Thursday, February 12, 2009

What? Poteng Skoon(School) ?


Oh Hani Oh Hani!


Ada budak dah 2 hari ponteng school this week....................eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee. dgn alasan sakit perut...but bila gi umah nenek(bb sitter) boleh sengeh sampai ke telinga.


Actually, its happened time cuti CNY where school cuti for 1 week. After that Hani didnt show her interest to school compared in eraly week she always loooking forward to go to school. But now dia dah mcm x minat.


Even last week lps cuti CNY dia gi school dia citer dia nangis kat tangga coz nak balik. But both me and Mr Hubby x layan sgt la....just cakap kat dia jgn la nangis....kang x leh jd princess.


So last Tuesday after 3 days holiday....Hani cakap dia sakit perut. After sessi pujuk memujuk with Mr. Hubby, dia pun nak gi school but bila dah sampai pintu gate dia leh meraung sekuat hati. Ends up, Mr Hubby hantar ke umah bb sitter.


Yesterday lak, mmg dia x mo mandi n keep sleeping.She said..sakit perut n buat muka sedih n badan lembik. Mr. Hubby cuba pujuk but TAK BERJAYA kali nih. Last 2 anto umah bb sitter where on da way mmg buat muka sakit but sama spt semlm bila sampai depan pintu bb sitter dia sikit punya sengih.


So semlm, aku try motivate balik si Hani. I just wonder why suddendly she didnt interested to go school coz before thi sdi ammg bersemangat waja. I use my words:


Mummy: 'Hani..why you dont want ti go to school?'

Hani : " Mummy..tadi ...boboi tumbuk tummy hani"


Mummy: Erk..Tukar topik lak....

Mummy: Hani gi la school..belajar pandai2...sapa pandai baru leh jd princess.

Hani : " Mummy..tadi ...boboi tumbuk tummy hani"


Mummy: "Hani...kena gi school..mummy& daddy pun gi work ...ambik duit byk2...penat tau mummy& daddy gi work.

Hani : Hani pun punatttttttttttttttt

Mummy: Erk..

Daddy: Hahahahahahahaha


Owh what i need to do?


10 comments:

  1. Hahaha lawak lah Hani. Watie try tanya cikgu dia...kat sekolah Hani monyok the whole day ker or happy ker or ada someone kaco dia.

    Macam Daanish pun byk auta...tetiba bleh ckp mcm pagi td 'Mummy abang pening kepala lah'. Fin mula2 risau gak tp biler tgk cartoon masa siap2 nak gi school bleh jer gelak2 n bleh lg gurau2 dgn Nabeel. Ni auta niiii. Pastu Daanish pun tiap pagi drama jugak tapi Fin tanya kat cikgu yg Daanish ni camner kat school...nangis jer ker sepjg masa. Cikgu reply 'Eh takkk kakkk. Dia nangis/moody kejap jer ni. Pastu dia gelak2 n happy jer belajar. Byk tanyaaa plak tu'. So lega skit lah. Kalo lah Daanish nangis n mandom kat dlm kelas meaning he's not ready yet nak ke sekolah. Fin akan suh dia stop gi school. So sila tanya cikgu yek.

    ReplyDelete
  2. hehehehhehehe....hani dah pandai nak celat yer.. skoon yer sayang...

    ReplyDelete
  3. Hahahah.. chumel la plak takmo gi skolahhhhh.. ikut sape ni haaa??!?!

    ReplyDelete
  4. hahaha..cute nye leh plak dia ckp sakit puyut ye..
    n ikot mommy dia la kot tak mo gi keje ckp sakit poyot..jd ke pindah..nnt btau tau..leh dtg umah kami mkn2 dlu..

    ReplyDelete
  5. hehehehe

    comel betul bunyi conversation hang dgn anak hang ni tau! kiut!

    ReplyDelete
  6. Kak Watie,

    Im rase mesti ada reason dia tak mo pi skola tuh..kena check ngn cikgu diaa..kalo bebudak wat alasan sakit mesti ada sebab tuh..ada terbaca dlm buku child psychology..berkemungkinan dia takde kawan, atau homesick, atau seperation anxiety ker..atau dot dot dot..(hehehe)..btw, hani cute la..cayang auntie im kat die..muahh

    ReplyDelete
  7. haippp!!!...tak mo pi school ek...nnt mummy lari..sapa susah??heheheh..

    ReplyDelete
  8. hunny bunny yg comey lotey tkmo g skol ye? kan ramai friend kt skol tu..kate nk jd princess..kene la g skol ok..

    ReplyDelete
  9. dulu mica mula2 takmau pi school.kalau nmpk road nk pi SR, mampus nangis berbaldi2....huh!!!..maybe my hubby kata takda kawan kot..and laki aku antar lewat time tu ader perhimpunan..maybe mica malu lewat..so hubby antar awal...mica tak nagis and happy..at least tahu le reason sebab ape mica nagis..so kali ni sangat gembira pi scholl..sebab laki aku kata..mica dah ade kawan..kena selidik jugak cik kak?aku 2 week br tahu ngapa mica asyik nagis bila nk pi SR..ni

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.