Monday, March 2, 2009

Legaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

* This is the 5th time i tried to post this entry.. dah karang baik punya but bila post trus error.....geram trus hilang karangan 300 patah perkataan.


Finally, we found the rent house at Banting..phewwwwwwwwwww..Yes...we're moving to Banting. when? this weekend yer puan2! I tried to travel from our house but ends up doc diagnosed me as hypertension/tired. Plus, last 3 weeks umah pun tunggang langgang even x masak pun(Mr. Hubby yer birthday pun x masak special just we ate the pasar malam' s food). Hopefully dah pindah umah nanti i will have the times to manage the house, kids & family.

Mr. Hubby took a leave last Wednesday to view the houses. so dia dah berkenan dgn satu umah nih kat Taman Cempaka, Banting. New house, reasonable rent rate and nice owner. Plus the house is nearby with Hani& Ichlas nursery/school. Besides, the house also nearby with Primary School gred A( in future once Hani/Ichlas start their primary school).

Our house kat Prima Damansara pun dah advertised for rent. Got few inquiries n finally opismate Mr. Hubby will rent the house. Hopefully they will take care/look our house and my edible garden.

Last Friday also is the last day for Hani at Q-dees. A day before her last day i asked her" hani..tomorrow is your last day at Q-dees. She replied " Tahu". I didnt prepare any snacks or goodies beg for her school . Pity her dapat mummy yg dok tgh jiwa kacau nih. Nanti kat new school mummy buat yer. kat bb sitter pun dah inform. She's ok coz maybe my bb sitter pun dah penat jaga bebudak coz x ada sapa tolong dia..anak2 diq pun dah gi sambung belajar. Plus, cuvu dia yg skrg dia jaga ckit punya clingy.Nanti x ada dah org nak buat baju kurung/dress/ Baju Melayu Hani &Ichlas. opefully my kids will happy with new school/nursery. Yes. Ichlas also will go to school together with Hani.

nak citer apa lagik ek??? iskk last few days berjela btul aku menaip. owh...that becoz this decision quit rushing, x sempat nak buat majlis mkn2 for the last time kat umah nih. But ada rezeki, kami akan buat kenduri kesyukuran kat umah kat Banting.. But ada ka org nak dtg kat umah aku tuh?huhuhu.Im gonna miss my house, my edible garden n my friends here. But dunt worry we will always come here coz nak bwk Hani & Ichlas swimming n mummy dia nak ler gi “tabor zakat”.


So..ada sapa2 yang nak buat farewell party kat aku tak?? hahaha perasan mcm aku nak pindah ke overseas ja padahal ke Banting ja...layannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

10 comments:

  1. watie...selamat berpindah ye...take care!!

    ReplyDelete
  2. ala jirann...
    kami pegi langkawi jumaat ni..
    kalo tak bleh la tlg angkat2 brg + wat farewell kecil2an..

    ReplyDelete
  3. kak nanti buat kenduri kt banting roger k .. finally dpt gak umh sewa .. dah tak yah travel lg ;-)

    ReplyDelete
  4. watie...sian kat ko...ko g kampung searea ngan area aku tu....
    takpela...slow2 kayuh key...

    so umah damansara buat apa????
    sewa ke????

    ps: ada tag yg ko kena buat...nnt buat ekkkk...bila ko free laaa

    ReplyDelete
  5. bagus la watie kalau tak sian nko travel jauh ...

    selamat berpindah ya laling ...penat wooo pindah . Aku pun lom habih kemas . Kiter kije mana ada masa sangat kan

    ReplyDelete
  6. mesti penat kemas umah baru nanti..

    anyway, sis, saya link dgn u ye..
    salam kenal frOm bat3sya PCM =)

    ReplyDelete
  7. ok laaa tuu pindah, dekat ckit nk gi keje, cm aku dulu travel jugak 1 hour dari rmh, pagi2 buta da kuar, mgrib baru smp rmh blk. penat wooo..

    ReplyDelete
  8. yeahh..finally dah dpt umah sewa & school for kids..nnt kalu sabtu ahad isnin ni cuti habaq2 la..leh gak jenjalan ke banting..chewaahhh!!..kalu takde hal la...nak tolong pindah..tak dpt le kot..cheq bawak peyut buyong ni..harapkan along aja la kalu dia nk tolong..but sabtu ni along pi main bola..hehhe

    ReplyDelete
  9. tahniah ye....nanti2 dah selesa..cepat2la update blog hahha...anyway ..selamat angkut brg ye...

    ReplyDelete
  10. laaa..pindah rumah ke..baru tau ni ha...dekat dgn tpt keje ok la tu...

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.