Sunday, February 22, 2009

New Lappy!

iskkkkk...susah yer nak pilih new lappy....almaklumlah budget approved by "MOF" ciput sangat.



mmmm im really drooling this:



MacBook( RM 3,699.00)








but the price is over than our budget.sigh!




Which one that i want VS need?




Lenovo Ideapad-S10 Pink(RM 1,649)










Dell Inspirasion 1420 -Red Color (RM1,999)


Fujitsu L1010.


Sapa2 yg ada salah satu nih? Meh bagi review ckit !

12 comments:

  1. ade org tu nk beli lappy baru OOOOOO...sungguh jeles ni.....sapa yg kuat shopping ni?

    ReplyDelete
  2. RE:

    Tet- yg nih terpaksa..x suka nak share2 pc kat office..

    ReplyDelete
  3. bg aku ..aku pilih fujistu..tahan lasak...siot..sebab :D..aku pernah guna ni jenama..so pilihlah pink:D..cantek

    ReplyDelete
  4. hai..plz read my blog ek..kut2 la leh tolong promote gajet aku..hik hik.
    Car mp3 modulator...

    ReplyDelete
  5. watie,

    i'm using lenovo thinkpad R400 for office. tak cantik, no color molor one but quality wise okie. for office use recommended kot. IBM punya product quite good. but ours is quite pricey, i heard the office bought each for almost 5k, maybe because depa upgraded this and that kot.and masa nak beli tu i googled and tengok ranking dia top 5 just below macbook, so okie lah.

    my colleague dapat macbook (i was of coz drooling over that), but it's pricier coz of the upgrading and stuff, but so far we all tak pakai sangat notebook ni coz banyak pakai desktop.

    DELL hmmmm...my husband's working with DELL. So far we've been using two DELL lappies and one desktop, performance okie. haven't got any trouble with them.

    fujitsu taktau tak penah experience. :-D

    ReplyDelete
  6. and oh..happy choosing (and shopping!) :-D

    ReplyDelete
  7. watie..aku xde lappy..tp akula tukang belikan laptop kt opis nih..hehehhe..
    if u go by brands, any brands should be ok.sume ada kelebihan masing2..kalo aku prefer toshiba, sbb robust,kalo tuang air pun still ok..wireless access pun best..

    but one most important thing..beli laptop yg service centre dia dekat,mudah nk carik..
    jgn beli brand yang parts dia susah nk beli kt market ie..kena tunggu lak part dari singapore ka..dok ataih kapal ka...

    erkk pjg lak bebelan ku...hahah
    happy choosing!!

    ReplyDelete
  8. nak beli baru yer... drooling kat kaler pink..hihihi

    my old lappy dell inspirasion, ok not bad.. takde heavy duty like designing or programming, go for it.. =)

    ReplyDelete
  9. watie...aku tak pandai sgt...tapi mcm yati ckp...kalau aku ...aku bukan pilih sbb function..... aku go for appearance...hahahahar...

    aku choose yg pink kaler la of coz...sgt 2 ladies look....huhuhuhu

    ReplyDelete
  10. yg aku lak tkde hal..yg penting free & canggih..hehehe

    ReplyDelete
  11. kalo daku..daku pilih ape2 je in pink...
    kekeke

    ReplyDelete
  12. saya guna yg Inspiron 1520 Dell kaler pink....
    berat sket lappy saya tu...coz size nya besar tapi nipis.

    Adalah disyorkan kalau nak beli amik la yg size comel tu..senang nak angkut kemana-mana...

    harga masa di beli RM2,899

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.