Sunday, February 22, 2009

After 2 & 3 week...

Sambung balik citer pasai aku yer luahan 1st week ari tuh.

Alhamdulillah 2nd week dah ok...i manage to compiled my notes, slides, quizzes & assignments. So dah ada complete set of my P&P tuk subject Internet, Math. Just pening ckit nak buat FRP(Fail Rekod Pensyarah) coz pending RMS (Rancangan Mengajar Semester) coz lecturer sblm nih x settlekan...x suka sgt la coz dek dioarg yer problem, kerja kita pending. X suker dgr alasan busy sampai effect kerja aku. Aku boleh ja buat siap stayback lagik kat office..x la balik sharp kul 5. :-P

Then task aku as Penyelaras Latihan Industri pun ok dah settle kerja yg pending n yg x settle by lecturer sblm nih. Kawan2 kat unit tu pun mmg satu kepala n x kedekut ilmu. But dah mesra2 ngan task tuh, nama aku naik dlm meeting with Pengarah Kolej untuk jadi Pegawai Unit Pembelajaran Sepanjang Hayat. Hahahahaha..br 2 minggu dah glamer nama aku..diaorg semua dok berlawak ngan aku kata aku naik pangkat coz kat Unit LI tuh aku penyelaras but kat Unit yg bru nih jadi pegawai..iyolah tuh..korang tau apa maksud "Pegawai"? Mak n ayah aku kata Pegawai tuh stand for "Pi lambat pulang awai" kekekekekekeke. Kat Unit Li aku dok ground floor but unit br nih aku kena menapak naik tangga 1 tingkaat..oklah tuh..aku naik tingkat..ala2 naik pangkat la...hahahahahahaha. Perasaan btul aku. Tu pun diaorg suruh aku jadi pengurus pasukan sukan either bola jaring or bowling..but aku reject awai2..hehehehehehe

My travel experience pun dah stabil...rasa dekat ja dr umah ke kolej. kul 5.30am dah bgn..kul 6.30am dah keluar. Skrg dah tau shortcut..so managed sampai sblm kul 8am. But skrg terpk nak pindah ke Banting coz kat unit nih byk kena kerja on weekend..but aku nih memilih ckit cr rumah...setakat nih semua rumah aku x berkenan..But sekolah+nursery hani & Ichlas dah jumpa.

nak tau tak, masuk kerja baru nih aku berazam diet...selalu yer aku ambik bakpes ja...aku skip lunch n balik umah dah penat aku x lalu mkn..just mkn ringan such as roti ja..Even balik kerja drive x buka aircond..punya berpeluh aku but yg HERANNYA BERAT BDN AKU NAIK 4KG. Macam mana tuh? Huhuhuhuhu


Apa2 pun alhamdulillah...aku dah boleh tune diri aku dah cuma x best..gaji aku lambattttttttt..huwaaa..dah la tuh guna rate degree coz dioarg tersilap..so kene la anto surat kat ministry tuk revised balik aku yer rate coz ada Master..rugi weiiii..dah la rate gaji aku rendah dr Oracle tuh...but apa2 pun..nanti aku ada PENCEN.hik hik... Bak kata Nina, bersusah-susah dulu-bersenag-senang kemudian. Tak gitew nina? hik hik

6 comments:

  1. watie, ala..paling tak best kalau kena join unit pemblajaran sepanjang hayat! pasai kena kerja weken2..hohohoho. rasa cam no life ma..hehehehhee

    tapi tak pe..kk kuala langat tu terkenal gak dgn kerja2 short course yang mantap..excellent!

    ReplyDelete
  2. Hi there watie. Nice knowing u! :)
    I found your blog from one of your friends and decided to leave a comment. :p

    Are u a teacher? Hhehee, so cute, i once worked as a part-time primary school teacher here in Southampton. It was only temporary, but i had a great time helping the students doing fun actvities. :)

    Btw, i just started a sales blog last few weeks selling Tie Rack scarves from UK, do visit my sales blog at This is So Fashion. Thanks darling! :)

    ReplyDelete
  3. watie : wah, dah getting tune to the job and new env eh. that's good.

    naik 4kg eh? takpa naik sebelum turun kan. hehe. saya ni nak diet gak tapi sampai lani dok angan2 mat jenin ja. dugaan banyak sangat hehe.

    neway good luck with your teaching k!

    ReplyDelete
  4. takpe watie,susah2 dahulu,senang2 kemudian.ade one of my married friends,dok kat seberang jaya,keje kat alor setar,tiap2 hari berulang,530am gerak dari rumah,lagi jauh kan.keje nie pon watie suke kan,so alhamdulillah.gambatte mommy hehe.

    ReplyDelete
  5. watie...bab gaji mmgla...kalah la kt org swasta..itu pun selepas di revised 2 thn lepas..kalo tak lg rendah beb...ko bayangkan la betapa keciknya gaji gomen..itu bila revised sikit punya banyak mulut bising2...

    anyway..nnt diorg backdated kan balik kurangan gaji skang tu...jgn riso..hehhe

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.