Sunday, February 1, 2009

1001 macam

Esok aku akan gi lapor diri kat tempat kerja baru.KK Kuala Langat-Banting. Hari nih aku yer jantung dah dah dig dug kalah lagu dangdut. Sehari suntuk weih..sampai semua kerja aku buat x kena..masak bihun sup sampai sup pun 'ceroi' n sambal kicap pun pedas. But 4-5 kali gak aku ulang..kekekekeke


Semalam dah try bw keter gi sana. Perjlnan dr rumah aku takes 1 hour journey thru NKVE,KESAS and Jln Klang-Banting. Phewww...Pukul bp lah esok aku nak bertolak dr rumah ? Wahai bantal bucuk ku..ko bgnlah tuan ko kul 5.30am. I akan bertolak kul 6.30am dr rumah...mesti aku jeles tgk Mr. Hubby, hani & Ichlas dok nyenyak tido. huhuhuhuhu..

Semalam lps dah try jalan kitaorg singgah kat Bandar Baru Salak Tinggi..Mr. Hubby lah yg semangat nak cr umah sewa. Actually aku yer target lps aku masuk govt aku nak beli umah but dek krn tercampak kat banting we have to rethink back. Kekawan suggest sewa dulu kat area Salak Tinggi tuh..kalu dah ok barulah beli. N semlm pun ada gak gi beb show house kat sana but semua x fulfilled our requirements coz byk rumah yg dijual 20X60 mcm tuh.

Mak n ayah aku pun dok col byk kali tanya nak pindah ker idak coz diaorg risau aku travel jauh. But honestly, hati aku berat nak pindah kemana-mana for this moment.. Aku aimed biarla aku sesuaikan diri ngan kerja baru aku n lps tuh br aku rethink back whether nak stay kat rumah nih or berpindah ke somewhere yg nearby ngan tempat kerja aku and in the same time can accomadate Mr. Hubby gi kerja kat Menara TM. Byk benda kena pk kalu aku pindah such as nak cr penyewa umah aku skrg, nak cr school hani and maid or bb sitter or nursery tuk anak2 aku.

Apapun, hopefully it will be my experience. Perhaps, tomorrow will be run smoothly. I cant wait apalah subject yg akan diassigned kat aku tuk mengajar. My mum pun dah call wish me luck for tomorrow. Wah...semua org tersayang aku excited jugak...

Sweet Dream!!

8 comments:

  1. lor..qhupenya ada dup dap dup dap gak..nmpk steady jerk tadi..takper.semoga dapat memikul tugas dgn sebaiknya..Mak pesan ingat Allah swt..

    All da best la!!!

    ReplyDelete
  2. watie..duk dag dig dug ka?? hehehehe relax..tenang2..

    welkam ke dunia gov.......dan dunia pendidikan...

    anda pasti akan menyukainya!

    ReplyDelete
  3. all the best with your new job,watie!

    ReplyDelete
  4. kak ada jln short cut nk ajar kak .. nanti lalu umh mak kiter ..he..he.. lagi dekat sket ;-)

    ReplyDelete
  5. laaa...dag dig dug bergetar2 jantungku....heheh...relax la watie..hehe..mula2 ja hang akan rasa gitu...lelama nnt should be ok..:D pakai baju kaler apa tadi??

    ReplyDelete
  6. lama2 ok la tu..entah sok..ko taknak pindah la..

    ReplyDelete
  7. hi watie, just nak bg suggestion.. i rasa kan better u cari rumah kat kota warisan, sepang instead of salak tinggi. sbb kat kota warisan ada erl yg betul2 dekat dengan rumah utk ur hubby pegi keje. then dr sana pun x brape jauh dari banting. and jugak senang utk g kl tru new highway putrajaya-kl.

    ReplyDelete
  8. RE:

    Afira- aku kan cool..hahahahaha

    Yong-Yong..byk benda nak kena belajar nihhhhhhh

    Ami- thanks dear!

    Diana-nanti akak ym yer nak tanya shortcut tuh.lalu jenjarom ka?

    Nina-byk benda kena belajar n takes time tuk suaikan diri kat ctu...td pakai baju biru..China silk.x ambik lak gambo hr dr sdr hr 1st..almaklumlah gi awai pg ...x ada org tolong ambikkan gambo.

    Tetty- kepala aku berserabut dok pk..nak pindah or x nak pindah..kalu tgh perjlnan nak gi office..nak pindah..once dah sampai umah..sayang lak umah nih

    Nurulhalida- Kota warisan kitaorg ada survey but x ada available house for rent. we looking double storey house. Salak tinggi pun x jumpa lagik umah yg berkenan..yg berkenan dia yer sewa RM800. Just dok pk nanti kitaorg both jauh dr rumah n anak2..dok pk in case or emergency anak2..

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.