Monday, February 2, 2009

Good Morning class!

Yeah...dah lps 1 hari bekerja as seorg pendidik! Apa aku rasa....setakat nih mcm2 aku rasa.

So...semlm aku tido2 ayam jer coz takut terbabas. Almaklumlah sblm nih kul 7 lebih br kalu nak keluar umah.Alarm aku set kul 5.30am but aku bgn mandi kul 6am. heheheheheh.. Kul 6.45am br bertolak. Wah rupa yer kat highway NKVE dah byk keter. Ramai uper yer yg keluar awai.

Nih aku ada ambik gambo dlm perjln aku..

nih kat NKVE-kat restoran jejantas Sg. Buloh.
nih lps tol Kesas exit Jln Kebunnih kat jln johan setia...mmg johan la budak depan keter aku nih...naik moto x pakai helmet...dah la tgh2 jln...


Ni pulak aku yer KK...giler kan..td gambo sikit yer gelap bila sampai KK dah cerah
bangunan KK warna merah, kuning nbiru..mcm warna school hani...hani cakap school mummy mcm school hani..school mummy school Q-dess..

So..pagi tadi Pengarah x ada but dia yer penolong bg brief. 3 org lapor diri hari nih. Then aku di pass ke ketua program. Trus ketua program bg silibus subject Internet and Mathematic. Aku mengajar 2 subject tuh. And dlm 1 week will have 3 classes. ok lah...aku sukerrrrrrrrrrrrrrrrrrr..both is my fav subject.

Then aku dibg meja but aku heran awat la meja aku ksong ja x ada PC. Rupa2 yer mmg x ada specific PC for all lecturers at KK. Semua kena SHARE. uhuk.....so several lecturers take their initiative bring their own lappy.

Lps tuh diaorg suruh aku pindah ke Unit Latihan Industri. Owhh..bilik lecturer at Level 3 yer puan2..naik senak mak panjat tangga. I got another task which is kena jd coordinator Latihan Industri(LI) tuk student IT. uhukkkk.. So girls, sapa yg nak budak LI....meh contact mak.

So..tadi aku dah start mengajar..giler kan..cuba teka aku ajar apa? hahahahaha..aku mengajar mari berkenalan ngan lecturer and student.kekekekeke. Lawak la aku tgk class2 kat KK..mcm sekolah menengah yer class. Dah la class tadi kat level 4..mmg x cukup nyawa aku panjat tangga.

balik td kul 5.15 br aku bertolak dr banting n teka aku sampai kul bp?? aku sampai kul 7pm coz byk keter n lori kat jln banting-klang. Then kat NKVE, jem gilos from Subang to Damansara. Lenguh kaki mak..dah la naik MYVI manual. So esok aku pakai GEN2 la...hehehehehehehehehe

Dek krn esok ada class Math which the topic is Getting staterted with Electronic Calculator, dgn semangat waja yer aku gi beli scientific calculator tuk aku...Yg dulu time belajar x tak tau ada kat mana aku campak...kekekekekekeke

OKlah nak tido dahhhh..esok nak bgn awai...but sblm tuh nak belek my new 'gadget'.

"Thanks to all for your wishes.."

10 comments:

  1. Wahhh kuar 6.30pagi. Adatlah tu...dulu Fin kuar umah nak g sekolah pun 6.30 pg. Kiranya kuar umah tak nampak matahari...blk pun tak nampak matahari hehe.

    Hah calculator scientific tu Fin sejak zaman UTM simpan lagi wooo...Now dia byk berjasa utk penggiraan kali darab tolak dari ringgit ke pound or ringgit ke dollar....hah utk apa lagi...dok bajet beli bag ler kekeke.

    ReplyDelete
  2. tahniah watie..banyakla hari berehat..bestnye..

    ReplyDelete
  3. Salam.. taniah watie..
    semoga jd lecturer yg cemerlang lg gemilang...

    ReplyDelete
  4. hye... welcome to the club.
    hope u will have a great day teaching

    ReplyDelete
  5. amboi..sempat tangkap gambar lagik..mcm mn tu? Sambil driving..hati - hati yer..smlm Achik hampir2 dibelasah oleh Bas Kilang perjalanan blk dr damandara...jiwa kacau betoi bus tu..Tetiba ja masuk jalan org..Sib bik pjg umur lg..

    bestla ajar Internet n math..sonang ckit..kekekek..i pon suke..

    Panjat tangga- pas ni kurus la..tak payah diet..heheheeh

    Hope u will enjoy wif ur new job n life!!!

    ReplyDelete
  6. selamat pagi cikgu.....
    cikgu ni cute ler...
    leh berkenalan...
    oiitt wati!!! hang tu dah ler comel lotey...sat gi ada laks student jadi PENCINTA WANITA....ahaks...
    pepe pon selamat bertugas di tempat baru....

    ReplyDelete
  7. watie,first day dah start ngajar yer.Tapi watie mmg minat kan,insyaAllah jadi lecturer yg berjaya,all the best!!

    ReplyDelete
  8. watie..

    ajor math gunaan 1 ye??

    yong ajor math gunaan 2..

    hehehehehehe

    opss..ada sesetengah kolej yg ada pc sendiri utk tiap staff nya..ikut budget kolej tu..kalau pengarah pandai pusing duit..ok la..dapat la..hehehehe

    wah..gelap2 tul dah kuar umah..

    ReplyDelete
  9. Re:

    Fynn-tulah fin coz sblm nih kerja semua masauk lewat plus x la jauh sgt.yg nih jauh sgt..dah la tuh mmg pecut habis.cuak gak drive tuh. Yg calculator tuh br teringat mine dah pass kat adik ipar plus jrg guna calculator coz x cukup budget beli handbeg..kekekekekeke

    Ami- ami..long journey to go. Doakan yer mana tau lg 3 years leh further study di nun..

    Yong-wah yong nanti leh mintak tunjuk ajar yer coz applied math 1 nih pun merangkak-rangkak lagik...

    owhh yg pc tuh not a big issue..just susah la nak search extra notes n buat references.chewaaaaaaaa

    ReplyDelete
  10. wah..dh start keje baru..good luck ye...

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.