang.....sedap ja aroma dia...

    but bibik yg masak ns lemak...x kick sgt la...boleh la dia nak belajar coz dia kata nanti dia nek menjual ns lemak balik indon nanti

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.