Tuesday, February 24, 2009

Peluang anda utk masuk govt: DPLI ambilan Julai 2009

Yang nih lagi satu..sapa2 yang berminat nak masuk Govt n also berminat dlm education field, anda boleh apply DPLI iaitu Program Diploma Lepasan Ijazah.

Program nih adalah untuk lepasan Ijazah dlm pelbagai bidang untuk menyambung Diploma dlm bidang pendidikan. Tempoh belajar ialah satu(1) tahun where anda akan belajar di IPTA2 di Malaysia. Elaun sepanjang 1 tahun disediakan dlm 1.3K ++ per month. Then lps habis belajar, anda akan di hantar ke sekolah2 Menengah.

Maklumat lebih lanjut anda boleh merujuk kepada maklumat dlm URL nih: http://upu.mohe.gov.my/


psst: meh ramai2 jadi cikgu coz skrg Malaysia kekurangan guru..betul..nih org MOE sdr cakap ngan aku..Almaklumlah dulukan project aku kat Oracle byk ngan MOE & MOHE.hehehehee

4 comments:

  1. Watie, apa bezanya dgn kat bwh ni? I mean KPLI.

    ReplyDelete
  2. wahh dok iklan peluang untuk jd cikgu cikgi ni..:D

    ReplyDelete
  3. RE:

    Imah- KPLI tuh mcm gi kursus ja...then nanti mengajar sekolah rendah while DPLI gi buat diploma pendidikan and nanti mengajar kat sekolah menengah.

    Both 1 year yer period and got allowance dlm RM1.3++K

    Nina- Saja share kat sapa2 yg tak tau info.

    ReplyDelete
  4. TQ watie for the info. Aku nak soh laki aku mintak. Penatla dia keja shift kat JJ.

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.