Wednesday, February 25, 2009

Pecah Kapla...

Fara...bukan ko jer yang nak pecah kapla...aku pun.huwaaaaaaaaa


Last Saturday morning, i got Migrain Attack...attack yg berat gak la....sampai kena dikejarkan ke nearby clinic for pain killer injection.

Im not sure what caused it. But on Friday night, Hani & Ichlas nak tido ngan aku..saja nak manja2, peluk2 n guling ngan mummy.. so tidolah kami 3 beranak atas katil. Mr. Hubby tido bilik princess... Bila dah 2 org tido, aku lah tido x nyenyak coz aku dok ubah dioarg tido coz takut jatuh katil..tambah buas2 diaorg tido..main sepak kepala aku jer...so..maybe aku x cukup tido+ penat + byk pk= MIGRAIN.

dah la Sat morning tuh Mr. Hubby gi office. I try to take a nap but x dapat coz both Hani & Ichlas ckit punya aktif. panjat sana..panjat cni...tabur mainan & lawan gusti. Ckit punya sepah umah.. Nina perasan kan umah ckit punya semak?

Then ada sekali aku tido dlm bilik, nak tau apa kerja dioarg..diaorg buka fridge n buka bekas ubat2 aku....tu pun aku heran apasal x dgr suara diaorg....padahal dok buat kerja baik punya.. aku trus tgk..aku tgk kat tgn hani & ichlas ada clarinese..kalu x silap la...kat mulut boboi ada warna putih...siap sengih lagi...Ya Alalh tersentap aku....but aku tgk diaorg x ada apa pun..Should i bring them to doctor?

Dlm tghari aku dah tak tahan dah. Sakit kepala mcm nak hentak kepala. aku meraung plus aku muntah berbaldi..aku try Mr. Hubby x angkat2...iskkk...aku nangis dpn Hani & Ichlas. Hani siap pujuk aku, picit kepala aku n bg towel kat aku.. last2 Hani pun nangis...

Then, tetiba Mr. Hubby balik. Dia try urut but makin sakit. Last, dia bwk aku gi Klinik Dr. Normah. Hani & Ichlas pun follow. sampai kat kaunter trus aku cakap nak jumpa Dr. Normah even time tuh patient ckit punya ramai. Trus diaorg bwk aku ke treatment room. Trus Dr. Normah meluru kat aku n tanya kenapa. Trus dia decide nak cucuk aku...Siap pujuk aku jgn nangis..dia kata jgn nangis dpn anak2..heheheh..Sorry la doc, saya sakit sgt. So kena la sedas ccucuk kat b*nt*t...lps tuh aku still muntah n sakit kepala. But aku sempat jap terlelap. But bila bangun still sakit kepala n nak muntah. Dr Normah tanya..nak muntah lagi ker? coz kalu nak muntah dia nak bg 2nd injection . Bila aku dgr 2nd injection, trus aku tipu kata x rasa nak muntah da. Then..boleh aku terlelap kat room tuh balik. Sian Mr. Hubby, Hani & Ichlas tunggu aku. After 10 minutes, aku terjaga kepala dah x sakit just rasa pening n loya.

The effect from that, until now aku rasa loya n pening. I'm not PREGNANT yer puan2 coz pagi dah buat UPT plus aku br ja habis p****d. :-P

So kesimpulan yer......aku pening n loya nih..huwaaaaaaaaaaaaaaa..kerja aku bertimbun-timbun, byk meeting kena attend n byk class kena cancel & ganti....sigh!

12 comments:

  1. kesian kat ko...mc ke today..jaga2 diri baik2 jangan tension sangat...takpa bulan 4 pi bercuti ok

    ReplyDelete
  2. alahai jiran..
    siannye..keje kuat sgt tu..pastu travel sket pny jauh..
    rehat okey..

    ReplyDelete
  3. ada kene mengena rupanye tajuk.. hahaha.. patut la.. baca fara punye blog tajuk pecah kepala... yg ni pon pecah kepalaaa... peliksss gak.. hehe..

    ReplyDelete
  4. besan, teruk migran tu...take care ye

    ReplyDelete
  5. teruk gak migrain ko yek. aku tau sgt camne rasanye sbb aku pun sll kena tp taklah seteruk ko. ko take care....kalau ada peluang nk rehat tu, rehatlah yek.:-)

    ReplyDelete
  6. hmmm...tu la nina tgk wati hari tu mcm baru lepas "banjir" jer...malas nk sembang byk2..heheh..pasni pi spa la..relax2kan diri..buat rawatan utk badan...suoh la hubby mu jaga dua itu budak..akhirnya dapat gak umah sewa...pas ni leh la wat makan2..hehehe..b4 pindah...kekeke..

    ReplyDelete
  7. cuaca sekarang tak menentu, tu yg ramai mudah dpt migrain..including me!

    ReplyDelete
  8. Wati, kita ni sama ek rupanya, baru tukar bidang, masuk govt kan...betul biar kita bersusah2 dulu, nanti ley besenang2, memula org kata susah sbb kena wat LP semua, tapi bila dah lama, benda2 tu jadik biasa,tinggal nak revise jek....happy that u dah tune ngan env baru but kesian kat wati kena migrain plak, may be x cukup rehat...mai ni pun jenis worrier,asyik risau pikir itu ini jek...huhuuuu best watie jadik lecturer, mai ni bila lah nak amik masters...emm notebook lenovo tu mmg ringan n cute tapi x complete plak, yg compaq cq20 tu ringan n kecik sikit...

    ok watie, do take care!

    ReplyDelete
  9. watie penat sgt kot.take a break,rehat lebih sket ke ye,take care dear!

    ReplyDelete
  10. alahaiiii..siannyer...take care dear!!!

    ReplyDelete
  11. siannye ko watie...
    migrain smpi muntah bagai..ermmm aku pun kaki migrain gk..but so far lom smpi la ke tahap muntah cmtu..cuma doc ckp ubat yg dia bg kt aku tu..dh kire 2nd stage..kire ponstan biase tu dh tk lut pd aku dh..fuhhhh..

    anyway..eventho im not @ ur place..but im sgt2 understnd ur situation..aku pun sebenornye agak penin dgn ayyaz yg sgt hyper aktif la skg...arghhh mak tensi u knowww..

    so lepeh ni jd warga banting ehh..ermm aku kolo tkde aral kene jd warga manjung..kolo jd la..huhuhu..take care watie..

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.