Monday, February 9, 2009

After a week!

It been a week im working in Public Sector. The result is last Friday, i cried all night long...hehehehe..emo btul aku.

Byk factors yg menyebabkan aku nangis...but its my mistake, put high expectation on it. Being me worked in MNC company about 6 months, i can felt the different on it- working with locals and foreigners.

But whatever it is, actually it is to early for me to make the assumption. Maybe this is 'NEW' environment to me. Give me a time. I hope i can cope with this 'WORLD'. Insyallah.

Owh..before this i just got 2 subject to teach but now i got 1 more additional subject which is Pembangunan Diri. Tu pun lucky i checked my schedule in the website..tgk2 ada additional subject which x ada sapa pun inform me. My challege is looking the lecturer before this or 'Ketua Program' to get the syllibus and notes. Untunglah kalu ada notes, if not u have to make a research n prepare ur own.

Plus this Wednesday dah jadi 'project manager' for ICT Training. This is my fav actually. I hope that is small matter for me.

What make im pressure is everybody keep pushing me to 'pindah' ke rumah yg nearby with my office which currently like i said hati nih masih 'berat'. Im gonna miss my edible garden coz dah rasa mcm dah ada kat 'comfort zone' gitew. Owh...actually byk perkara actually i gonna missed. But dah 3 weekends gi Banting looking for rent house. But still x jumpa yg berkenan dihati but we managed to find school for Hani & Ichlas. But it is not Q-dees. Kalu ada rumah pun yg jauh ke dalam. Berkenan kat satu kawasan coz nearby with Tesco which is Taman Sungai Emas but x ada pun iklan nak sewakan ruman even byk umah yg kosong. Uhuksss.. So sapa2 org Banting , kalu ada info umah sewa let me know k.


P/s: Thanks to Nina being good listener dgr mak nenek nih berleter n also my Hubby, my sis n my parent yg dah cuak dgr aku nangis...

15 comments:

  1. watie, u taux masa i memula keje dgn satu company ni..benefit best semua la..then first day i menangis2 balik keje called my parents..and diorg rasa guilty sebab i menangis dengan alasan keje tu senang & i rasa bodo giler buat keje sng :p belagak okehh i time tu..but becoz i have too expectation in what im gonna do there tu sebab jadik mcmtu..

    i rasa if this is really ur choice, then just go with the flow.i know how good working dgn foreigner compared to locals...but u can do some change there kot, who knows kan?

    be tough ok dear? :)

    ReplyDelete
  2. RE:

    Okinokiyo-Thanks mai...terharu coz u understand what i meant..

    but i believe it is to new for me. Just i need my time and some space tuk suaikan diri..

    Thanks again dear!

    ReplyDelete
  3. watie..
    tak kira kat mana pun..cabaran dan dugaan ttp ada.

    serasikan dgn apa yg kita pilih..cekalkan dlm hati tu..whatever it is..kena teruskan..kena tunaikan!

    dah itu yang kita pilih kan????

    ReplyDelete
  4. Siannyer kak cino... xpe kak, banyakkan berdoa semoga Allah permudahkan urusan kiter kak... InsyaAllah..ade jln penyelesaian tue...

    ReplyDelete
  5. RE:

    Yong- tu lah ...actually coz x dapat nak serasi ngan kawasan Banting..hehehehehehe..But insyallah mmg kena truskan coz yg nih pilihan sy.

    Shiem-biasalah shiem..cultural shock nih.

    ReplyDelete
  6. hey kak watie..cheer up. Bare in mind that world is like a school. No matter how tough it is, even doing mistakes in every steps we take..it'll getting better and better soon because we learn. I know you do.

    Hidup anak kelahiran 18th Oct!!! yeahh!!! Peace =>

    ReplyDelete
  7. sabar la ye watie...anggap je semua tu dugaan..bila dah biasa nanti mesti ok kan...i know u can do it:-) area klang tak carik ke?rasanya kat klang byk rumah cantik2 skang

    ReplyDelete
  8. ada himah di sebaliknya tu..hihi..bestnya blk kg..kami mkn kari kepala ikan kat batu maung..best gila tempat tu..nnti kita mkn sekali ek..abg yg belanja..hihihihi

    ReplyDelete
  9. watie, sabar yer. insya allah..nanti semua dipermudahkan. aku doakan yg terbaik utk ko..:-)

    ReplyDelete
  10. anyway wati..hang sabar ek...insya allah...ada la nnt umah sewa..so buat sementara ni..bersusah2 dulu..xpe la..tapi yg penting jaga diri baik2 masa drive..ok..

    ReplyDelete
  11. ym me and i wil give u pak acheng's number.

    my ym id: eizany_05
    or u can email me too..
    eizany05@gmail.com

    ReplyDelete
  12. olo watie jgn sedey sedey ....mmg payah kiter nak pindah aku yg duk kat sri kembangan menyewa setahun nih pun rasa berat nak pindah walaupun pindah ke umah sendiri ..bak nko kata la sebab dah berada dlm comfort zone

    nanti aku ushakan umah kat area salak ek .....

    ReplyDelete
  13. Watie, selama ni u're in comfort zone. So skali ubah environment keje bleh accept lg...but nak suh pindah dr ur comfort hse mesti lg tertekan kan. Sabar yek. Lama2 oklah tu.

    Pasal travel jauh pegi keje tu Fin penah rasa. Imagine Fin dok SD ni kan pegi keje kat Shah Alam. Amik masa campur jem sume dlm sejam pun ada gak. Yg buat Fin tensen yg amat sbb Adam keje kat SD ni jer masa tu. Perjalanan pegi blk keje 5minit jer! Kira nya everytime dia ckp nak blk keje Fin still dalam jem...pastu biler dia call ckp dah sampai umah kita still stuck dlm jem!!! Pressure siyutttt!

    So hang in there yer.

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.